Hírek
23202 hír az adatbázisban
Egyre népszerűbb Valentin-napra utazást ajándékozni
Marketinginfo.hu - 2023-02-14 09:29
Kutatás

Több a támogatója a szerelmesek ünnepének, mint az ellenzője - derült ki a Szallas.hu friss felméréséből.

Mindkét nem jellemzően 15 ezer forint alatti értékben ajándékoz ilyenkor. A férfiak zöme virággal és romantikus vacsorával köszönti kedvesét, míg a nők édességgel és valamilyen meghitt programmal - akár utazással készülnek. Legalább két eljegyzés is lesz a kutatásban résztvevők körében.

Minden második válaszadó szereti a Valentin-napot és vágyakozással tölti el - a Szallas.hu friss kutatása szerint. Ugyanakkor vannak, akiket dühít vagy elszomorít, továbbá tízből négy főből nem vált ki semmilyen érzelmet az ünnep. "Érdekesség, hogy mindkét nemnél a kapcsolattal rendelkezők körében magasabb az aránya azoknak, akiket nem érint meg a Valentin-nap" - avatott a részletekbe Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője. A felmérésben résztvevők 88 százalékának van kapcsolata. A párkapcsolattal rendelkezők kétharmada számít arra, hogy kedvese meglepi a szerelmesek ünnepén, és 70 százalékuk készül szintén megajándékozni választottját. Az ajándékozók körében az édesség és a romantikus vacsora a leggyakoribb meglepetés, 14 százalékuknál szenvedélyes légyott is lesz, 13 százalékuk utazással kedveskedik, minden tizedik pedig virágot ad. "A válaszokból azt látjuk, hogy a férfiak zöme virággal készül, mellé pedig romantikus vacsorát tervez, míg a nők többsége édességgel és valamilyen közös időtöltéssel kívánja megkoronázni a szerelmesek ünnepét" - mondta Kelemen Lili.

A sajtószóvivő azt is hozzátette, hogy idén már nagyobb arányban vannak az ez alkalomból utazást tervezők is tavalyhoz képest, az ajándékozók ötöde szervez kiruccanást. "Arányaiban a nők válaszai között gyakrabban esett szó az utazásról - tette hozzá Kelemen Lili. - Ez trendfordulást jelent, tavaly ugyanis a férfiak harmada, a nők ötöde tervezett utazást Valentin-napra." Minden ötödik válaszadó bár most nem utazik, de jó ötletnek tartja a romantikus üdülést. Akik kihagyják, többségében (38%) anyagi okok miatt kénytelenek így dönteni. 6% pedig nem utazik el sem most, sem a jövőben ebből az alkalomból. Akik utaznak, túlnyomórészt (95%) belföldi úti célban gondolkodnak. A Szallas.hu adatai szerint februárban Budapest, Eger, Pécs, Hévíz, Gyula, Hajdúszoboszló, Zalakaros, Szeged, Visegrád és Debrecen szálláshelyeit foglalták a legnagyobb arányban. Szállásukat a legtöbben a wellness-szolgáltatás és az ár alapján választják. Sokak keresik a privát medence/jacuzzi vagy dézsafürdő opciókat, a panorámás kilátást, a felnőttbarát lehetőséget és a 100% pénzügyi biztonságot vagy a privát szaunát. Az utazók körében a programok közül a wellness magasan vezet (89%), de az étterem (45%), a városnézés (32%) és a kirándulás (31%) is gyakori. Sokan választanak boros időtöltést és mozit is. Minden tizedik vendég kiteszi majd a "Ne zavarj!" táblát. Persze akadnak olyanok is, akik extrémebb kalandot keresnek: repülés élmény, vitorlázás vagy swinger klub formájában. Az 5000 forint alatti (42,6%) és az 5-15 ezer forint közötti (42,4%) ajándékozás a leggyakoribb, 15-30 ezer forint között már csak minden tizedik válaszadó költ.

Abban nagy az egyetértés, hogy ilyenkor több pár merül el az intimitás rejtelmeiben, ugyanakkor a Valentin-napi lánykérésről még mindig megoszlanak a vélemények. A válaszadók 57 százaléka szerint ugyan romantikus cselekedet, 38 százalék mégis elcsépelt tervnek gondolja. Mindezektől függetlenül legalább két lánykérés is lesz a kérdőívet kitöltők körében.


Top 10 belföldi úti cél 2023 februárjában:
 
 • 1.Budapest
 • 2.Eger
 • 3.Pécs
 • 4.Hévíz
 • 5.Gyula
 • 6.Hajdúszoboszló
 • 7.Zalakaros
 • 8.Szeged
 • 9.Visegrád
 • 10.Debrecen


Rendhagyó ajándékok a kutatásban résztvevők válaszai alapján:
 
 • 1.Csípős szósz
 • 2.Privát műsor (vetkőzés)
 • 3.Sör
 • 4.Sorsjegy
 • 5.Hógömb
 • 6.Felnőtt játékszer
 • 7.Kuponok
 • 8.Saját kezűleg készített apróság
 • 9.Tea
 • 10.Fotók a közös emlékekről


2023. 02. 03. - 02. 10. között a Szallas.hu online felmérést végzett, mely során a Valentin-napi szokásokat térképezték fel. A kutatásban 1512 fő vett részt. Bár a mintavétel nem reprezentatív az ország lakosságára nézve, az eredmények alkalmasak az attitűdök és trendek bemutatására.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Innovatív ajándékötlet férfiak részére (x)
  Veszélyesen sokat költenek a fiatalok Valentin-napkor
  Mi legyen a Valentin-napkor keletkező hulladékkal?
  A gumióvszerek online értékesítése
  Valentin-napi játékot hirdet a Starbucks
  Másfélszeresére nőtt a Valentin-napi költések összértéke
  A Coca-Cola különleges plakátjaival kíván boldog Valentin-napot
  Valentin napi ajándékok a MINI-től
  Odett és Marsalkó Dávid új klipje Coca-Cola-val Valentin-napra

További hírek ebben a kategóriában

A fiatalok 40%-a szerint segíten...
Iparági körkép az aktuális bérek...
Napjaink új online slágerterméke...
Ezek a a termékek tűnnek el a sz...