Hírek
22945 hír az adatbázisban
A rászorulók ellátásáért a Tesco és a Nestlé
Marketinginfo.hu + MTI - 2022-12-06 09:55
CSR

A Tesco és a Nestlé 15,5 millió forintot adományozott a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek Mikulás napján, ezzel támogatva a szervezet munkáját, a rászorulók ellátását.

Az ősszel meghirdetett jótékonysági akció keretében a Nestlé a szeptember 29. és október 12. között a Tesco áruházakban eladott Nestlé termékek értékének egy százalékát ajánlotta fel élelmezési célra, az összeget pedig a Tesco megduplázta. Az összegyűlt támogatásból az Élelmiszerbank 166 ezer élelmiszercsomagot juttat el a rászorulóknak - olvasható a vállalatok közleményében.

A csomagok jellemzően olyan lejáratközeli, csomagoláshibás, de jó minőségű és emberi fogyasztásra alkalmas termékeket tartalmaznak, amelyeket a szervezet áruházakból és élelmiszergyártóktól gyűjt össze napi rendszerességgel.

A Tesco és a Nestlé évek óta az Élelmiszerbank stratégiai partnereként vesz részt az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelemben. Jelenleg több mint 160 Tesco áruházban folyik naponta élelmiszermentés, amelynek célja az élelmiszer-felesleg mennyiségének csökkentése és a segítségre szorulók támogatása. A programban résztvevő áruházak a 2021-2022-ben mintegy 3400 tonna megmaradt élelmiszert adományoztak jótékony célra, amely több mint 8,1 millió adag ételt jelentett a nélkülözőknek. A Nestlé 2022-ben eddig 44,6 millió forint értékben juttatott el élelmiszert az Élelmiszerbankhoz.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  60+10 millió forint adomány a Tescótól
  42 millió forint sorsa múlik a Tesco vásárlóin
  Adventi Adománygyűjtés a Tesco áruházakban
  Újabb Tesco mini shopok
  A Tesco és a Shell együttműködése
  Az anyák napján induló TescoMoms dolgozói program
  Létszám limitet vezet be áruházaiban a Tesco
  Eladja thaiföldi és malajziai érdekeltségeit a Tesco
  40 millió forintnyi támogatásról szavazhatnak a Tesco vásárlói
  A Nestlé beruház a csomagolási megoldások fejlesztésébe

További hírek ebben a kategóriában

42 millió forint sorsa múlik a T...
A BKK az ukranokért
Térítésmentesen látja el az Álla...
Több mint 11 ezer ajándékcsomag ...