Hírek
23094 hír az adatbázisban
Növelte forgalmát és javította az eredményt tavaly a Bosch
MTI + Marketinginfo.hu - 2023-02-09 09:06
Márkák

Növelte forgalmát és javított eredményességén 2022-ben a német Robert Bosch GmbH autóipari alkatrész és berendezés beszállító vállalat az MTI-hez eljuttatott jelentés szerint.

Az előzetes adatok alapján a Bosch csoport árbevétele 88,4 milliárd euró volt, ami 12 százalékos - árfolyamhatások nélkül mintegy 10 százalékos - növekedés az előző üzleti évhez viszonyítva. A kamatfizetés és adózás előtti eredmény 3,7 milliárd euróra nőtt.

A vállalat legnagyobb üzleti szektora, a mobilitási megoldások üzleti terület 52,6 milliárd euróval érte el a legmagasabb árbevételt 2022-ben, ami 17 százalékos - árfolyamhatások nélkül pedig 12 százalékos - árbevétel-növekedést jelent.

Az ipari technika üzleti szektor 14 százalékkal 6,9 milliárd euróra növelte árbevételét, ami árfolyamhatások nélkül 11 százalékos növekedésnek felel meg.

A fogyasztási cikkek üzleti szektor annak ellenére is kismértékben növelni tudta eladásait, hogy a fogyasztók jelentősen visszafogták vásárlásaikat. Az árbevétel ezen a területen 2 százalékkal - árfolyamhatások nélkül 3 százalékkal - 21,5 milliárd euróra nőtt.

A Bosch a közelmúltban jelentette be, hogy a kínai Szucsouban új fejlesztési- és gyártóközpontot hoz létre, ahol kifejezetten a helyi piaci igényeinek megfelelő mobilitási megoldásokon, illetve termékeken dolgoznak majd főként a villamosításra és az automatizálásra fókuszálva.

A Bosch 2026-ig további hárommilliárd eurót szán félvezető-beruházásokra, ezzel is enyhítve a mobilitási szektorban mutatkozó chiphiányt. A vállalat emellett Egyiptomban, Indiában, Mexikóban, az Egyesült Államokban és Vietnamban is tervez további bővülést - fogalmazott a vállalat közleményében.

Stefan Hartung, a Robert Bosch GmbH igazgatóságának elnöke a környezeti és a gazdasági fenntarthatóság célkitűzései közötti ellentét feloldására a megújuló energiaforrások további fejlesztésében lát lehetőséget. A Bosch célja ezért az, hogy felgyorsítsa üzemanyagcella- és hidrogéntechnológiai fejlesztéseit.

A vállalat idén gazdasági lassulásra és a globális gazdasági teljesítmény két százalék alatti növekedésére számít. 2023-ban a Bosch célja az árbevétel-növekedés, valamint a vállalatcsoport jövedelmezőségének további javítása - írta a vállalat a közleményében.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  6 milliárd forintos beruházást hajt végre a Bosch
  Leépítésekre készül a Bosch
  Kétszámjegyű árbevétel-növekedést ért el a Bosch
  Növelte nyereségét tavaly a Bosch
  Bosch 2018-ban ismét rekord árbevételt ért el
  IoT-kampány a Bosch-tól
  Beruházás a Bosch miskolci gyárában
  A Bosch az okosvárosokra épít

További hírek ebben a kategóriában

A KRQ lett a Mercedes-Benz ügynö...
Teljesen alkoholmentes ízvilág a...
Csaknem egyharmadával nőtt a Kom...
Javult a Volkswagen eredménye ta...