Hírek
23026 hír az adatbázisban
Magnéziumpótlás természetes módon és mesterséges készítmények segítségével (x)
Marketinginfo.hu - 2023-01-25 10:51
Egészségmarketing

A szervezetnek többféle tápanyagra, vitaminokra és ásványi anyagokra van szüksége az egészség megőrzéséhez, ezek alapvetően kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozással fedezhetők.

Az egyes tápanyagok tartós hiánya megbetegedésekhez vezethet, felboríthatja a szervezet egyensúlyát. A tünetek értelmezését nehezíti, hogy a panaszok sokáig nem érzékelhetőek, illetve többféle ásványi anyag, nyomelem vagy vitamin hiányát is jelezhetik.

A magnéziumhiány felismerése nem egyszerű, így érdemes odafigyelni inkább a megfelelő mennyiség bevitelére. Mihez szükséges a magnézium? Hogyan pótolható?

A nélkülözhetetlen magnézium

A táplálékkiegészítőkben gyakran B-vitaminokkal társított magnézium a szervezetben zajló folyamatok közül többfélében is részt vesz, és elengedhetetlen a normál csontozat és a fogazat fenntartásához. A BodySelect vitaminjai és ásványi anyag tartalmú étrend-kiegészítői segítségével erősítheted az immunrendszeredet, ezáltal csökkentheted bizonyos betegségek kialakulásának kockázatát.

A magnézium a csontokban, az izom- és májsejtekben koncentrálódik. Hozzájárul
 
  • a normál izomműködéshez,
  • a normál csontozat és fogazat fenntartásához,
  • az idegrendszer megfelelő működéséhez,
  • a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.


Fontosságát jelzi, hogy részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, valamint szerepet játszik a normál fehérjeszintézisben és a sejtosztódásban.

A felnőttekre vonatkozó napi beviteli referenciaérték (NRV) 375 mg, az étrendi kiegészítés maximálisan 250 mg.

Mi a magnéziumhiány oka, milyen tüneteket produkál?

A magnéziumhiány kiegyensúlyozott vegyes étrenddel megelőzhető, bár egyes állapotok, betegségek csökkentik az ásványi anyag felszívódását, így ezek ismeretében fokozottan oda kell figyelni a magnézium bevitelére, illetve a magnéziumhiány diagnosztizálásakor következtetni lehet ezekre. Ide tartoznak a felszívódást gátló bélbetegségek, a cöliákia, a cukorbetegség, az alkoholizmus. Tartós hasmenéses állapot is okozhat magnéziumhiányt, egyes állapotokban - terhesség, szoptatás, fokozott fizikai igénybevétel - pedig megnő a szervezet Mg-igénye.

Tünetei változatosak, nem specifikusak, de az izomgörcsök és -remegés, ingerlékenység, fáradtság, kimerültség, belső nyugtalanság, hideg lábfej, fejfájás, zajérzékenység, megnövekedett alvásigény, szapora szívverés, keringési zavarok, étvágytalanság jelezhetik a magnézium hiányát.

Természetes és mesterséges magnéziumforrások

Az étrend részeként a magnézium pótlására kiválóak a hüvelyesek, a zöld színű leveles zöldségek, leginkább a spenót, a diófélék és olajos magvak, a teljes kiőrlésű gabonafélék, a zabkorpa, a kakaó.

Mesterséges pótlására a magnézium-citrát, a magnézium-orotát és a magnézium-laktát szerves só tartalommal rendelkező étrend-kiegészítők javasoltak, mivel jobban tolerálhatók.

Kiegyensúlyozott étkezéssel, magnéziumtartalmú élelmiszerekkel biztosítható a megfelelő magnézium-ellátottság.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Új energiaitallal debütál a Hell
  Új ásványvíz a hazai piacon

További hírek ebben a kategóriában

6 érv a mediterrán étrend mellet...
Évszakonként eltérhet az ember a...
A CBD olaj kiválasztásának kérdé...
Mennyire figyel saját szíve egés...