Hírek
23372 hír az adatbázisban
Ösztöndíjprogram a Mercedes-Benz-tól
Marketinginfo.hu - 2023-01-23 12:50
CSR

A Mercedes-Benz egy globális ösztöndíjprogram támogatásával segíti a fiatalok fenntarthatósági törekvéseit Magyarországon is.

A Mercedes-Benz egy olyan globális ösztöndíjprogramot finanszíroz, amely a világ több ezer fiataljának nyújt képzéseket és ösztöndíjat, hogy a környezeti fenntarthatóság és a szén-dioxid-mentesítés területén megvalósíthassák projektjeiket. Az ösztöndíj induló tőkéjének biztosítása érdekében a Mercedes-Benz rekordáron, 135 millió euróért árverezte el a világ legértékesebb autóját, egy 1955-ös SLR Uhlenhaut Coupét.

"Globális vállalatként és luxusmárkaként a felelősségünk nem ér véget a gyárkapuknál. A 300 SLR Uhlenhaut Coupé - a történelem legértékesebb autójának - árveréséből származó bevétel felajánlása lehetőséget ad számunkra, hogy valami még értékesebbet támogassunk: a fenntartható változást. A beVisioneers célja, hogy releváns hatást érjen el, amely a fiatal résztvevők, a helyi közösségek és a környezet javát szolgálja. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az egyedülálló kezdeményezés mögé állhatunk, amely az innovátorok új és sokszínű generációját támogatja. Minden ösztöndíjasnak sok sikert kívánunk, hogy elképzeléseiket valósággá formálhassák" - mondta Renata Jungo Brüngger, a Mercedes-Benz Group AG igazgatótanácsának integritásért és jogi ügyekért felelős tagja.

Az ösztöndíjprogramról

A Mercedes-Benz évről évre adományokból finanszírozza majd a programot és emellett főszponzorként is fellép. A beVisioneers koncepcióját a The DO School Fellowships német nonprofit szervezet dolgozta ki és valósítja meg. A beVisioneers - a 2023. januári, első ösztöndíjpályázati felhívást követően - 2023 júniusában indul és kezdetben három régióból várják a jelentkezőket: India, Dél-Afrika és néhány európai ország (Németország, Lengyelország, Magyarország, Dánia, Svédország, Spanyolország, Svédország, Egyesült Királyság).

Jelentkezni a www.bevisioneers.world weboldalon keresztül lehet.

Az elkövetkező években a beVisioneers évente akár 1000 fiatalt is támogatni fog. A program ösztöndíjasai olyan 16-28 éves innovátorok lesznek, akik ígéretes fenntarthatósághoz kapcsolódó ötleteket tudnak prezentálni. A különböző háttérrel rendelkező támogatottak a The DO School által kerülnek kiválasztásra. A programba való bekerüléshez a pályázóknak olyan megvalósítható projektötletet kell bemutatniuk, amely mérhető pozitív hatást gyakorol a környezetre és ideális esetben a pályázó helyi közösségére.

A The DO School szakértői egy átfogó, 12 hónapos intenzív képzési és készségfejlesztési programot biztosítanak az ösztöndíjasoknak, amelynek középpontjában a vezetői készségek, a vállalkozói szellem és a fenntarthatóság állnak. A 12 hónapos hibrid tanulási időszak alatt a programban résztvevőket egy személyes mentor is segíti, míg a The DO School által kiválasztott szakértők egyéni vagy csoportos találkozókon adják át tudásukat és szakmai tapasztalataikat. Az ösztöndíj magában foglalja a projektfinanszírozáshoz való hozzáférést és szükség esetén pénzügyi támogatást is nyújt.

A mentorálás és a szakértői támogatás az első év után is folytatódik az ösztöndíjasok folyamatos projekt- és vezetői fejlődésének részeként. A beVisioneers hosszú távú célja a világ minden tájáról származó ösztöndíjasok, mentorok és szakértők befogadó és hatékony globális közösségének kiépítése, akik egyenrangú félként és partnerként dolgoznak együtt a pozitív környezeti változások eléréséért.

A Mercedes-Benz társadalmi szerepvállalásának stratégiája

Tudatos vállalati szereplőként a Mercedes-Benz világszerte kézzelfoghatóan szeretne hozzájárulni a társadalmi ügyek támogatásához. 2022-ben a vállalat tovább fejlesztette közösségi szerepvállalásnak stratégiáját, és a társaság alapelvein alapuló holisztikus megközelítést dolgozott ki. A beVisioneers ösztöndíjprogram a fenntarthatóságot és a társadalmi kohéziót fogja előmozdítani az oktatáson keresztül - és így kifejezve a Mercedes-Benz társadalmi szerepvállalás stratégiájának elemeit.

300 SLR Uhlenhaut Coupé árveréséből származó induló tőke

2022 májusában a vállalat a Mercedes-Benz Classic Collection két rendkívül ritka 300 SLR Uhlenhaut Coupéjának egyikét 135 millió euróért árverezte el egy magángyűjtőnek. A sportautó eladásáról szóló döntést alapos indokkal, egy jó ügy: a beVisioneers ösztöndíjprogram érdekében hozták meg. A 300 SLR Uhlenhaut Coupé-t, amelyet alkotójáról és főmérnökéről, Rudolf Uhlenhautról neveztek el, az autóipar szakértői és rajongói világszerte az autógyártás és tervezés egyik legkiemelkedőbb példájaként tartják számon.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Új igazgató a kecskeméti Mercedes-Benz gyár élén
  Az MBH-ösztöndíjprogram a hátrányos helyzetű, tehetséges gyerekek számára
  Akkumulátorbeszerelő-üzemmel bővül a kecskeméti Mercedes-gyár
  A KRQ lett a Mercedes-Benz ügynöksége
  A fiatalok 79 százaléka tart attól, hogy nem keres majd eleget céljai megvalósításához
  A Mercedes bővíti modellportfólióját
  Leáll a termelés augusztusban a kecskeméti Mercedes-gyárban
  Új ügyvezető igazgató a Mercedes-Benz Hungária Kft. élén
  Az idei Mercedes-Benz-csillagtúra
  Munkaadókat díjaztak
  Jelentett a Mercedes-Benz
  Átadták a Mercedes-Benz Academy Kecskemétet
  Mercedes-Benzekkel bővül a Mol Limo flottája
  Elkészült az 1.000.000-dik Mercedes-Benz

További hírek ebben a kategóriában

Indul a Megoldások a holnapért n...
A Hankook Tire 2024-ben is folyt...
Új hajléktalanellátó központot n...
Az Unilever több márkája is a fo...