Hírek
23447 hír az adatbázisban
Növényvédelmet segítő intelligens alkalmazást fejlesztett a Syngenta
Marketinginfo.hu - 2023-01-23 11:54
Digitális

Hazánkba is megérkezett a Syngenta legújabb digitális fejlesztése, a Cropwise Protector.

Az agronómiai döntéseket segítő platform azonnal használható elemzéseket és javaslatokat készít, emellett betegség-előrejelzés, határszemle és okospermetezés funkciói vannak.

"A világ vezető agrárvállalatként a Syngenta számára stratégiai cél, hogy olyan innovatív megoldásokat fejlesszen, amelyek segítik partnereinket az eredményes gazdálkodásukban. Egy gazdaság életében a növényvédelem tervezése, koordinációja, időzítése és a kezelések megfelelő adminisztrációja nagy kihívást jelent a szakemberek számára. A fenntartható és jövedelmező növénytermesztés egyik alapköve, hogy a növényvédelem a leghatékonyabb módon, szakmai adatokkal alátámasztott legyen. Ezt a kihívást vettük alapul, amikor elkezdtük a Cropwise Protector hazai adaptációját és tesztjét több mint 30 hazai üzemben az elmúlt szezonban", ismertette Heicz Péter, a Syngenta Dél-Kelet Európa agronómiai innovációiért felelős vezetője.

Mint kifejtette: a Cropwise Protector minden funkciója szervesen kötődik az üzem működéséhez. A táblaszintű, őszi búza betegség-előrejelzés mellett a növényvédelmi munkákban résztvevő szakemberek megfigyeléseit, adatgyűjtését, döntéseit és kommunikációját összefogó határszemle applikáció is helyet kapott. A platform a táblák műholdképeinek megjelenítését teszi lehetővé a Cropwise Imagery rendszerrel. Emellett a növényvédelmi munkát támogató tervező és adminisztrációt végző funkciók is helyet kaptak benne.

A Protector egyik legütősebb része az őszi búza táblaszintű betegségmodell, amely 5 napos előrejelzést nyújt a legfőbb betegségekre. Ez nemcsak az időjárási adatokat gyűjti, hanem figyelembe veszi a talajtípust, az előveteményt, a vetés és a kelés idejét, valamint a termesztett fajta betegségek iránti fogékonyságát is. Így teljesen gazdaságra és adott táblára szabott ajánlásokat kaphat a gazdálkodó a kezelések időzítésére, javíthatja a kezelések hatékonyságát és növelheti a termésátlagot. A rendszer a hamarosan újabb szántóföldi kultúrákkal, őszi árpával és napraforgóval bővül majd.

A határszemle és az idővonal applikáció a csapaton belüli kommunikációt segíti. Az okoseszközökön is elérhető határszemle a kijuttatásban résztvevők számára hatékonnyá és áttekinthetővé teszi a növényvédelmi folyamatokat és a hozzá tartozó adatokat. A táblák folyamatos nyomon követésében nyújt hatékony segítséget a Sentinel 2-es rendszer műholdas képek megjelenítése, amely aktuális képet ad a növényállomány fejlődéséről, változásáról és lehetővé válik segítségével az esetleges negatív behatások - például technológiai hiba, talajfolt - javítása.

Az okospermetezés funkcióval a szakemberek éves növényvédelmi terveket készíthetnek és nyomon követhetik azt. A rendszer segítségével feladatot, avagy munkautasítást adhatnak és a permetezés végrehajtását követően egyszerűen adminisztrálhatják a növényvédelmi kezelést. Ezek az adatok ezután szerves részét képezik a permetezési naplónak. Egy új digitális rendszer bevezetése egy gazdaságba mindenki számára tanulási folyamat, így a Syngenta szakértői személyes konzultációkkal segítik a Cropwise Protector használatának elsajátítását az üzemben.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Kerti növények, melyek mediterrán hangulatot csempésznek a kertbe (x)
  Nem állatbarát növények, amikkel a kezdő szobakertészek is elboldogulhatnak (x)
  Syngenta borverseny: remek a 2017-es évjárat
  Új ügyvezető igazgató irányítja a Syngentát
  Karácsonyi gyűjtést szervezett a Syngenta
  Fotópályázat a Syngentától
  Kilépett a blogtérbe a Syngenta
  Ügynökséget váltott a Syngenta
  Hátrányos helyzetű falvakat támogat a Syngenta
  Átadták a Syngenta Borverseny díjait

További hírek ebben a kategóriában

Te mit kezdesz azokkal, akik nem...
Megvannak ‘Az Év Honlapja&...
Már minden hetvenedik dolgozóra ...
Így találd meg a tökéletes domai...