Hírek
23094 hír az adatbázisban
A BMW M GmbH új értékesítési rekorddal zárta jubileumi évét
Marketinginfo.hu - 2023-01-24 11:12
Márkák

A bajor prémiummárka nagyteljesítményű sportautókat építő divíziója tavaly világszerte összesen 177 257 darab BMW M modellt adott el, amely az előző esztendő teljesítményéhez viszonyítva 8,4 százalékos gyarapodás.

Eközben a divízió elektromos mobilitásra történő átállása is sikeres rajtot vett: a BMW i4 M50 azonnal a legkeresettebb BMW M modellé érett, a hálózatról tölthető első nagyteljesítményű modellként érkező BMW XM pedig világpremierjét ünnepelte.

A BMW M GmbH a fennállása 50. évfordulóját ünneplő esztendő végét is rekord értékesítési eredménnyel zárta. A 2022-es pénzügyi évben a divízió világszerte összesen 177 257 darab teljesítményre optimalizált modellt és nagyteljesítményű sportautót adott el, amely az előző évi mutatóhoz képest 8,4 százalékos növekedést jelent, még a logisztikai hálózatban és a beszállítói láncban jelentkező folyamatos kihívások ellenére is. A BMW M divízió legfontosabb piaca 2022-ben is az Egyesült Államok volt, megelőzve ezzel Németországot és Nagy-Britanniát.

"A BMW M közösség közutakon és versenypályákon átélhető, vérpezsdítő menetteljesítmény iránti rajongása teljes jubileumi évünket átjárta" - fogalmazott Franciscus van Meel, a BMW M GmbH igazgatótanácsának elnöke. "Ez a BMW M modellek új értékesítési rekordjában is visszaköszön, amely pozitív kilátásokat ad nekünk 2023-ra" - tette hozzá.

BMW i4 M50: a legkeresettebb BMW M modell, zéró emisszióval

2022-ben a BMW M GmbH elektromos mobilitásra történő átállása is sikeres rajtot vett. "A 2022-es esztendő legkeresettebb BMW M modellje a tisztán elektromos meghajtású BMW i4 M50 volt" - mondta Timo Resch, a divízió ügyfélélmény, márka és értékesítésért felelős vezetője. "Számunkra ez egyértelmű jele annak, hogy a BMW M modellek hamisítatlan élménye a hálózatról tölthető modellek világába is megérkezett" - tette hozzá. A BMW i4 M50* meghajtásáról az első és a hátsó tengelyen egy-egy elektromos motor gondoskodik, amelyek együtt 400 kW / 544 lóerő maximális teljesítmény leadására képesek. A két elektromos motor tökéletesen vezérelt teljesítmény-leadása és a kerékfelfüggesztések független hangolása olyan dinamikus, agilis és mérnökien precíz vezetési élményt garantál, amely a BMW M modellek sajátjaként már az első pillanattól kezdve magával ragadja a vezetés szerelmeseit.

A BMW iX M60* képében a BMW M GmbH második teljesítményre optimalizált, tisztán elektromos meghajtású modellje is sikeresen indult el világhódító útjára. 2023-ban a divízió újabb nóvumokat gurít ki az utakra: érkezik többek között a hálózatról tölthető első nagyteljesítményű BMW M modell, a BMW XM*, illetve a tisztán elektromos meghajtású BMW i7 műszaki alapjaira megálmodott BMW i7 M70 modell is. A BMW M GmbH eközben már az elektromos mobilitásra történő átállás további lépéseit is kidolgozta. Annak érdekében pedig, hogy a jövőben újabb tisztán elektromos meghajtású, nagyteljesítményű sportautókkal bővíthesse modellpalettáját, a divízió 2023-ban megfelelő koncepciója tesztelését is magasabb fokozatba kapcsolja. A modell középpontjában a négy elektromos motorral dolgozó M xDrive intelligens összkerékhajtás és az integrált menetdinamikai vezérlőrendszer áll, amelyek együttműködése példátlan szintű teljesítményt és vezetési élményt ígér.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Magas színvonalú egészségügyi ellátás a BMW-nél
  A BMW Group Magyarország új éves értékesítési rekordot ért el
  A BMW 2022-ben is megőrizte vezető pozícióját
  Az ország legnagyobb BMW M-es kereskedése
  Terjeszkedik az AutoWallis
  Anyák napi köszöntés a BMW Group Magyarországgal
  A BMW szponzorként és szakmai támogatóként lép be az e-sport világába
  Jelentett a BMW Group

További hírek ebben a kategóriában

A KRQ lett a Mercedes-Benz ügynö...
Teljesen alkoholmentes ízvilág a...
Csaknem egyharmadával nőtt a Kom...
Javult a Volkswagen eredménye ta...