Hírek
23195 hír az adatbázisban
Háztartási szivattyúkkal könnyedén láthatjuk el kertünket vízzel, vagy mozgathatjuk el onnan (x)
Marketinginfo.hu - 2023-01-23 09:47
PR

Egy családi ház vízellátása, pláne, ha vízelvezetésről vagy kertöntözésről van szó, mindig kihívásokat rejt magában.

Szerencsére már vannak profi megoldások, amelyek folyamatosan fejlődnek, így mindig a legmodernebb eszközökkel dolgozhatunk feladattól függetlenül. Legyen szó bármilyen, vízzel kapcsolatos feladatról, garantáltan meg fogjuk találni az ahhoz illő háztartási szivattyút.

Háztartási szivattyú és háztartási szivattyú között is rengeteg különbség van

A szivattyúk is különbözőek, hisz hiába mindegyiknek a víz mozgatása a feladata, de a körülmények és célok változnak, így minden egyes helyzetre egy arra specializált eszközt érdemes választani. Persze egy átlagos családnak nincs szüksége az elérhető összes háztartási szivattyú fajtára, de legalább egy jó, ha van otthon. Szerencsére a beszerzésük nagyon egyszerű, elég csak böngészni a Kärcher Center Marclean háztartási szivattyúi között, és percek alatt kiválaszthatjuk a szükséges eszközt.

A böngészés alatt elég hamar felfedezhetjük, hogy az egyes szivattyúk méretre, formára és teljesítményre is különböznek, de miért lehetséges ez? Szerencsére nem a szemünk káprázik, hanem valószínűleg olyan eszközöket látunk, amelyek egy adott feladatra specializálódtak.

Vegyük alapul, hogy mégis milyen helyzetekben lehet szükség szivattyúra? A két leggyakoribb válasz az, hogy a kert öntözése során, valamint beázás, azaz a pincében álló víz elmozgatására.

A kerti öntözéshez okosabb háztartási szivattyúra van szükség

A kert esetében több okos funkcióval is kell rendelkeznie a gépnek, hisz ahány kert, annyiféle növényzet, amihez más-más igény tartozik. Itt a nyomásnak pont akkorának kell lennie, hogy az egész kertet be tudjuk teríteni hatékonyan vízzel, de azért a szomszédba vagy nem kívánatos helyre már ne öntözzön. Teljesen megalapozott elvárás az is, hogy ezek a gépek már önállóan ellássák a feladatukat, ami a mai modern kerti szivattyúkban meg is található, azaz időzítő segítségével állíthatjuk be azt, hogy mikor történjen az öntözés. Ezek a szivattyúk az esetek többségében szórófejjel, csatlakozóval, valamint állítható adapterrel együtt érkeznek.

Nemcsak öntözésre használhatjuk ezeket az eszközöket, hanem például a ház vízellátását is megoldhatjuk a mosógépek üzemeltetéséhez vagy a mellékhelyiségek vízellátásához úgy, hogy a szivattyú segítségével kútvizet, talajvizet vagy éppen esővizet pumpálunk a rendszerbe. Természetesen ehhez beépített zajcsökkentővel, valamint védelemmel van ellátva, hogy szárazon semmiképpen se fusson.

A víztelenítő szivattyúk

A másik oldalt vannak a hatalmas kapacitással rendelkező szivattyúk, amelyeknek egy feladata van: minél hamarabb eltüntetni a vizet az adott helyiségből. Ehhez olyan "szörnyeket" is találhatunk, amelyek óránként több mint 15.5500 liter/óra teljesítményt is könnyedén letesznek az asztalra.

Válasszuk bármelyiket, előtte tájékozódjunk, és gondoljuk át, pontosan milyen célra fogjuk használni.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hallottunk már a levegős hőszivattyús rendszerekről? (x)
  ÚJABB MAGYAR ATOMENERGETIKAI EXPORT-SIKER
  Tanműhelyek a Grundfostól
  Innovációs tervpályázatot indít a Grundfos
  Ásványvízforrással fűt a Coca-Cola

További hírek ebben a kategóriában

Ezért érdemes etetőhajót vásárol...
Itt a megoldás, ha megbízható ka...
Innovatív ajándékötlet férfiak r...
Minden, amit a bútorfelújításról...