Hírek
23469 hír az adatbázisban
Különleges taxi járja Budapest utcáit
Médiainfó - www.mediainfo.hu - 2022-12-14 10:37
Outdoor/indoor

100 méternyi fényfüzér, 50 tekercs szigetelőszalag és 10 órányi munkát jelentő díszítés: ezek kellettek ahhoz, hogy ebben az évben is a főváros utcáit járhassa a Fénytaxi.

Rengeteg apró lámpa ékesíti a Főtaxi legkülönlegesebb, ünnepi díszbe öltözött járművét: az 1000 darab led fényforrásból álló fényfüzér teljes hossza 100 méter, ami felülmúlja a fővárosi Szent István Bazilika vagy a Parlament magasságát is. Mivel a fényfüzér vezetékei gyárilag zöldek voltak, ezeket először az autó színéhez passzoló sárgává kellett alakítani. E művelethez 50 tekercs szigetelőszalagot használtak fel, amelyek teljes, egy kilométeres hossza hozzávetőlegesen megegyezik az említett két nevezetesség, vagyis a Bazilika és az Országház közötti gyalogtávolsággal.

Az idei ünnepi szezon újdonsága, hogy azok, akik olyan szerencsések, hogy a Fénytaxival utazhatnak, az autóba szerelt kamerának elmondhatnak egy kívánságot is. A taxitársaság advent után összegzi ezeket a kéréseket, amelyekből egyet teljesít majd.


Több mint egy munkanapnyi díszítés

A jármű ünnepi díszbe öltöztetése csaknem 10 munkaórát, azaz több mint egy egész munkanapot vett igénybe.

Nem csak látványos, környezetkímélő is

A Fénytaxival az adventi időszakban és a karácsonyi ünnepek alatt az idén immár negyedik éve találkozhatnak a járókelők a főváros utcáin - az elmúlt évek alatt több százan utazhattak az ünnepi járművel. A társaságnál - akár az applikációban, akár a VIVI robotdiszpécseren keresztül adjuk le a rendelést - jó esély van arra, hogy egy környezetkímélő autóval utazzunk. A hazai taxiszolgáltatók között ugyanis a Főtaxi rendelkezik az egyik legnagyobb, majdnem félezer autót számláló környezetbarát flottával, amelyből közel 170 tisztán elektromos meghajtású. A Fénytaxi ünnepi díszkivilágításának fogyasztása miatt sem kell aggódni, mert az lényegében nem befolyásolja az egy töltéssel megtehető kilométerek számát, hiszen csupán 110 W-os teljesítményfelvétellel rendelkezik.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Főtaxi is hirdeti a 17. FINA Világbajnokságot
  Zenészek és a Főtaxi összefogása az eltűnt gyerekekért
  Eltűnt gyerekek képei a Főtaxikban
  A fiatalok felé nyit a Főtaxi
  Két taxiállomás az FTC stadionnál
  Új főszponzor a Fradinál
  A Főtaxi a Chelsea elleni FTC-mérkőzés főtámogatója

További hírek ebben a kategóriában

Egyesült a két svéd outdoor márk...
2319 műanyag kupakból rakták ki ...
Csekk helyett tej
Amit az előszoba sugall a lakás ...