Hírek
22944 hír az adatbázisban
Indult az Adni Öröm! adománygyűjtő akció
Marketinginfo.hu - 2022-12-15 10:58
CSR

Idén is rászoruló családoknak adhatnak karácsonyi ajándékot a vásárlók a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország közös élelmiszergyűjtő akciója, az Adni Öröm! keretében.

A szeretetszolgálat önkéntesei 2022. december 15. és 20. között fogadják a kijelölt SPAR és INTERSPAR áruházakban az adományokat, amelyeket az adományozók most egy személyes üzenettel is kiegészíthetnek, meghittebbé varázsolva mások ünnepét.

Amikor szeretteinknek meglepetést készítünk, vagy egy rég áhított ajándékot vásárolunk nekik, rendszerint magunk elé képzeljük az arcukat, s az örömüket, amit a csomag kibontása közben éreznek. Miért ne teremthetnénk ilyen kedves pillanatokat azok számára is, akiknek kevesebb jut a jóból, és az ünnepek alatt nemhogy ajándékokról, de olykor még egy meleg, bőséges vacsoráról sem álmodhatnak? A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR közös, Adni Öröm! akciója idén már huszonhatodik esztendeje gondoskodik arról, hogy azok is ebben az örömben részesüljenek, akik segítségre szorulnak. Az adventi készülődés különös alkalmat ad arra, hogy odafigyeljünk a nehezebb helyzetben lévő embertársainkra. Amikor bevásárolunk, ezekre a családokra gondolva tegyünk a kosarunkba tartós élelmiszert, és gyermekeknek szánt édességet!

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei 2022. december 15. és 20. között települnek ki személyesen a kijelölt SPAR és INTERSPAR üzletekbe, hogy tartósélelmiszer adományokat gyűjtsenek a rászorulók számára. A tavalyi pozitív tapasztalatokból kiindulva idén is már december 1-jén elkezdődött az adománykártyák árusítása a pénztárakban, illetve a SPAR Online shopban, minél többeknek lehetővé téve az adakozást ebben a formában is.

"Azt tartják, hogy a rászorulókat a jó emberek segítik. Az Adni Öröm! akcióban vásárlók ezrei nyújtanak támogatást a nehéz helyzetű családoknak, és még ha nem is gondolnak erre, az adott pillanatban ők maguk is jó emberekké lesznek. És miközben adományoznak, lélekben kapnak is valamit, ami teljesebbé teheti az ünnepi készülődést. A családok növekvő terhei idén különös jelentőséget adnak az élelmiszergyűjtő akciónak, de talán az ajándékcsomagoknál is fontosabb, hogy a legelesettebb emberek nem maradnak magukra az ünnepek alatt, számíthatnak a jó emberek támogatására, ami ezúttal is a SPAR üzletek vásárlóitól érkezik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közvetítésével" - mondta Romhányi Tamás, a szervezet kommunikációs vezetője.

"Az Adni Öröm! akció az elmúlt több mint negyedszázad alatt számos magyar család adventi időszakának fontos eseményévé vált, sokan fejezik ki így a szolidaritásukat és együttérzésüket a leginkább rászorultakkal, s teszik szebbé mindannyiunk közös ünnepét. A SPAR Magyarország felkérésére készült idei kutatás szerint a megkérdezettek 43%-a vallja, hogy amikor adományoz, szinte látja maga előtt azoknak az arcát, akiknek segít ezzel, s előnyben részesíti a személyesebb ajándékozást. Azért, hogy ezt az érzelmi többletet ki tudják fejezni vásárlóink, idén arra is lehetőséget biztosítunk, hogy az adományozók üzenhessenek a távoli, "másik családjuknak". Ezt az üzenetet online, vagy a Batthyány téri áruházunkban a személyes adományozáskor egy óriási képeslapra felírva is elküldhetik vevőink" - mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

A friss kutatás eredményei szerint a 18-65 éves lakosság 78 százaléka legalább egyszer már adakozott valamikor, minden harmadik megkérdezett pedig rendszeresen adományoz. A válaszadók leggyakrabban az ünnepi időszakokban jótékonykodnak. Mind a tapasztalok, mind a kutatás szerint az embereknek fontos a személyesség, amikor ajándékoznak, ezért is települ ki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat évről-évre több ezer önkéntessel a SPAR kijelölt üzleteibe, hogy még sikeresebbé tegye a gyűjtést. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország Adni Öröm! adománygyűjtő akciója révén tavaly 188 tonna élelmiszert gyűjtöttek az önkéntesek, amelyből 26 ezer ajándékcsomag készült, és talált gazdára. A SPAR Online shopban megvásárolt adománykártyákból pedig mintegy 12 millió forint folyt be, ezeket is élelmiszer-ajándékcsomagokra fordították. Az áruházlánc idén is lehetőséget biztosít arra, hogy az adakozás ne csak a személyes gyűjtéssel, hanem más formában, online is megtörténhessen: 2022. december 1-től elindult az Adni Öröm! adománykártyák értékesítése a kijelölt SPAR és INTERSPAR áruházakban és a SPAR Online shopban. Így azok is tudnak az arra rászorulóknak segíteni, akik inkább a pénzbeli adományozást részesítik előnyben, vagy a vásárlásaikat az interneten intézik.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Magyaros ajándékcsomagok cégeknek Magyarországról (x)
  Több mint 11 ezer ajándékcsomag gyerekeknek a Máltai szeretetszolgálattól
  Korábban kezdtünk vásárolni és többet gondolkozunk
  Elismerték a SPAR Adni öröm! kampányát
  Rekordszámú élelmiszeradománnyal segítettek a SPAR vásárlói
  Sikeres a 20. Adni öröm! akció
  Adománygyűjtés Kárpátalja számára
  257 tonna adomány a SPAR akciójában
  Adománygyűjtő akció a SPAR-csoport üzleteiben
  A Máltai Szeretszolgálatnak gyűjtött a Spar
  Szeretetszolgálati akció a SPAR-ban

További hírek ebben a kategóriában

42 millió forint sorsa múlik a T...
A BKK az ukranokért
Térítésmentesen látja el az Álla...
Több mint 11 ezer ajándékcsomag ...