Hírek
23465 hír az adatbázisban
Dolgok, amiket tudnod kell, mielőtt nyugdíjbiztosítást kötsz (x)
Marketinginfo.hu - 2022-12-08 11:56
PR

A nyugdíjbiztosítás nagyon sok szempontból egy igen népszerű előtakarékossági formának számít, de ennek ellenére még mindig sokan vannak, akiknek kételyei vannak a termékkel kapcsolatban.

A következő cikkben igyekszünk azokat az alapvető kérdéseket tisztázni, amikre mindenkinek tudnia kell a választ, aki tervezi, hogy elkezd takarékoskodni a nyugdíjas éveire.

Kinek érdemes nyugdíjbiztosítást kötni?

Tulajdonképpen szerződés típusa válogatja, hogy mi az a legmagasabb felső korhatár, ami felett már nem engedélyezik a nyugdíjbiztosítás kötését (többségében 60-65 év). Az alatt viszont bárkinek hasznos lehet, aki szeretné kiegészíteni az ellátást, amit a nyugdíjas évei alatt kapni fog.

Te elkezdtél már gondoskodni a nyugdíjas éveidről? Ha még csak az elhatározás van meg, de nincs semmi konkrétum, akkor ne habozz, és köss online nyugdíjbiztosítást!

Mit kell tudni az adójóváírásról?

A nyugdíjbiztosításra, a nyugdíj előtakarékossági számlára (NYESZ) és az önsegélyező pénztári számlára történő befizetések után egyaránt 20% adójóváírást lehet igénybe venni. Ez termékenként 130 000 Ft-ban van maximalizálva, de akárhánnyal is rendelkeznél, évente összevontan legfeljebb 280 000 Ft-ot érhet el a jóváírások mértéke.

Abban az esetben azonban, ha a nyugdíjbiztosítás megszüntetésre kerül, vagy esetleg pénzt vennél ki belőle idő előtt, akkor az adójóváírást 20%-kal növelt értéken kell megfizetni az adóhatóság felé.

Mikor igényelhető a nyugdíjbiztosítási szolgáltatás?

A biztosítási szerződés évei alatt összegyűlt megtakarítást 3 esetben tudod igénybe venni:
 
  • Amennyiben saját jogon nyugdíjba vonulsz
  • Egészségi károsodást szenvedsz el legalább 40%-os mértékben
  • Betöltöd a szerződéskötés pillanatában meghatározott öregségi nyugdíjkorhatárt


Milyen formában lehet felvenni a nyugdíjbiztosítási szolgáltatást?

Erre is több lehetőséged van, így biztosan ki tudod választani majd azt az opciót, ami az összegyűjtött összeg fényében majd a leginkább kedvezőnek tűnik.

Egyrészt kérheted, hogy a megtakarított összeget egy összegben kapd meg, de erre akkor van lehetőséged, ha a nyugdíjbiztosítási szerződésed legalább 10 évig fennállt, ha rokkantság miatt igényled az összeget, vagy abban az esetben, ha járulékfizetés során a havi járadékod nem érné el a szerződésben meghatározott minimum összeget (5000/10 000 Ft).

A járadékszolgáltatás hossza nagyban függ attól is, hogy mennyi ideig állt fenn a jogosultság előtt a szerződés. Amennyiben legalább 10 éve megvolt a szerződésed, akkor bármilyen időtartamra kérheted a járadékfizetési szolgáltatást. Azonban, ha a szerződéskötéstől a szolgáltatás igényléséig nem telt el 10 év, akkor a minimum 10 évre kell el kell osztani a járadékok kifizetését.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Családi egészségbiztosítás – védjük meg szeretteinket is (x)
  QR kódot kapnak az Allianz ügyfelei
  Az Allianz Hungária a legjobb a biztosítási piacon
  10-ből 8 ember nagyon nehéz nyugdíjas évekre számít
  Alig számít a brand, ha biztosítást kötünk
  Kívül-belül megújul a biztosító
  Magas szintű kiszolgálást nyújtanak a biztosítók
  Csökkent a biztosítási piac

További hírek ebben a kategóriában

Kerítésépítés és teraszburkolás ...
Mire való a balesetbiztosítás, é...
Egyedülálló elismerésben részesü...
A dongó motorok karbantartása (x...