Hírek
23465 hír az adatbázisban
Hogyan szoktasd szobatisztaságra a kiskutyát? (x)
Marketinginfo.hu - 2022-12-08 09:42
PR

Egy kiskutya rengeteg örömteli pillanatot hoz a család életébe, hiszen minden vele töltött perc igazi élmény.

A közös játékok, a szeretgetős pillanatok, a sok nevetés, miközben tanítgatjuk. Ugyanakkor oda kell figyelni néhány fontos dologra ahhoz, hogy mi is és ő is jól érezze magát.

Az elején az egyik legfontosabb feladat az, hogy a kiskutyánkat szobatisztaságra neveljük. Elvégre nagyon bosszantó tud lenni, amikor odapiszkít a szőnyegre, a kanapéra vagy a lakás más pontjára. Persze ő ezt nem a bosszantásunkra csinálja, egyszerűen csak meg kell tanítanunk neki, hogy a dolgát kint végezze el.

A neveléshez szükség lesz néhány fontos dologra, amit be tudsz szerezni a Kedvence.hu kutya higiénia menüpontjában. Ha előtte szeretnéd tudni, hogy hogyan kell jól csinálni a szobatisztaságra szoktatást, akkor olvass tovább. Ebben az írásunkban ugyanis ezt a témát fogjuk részletezni.

Első lépés: a megfelelő eszközök beszerzése

Amíg a kiskutya nem tanulja meg, hogy nem szabad a lakásba piszkítania addig rá kell adnod egy kutyapelenkát. Ezt később is fel tudod használni, amikor eljuttok odáig, hogy szagmintákkal csalod a bejárati ajtó felé.

Persze az "útmutatáshoz" nem feltétlenül kell pelenkát használnod, vannak ugyanis kifejezetten erre a célra készített termékek. Az oktató nevelőcseppek is remekül működnek, hiszen olyan illatanyagokat tartalmaznak, amik vonzzák a kutyákat.

A neveléshez érdemes beszerezned higiéniai zacskót, illetve tisztítószereket is, az elején ugyanis azokra is szükség lesz. Készülj fel, hogy jó pár alkalommal kell majd szőnyeget, padlót vagy kanapét tisztítanod.

Lépések, amik elvezetnek a szobatisztasághoz

Az egyik legfontosabb dolog az, hogy észrevedd, amikor a kiskutyának ürítenie kell. Erre naponta háromszor van a legnagyobb esély, evés, alvás vagy játszás után. Ilyenkor fogd meg és vidd ki az udvarra, vagy ha erre nincs lehetőség, akkor tedd rá a pelenkára.

Itt kelleni fog egy kis türelem, mire elvégzi a dolgát. Nagyon fontos, hogy amikor ez megtörténik, látványosan és hangosan dicsérd meg. Jöhet a következő lépés. A bepiszkított pelenkát tedd a bejárati ajtó elé és szagoltasd meg vele. Ha ezt rendszeresen minden nap megcsinálod, egy idő után a kutyus tudni fogja, hogy ki kell mennie, ha pisilnie, kakilnia kell.

Mennyi időbe telik a folyamat?

Tudnod kell, hogy a szobatisztaságot egyik kutya sem 1-2 nap alatt tanulja meg, mert ehhez idő kell. Ha tanulékony, akkor akár már 4 hét elteltével jöhetnek az első sikerélmények, de a teljes sikerhez általában legalább fél év kell. Kutyánként változó lehet, hogy ez pár hónappal több vagy kevesebb lesz.

Láthatod, hogy a kiskutya szobatisztaságra nevelése az egyik legsürgetőbb feladat, miután az életünk részévé válik. A családnak és persze neki is az a legjobb, ha minél előbb megtanulja, hol végezheti el a dolgát és hol nem. Ehhez csak a megfelelő kellékekre lesz szükséged és persze egy nagy adag türelemre, hiszen ez mindig egy hosszabb folyamat.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hogyan gondoskodj az idős kutyádról? (x)
  Rengeteg múlik kedvencünk táplálásán - milyen az ideális száraz kutyatáp? (x)
  A kutya a magyaroknál is teljes jogú családtag lett
  Virtuális kölyökkutya segít a gyerekeknek megismerni Magyarországot
  A mömax és a Rex közös kampánya
  Hungarikum lett az Egri Bikavér
  Érzelmes film a Lenovo-tól
  A kutya hozza a vevőket

További hírek ebben a kategóriában

Kerítésépítés és teraszburkolás ...
Mire való a balesetbiztosítás, é...
Egyedülálló elismerésben részesü...
A dongó motorok karbantartása (x...