Hírek
23469 hír az adatbázisban
A Toyota magyarországi működésének legjobb évét zárta tavaly
Marketinginfo.hu + MTI - 2023-01-12 09:31
Márkák

A Toyota történetének legjobb évét zárta 2022-ben Magyarországon az egyesített személyautó- és kishaszongépjármű-piacon.

A Toyota márkakereskedései 15 102 járművet értékesítettek, 11,7 százalékos részesedést szerezve a márkának az egyébként zsugorodó piacon - mondta László Richárd, a Toyota Central Europe Kft. országigazgatója Budapesten sajtótájékoztatón.

A Toyota Central Europe a japán autógyártó legnagyobb európai importőre, az európai Toyota-eladások 13, a Lexus-értékesítések 18 százaléka az ide sorolt országokban - Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban - realizálódott.

Magyarországon a kivonásoktól tisztított (a reexportot is figyelembe vevő) adatok szerint is a Toyota adta el a legtöbb autót (14 810), így 14,4 százalékos részesedéssel vezette a piacot, és a flottapiacon is megőrizte elsőségét.

László Richárd emlékeztetett arra, hogy 2022-ben a globális alkatrészhiány, az emelkedő inflációs és kamatkörnyezet, valamint a forint gyengülése kedvezőtlenül érintette a piac szereplőit. A magyarországi új személyautó és kishaszonjármű piac tavaly 11 százalékkal 129 916 darabra zsugorodott - idézte a Datahouse adatait.

A Toyota 2023-ban a piac további zsugorodása mellett 15 100 személy- és kishaszongépjármű eladásával számol - jelezte.

Tájékoztatása szerint 2023-ban öt új modell bevezetését tervezik, valamint az első negyedévben piacra dobják a magyar piacon legnépszerűbb Toyota modell, a Corolla ötödik generációját.

A magyar prémiumpiac töretlenül növekedett tavaly Magyarországon, az értékesítés volumene 10 százalékkal 18 355 darabra nőtt - ismertette Varga Zsombor, a Toyota PR menedzsere.

A japán autógyártó prémium márkája, a Lexus 753 új autó értékesítésével minimálisan elmaradt 2021. évi számaitól, de őrzi ötödik helyét szegmensében mind az összértékesítés, mind a reexporttal tisztított adatok alapján.

A társaság várakozásai szerint az idén már stagnálhat a prémium szegmens Magyarországon, azonban a Lexus növelheti eladásait, amit két teljesen új Lexus modell bevezetése támogat meg.

Varga Zsombor az MTI-nek elmondta: a társaság globális stratégiája szerint 2030-ra a hibrid, a plug-in hibrid, a hidrogén meghajtású és teljesen elektromos modellek részaránya az összértékesítésen belül 90 százalékra emelkedik, 2035-re az európai Toyota- és Lexus-értékesítésben eléri a 100 százalékot.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A szürke autók népszerűbbek, mint a színesek
  Suzuki -Toyota együttműködés
  A Toyota és a Suzuki az indiai piacon
  A Toyota és a Lexus a környezetért
  Elektromos hajtású autók értékesítetése a Toyotánál
  Toyota-Suzuki együttműködés
  Alapot hozott létre a Toyota technológiafejlesztő startup-vállalkozásokért
  Terjeszkedik a Lexus
  A Suzuki és a Toyota megállapodást kötött

További hírek ebben a kategóriában

A Decathlon új irányvonala
5,7 milliárd forintos tőkeemelés...
Egyedülálló beruházás a BioTechU...
Ismét díjazták a Borsodi Sörgyár...