Hírek
23026 hír az adatbázisban
Kétszer annyian vásárolnak áruhitelre az eMAG-nál, mint tavaly
Marketinginfo.hu - 2022-12-14 12:31
Kereskedelem

Miután áruhitelre jelenleg sok esetben kedvezőbb vásárolni, mint személyi kölcsönt felvenni, az eMAG-nál ősz óta megduplázódott az áruhitel-felvételek száma tavalyhoz képest.

Már az első félévben is 20 százalékkal magasabb volt a hiteltömeg 2021-hez viszonyítva. A 0 százalékos "ingyenhitelek" igénybe vétele csaknem másfélszeresére nőtt a karácsonyi szezonban, a legtöbb eMAG-vásárló eddig 0 százalékos THM-es konstrukcióban okostelefont, háztartási nagygépet, televíziót és laptopot vásárolt.

Mivel jelenleg a személyi kölcsönökre akár 20 százalékos THM-et (teljes hiteldíj mutatót) is fizethet egy ügyfél, az eMAG-nál az ősz vége óta előtérbe került az áruhitelre történő vásárlás.

Tavaly októberhez képest 80 százalékponttal, novemberben pedig 96 százalékponttal volt magasabb az áruhitelre történő vásárlások száma: vagyis mintegy kétszer annyi eMAG-vásárló él az áruhitel lehetőségével, mint tavaly ilyenkor. Emellett az online bankkártyás fizetések aránya is nőtt: az elmúlt évhez viszonyítva 11 százalékkal választották többen ezt a fizetési módot, ami jól jelzi a magyar vásárlók bizalmának emelkedését a piacvezető (a GKID eTOPLISTA 2021 alapján) webáruház iránt.

Telefont, háztartási gépet, tévét és laptopot vesznek "ingyenhitelre"

A 0 százalékos kamatozású, köznapi nevén "ingyenhitel" forgalma az előző évhez képest 46 százalékkal nőtt az eMAG-nál októberben és novemberben. Az első féléves forgalmi adatokat vizsgálva 2022-ben tavalyhoz képest 20 százalékkal nőtt a hiteltömeg.

A 0 százalék THM-es hitelek aránya a teljes hitelforgalmon belül 10 százalékkal magasabb az eMAG-nál, mint tavaly ilyenkor. Az ünnepi vásárlási szezon eddigi részében 0 százalékos THM-es konstrukcióban a legtöbb eMAG-vásárló okostelefont, háztartási nagygépet, televíziót és laptopot vásárolt. Idén összességében 20 százalékkal több "ingyenhiteles" vásárlást regisztráltak az eMAG-üzletekben, mint 2021 első tíz hónapjában.

Főleg az üzletekben arat az "ingyenhitel"

Minél magasabb a kosárérték, annál nagyobb arányban választják a vásárlók a hosszabb, 36 hónapos futamidőt a havi törlesztőrészlet alacsonyan tartása érdekében. A legtöbb áruhiteles vásárló Budapestről és Pest megyéből, Baranya megyéből, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből adja le a rendelését.

2022 eddigi részében a hiteligénylések 46 százalékát az eMAG szaküzletben intézték a vásárlók az ott dolgozó értékesítők közreműködéssel, míg tavaly 30 százalék volt a helyszíni ügyintézéssel igényelt áruhiteles vásárlások aránya.

A Cofidis Hitel Monitor legfrissebb országos reprezentatív felmérés szerint az elmúlt egy évben áruhitelt választók közül 43% háztartási gépeket, 37% elektronikai eszközöket (TV, HIFI, egyéb informatikai cikkek), 23% pedig bútort finanszírozott a hitelből. Az online bevásárlás mellett egyre nagyobb az igény az érintésmentes és személyes kontaktust nélkülöző hitelfelvételre: jelenleg 25% körül van az online áruhitelek aránya a Cofidis Áruhitel finanszírozásban. Az eMAG-nál is elérhető az online áruhitel, ebben pedig partnere a Cofidis. "A videós azonosításnak, elektronikus aláírási lehetőségnek köszönhetően a hitelfelvételi folyamat 100% online intézhető, egyszerű és gyors - mondta el Székely Ágoston, a Cofidis partnerértékesítési területvezetője.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A gumióvszerek online értékesítése
  Az eMAG üzemeltetői bírságot kaptak a GVH-tól
  Érintésmentes csomagautomatát telepít az eMAG és az Extreme Digital
  Az eMAG megnyitotta első magyarországi üzletét
  Magyarország legnagyobb forgalmú webáruházai
  Egyre gyakoribb a bankkártya használat az eMAG oldalán
  Az eMag adományoz
  Fogynak a TV-k a világbajnokság miatt
  Hatalmas siker az eMAG Marketplace
  Több mint hárommillióan vásároltak tavaly online

További hírek ebben a kategóriában

Az ALDI nemzetközi beszállítója ...
A világ 30 legjobb munkaadója kö...
Emelte a béreket az Aldi
Veszélyesen sokat költenek a fia...