Hírek
23465 hír az adatbázisban
Mi is pontosan a cserejavítás? (x)
Marketinginfo.hu - 2022-12-09 09:36
PR

Egy gyártási folyamat zavartalanságát mindig, minden körülmények között biztosítani kell. Sajnos bármennyi megelőzést is eszközöl egy cég, a bajt teljességgel nem lehet kizárni.

A legfontosabb az, hogy erre is rendelkezzen a vállalat megfelelő tervvel, amivel rövid idő alatt elhárítható a probléma és nem okoz hosszú távon fennakadásokat, esetleg teljes leállást.

Az egyik legjobb megoldás: cserejavítás

Az egyik legnagyobb veszély az automatizált, gépesített gyártósoron, ha valamelyik fontos gép meghibásodik, leáll. Ekkor örülhetünk annak, ha a teljes gyártási folyamat csak lelassul, rosszabb esetben ugyanis a teljes leállás is bekövetkezhet. Szerencsére több megoldás is létezik, mint amilyen a COWARE cserejavítás szolgáltatása is, vagy ott vannak a hagyományos szerviz lehetőségek is. A kérdés mindegyik esetében az: mennyi ideig tart a javítás? Hány órán, napon, legrosszabb esetben héten át kell várakozni, mire minden normalizálódik?

A hagyományos szervizeknél beszélhetünk hetekről is, mivel itt a klasszikus folyamat megy végbe: a javítócég emberei megérkeznek, felmérik a hibát, elszállítják a meghibásodott alkatrészt és megkezdődik a javítási procedúra, ami legalább napokat vesz igénybe, de komoly meghibásodás vagy a javítócég túlterheltsége miatt hetekig is eltarthat. Ilyen esetben csak az jelenthet megkönnyebbülést, ha van tartalék alkatrész a vállalatnál, és nem kell teljes mértékben a szervizre hagyatkozni. Költségcsökkentés miatt viszont a legtöbb cégnél nincs tartalék, mindig ugyanaz a gép van szolgálatban, azt kell naprakészen tartani.

Erre az esetre tökéletes megoldás a cserejavítás szolgáltatás, ami többet nyújt, mint egy hagyományos szervizelés. Itt nem kell heteket várni a javított akatrészre, mivel azonnal érkezik a segítség. A folyamat egyszerű: be kell azonosítani a hibás egységet, utána jön a rendelés. A következő nap már érkezik a csereegység, ezt pedig követi a hagyományos szervizelési folyamat, azaz a hibás alkatrész elszállítása és javítása.

Kiknek ajánljuk a cserajavítás szolgáltatást?

Röviden a válasz az, hogy minden cégnek, ahol CNC gép dolgozik. Kifejezetten fontos például egy olyan kisvállalkozónak, aki egy géppel rendelkezik, így a teljes működése, bevétele ettől függ, ezért nem engedheti meg magának, hogy akár csak pár napra is leálljon a gyártás. Ellenkező esetben nagyon kellemetlen tud lenni az, ha 3-4 nap kiesik, és a teljes hónap gyártási folyamata megcsúszik, a megrendelések nem teljesülnek időben, így akár az ügyfelek elvesztését is megkockáztatja a vállalat.

A megrendelés könnyű és egyszerű

Elég csupán a pontos cikkszámot tudni, ami alapján a cserejavítást végző cég ellenőrzi raktárkészletét és visszaigazolást küld. Szükséges még a hibát pontosan leírni, valamint az egységet megnevezni. Az egész cserejavítással pénzt és időt lehet megspórolni, ami egy vállalkozás életében nagyon fontos.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Megfontolandó dolgok telefonszerviz előtt (x)
  A Ruszatom Szerviz képviselet Magyarországon
  Vakon bíznak a szervizekben a magyar autósok
  A márkaszervizek mellett kampányol a Skoda
  Alíg járunk márkaszervizbe
  Pécsen nyílik a Huawei európai szervizközpontja
  Szervizközpontot nyitott az LG Budapesten
  Sikeres az autószervizes hálózat

További hírek ebben a kategóriában

Kerítésépítés és teraszburkolás ...
Mire való a balesetbiztosítás, é...
Egyedülálló elismerésben részesü...
A dongó motorok karbantartása (x...