Hírek
23465 hír az adatbázisban
Miről ismerhető fel egy luxuskategóriás bejárati ajtó? (x)
Marketinginfo.hu - 2022-11-21 09:14
PR

A bejárati ajtókat illetően is többféle kategória létezik, akár az árat, akár az extra jellemzőket vagy a felhasznált anyagok minőségét nézzük.

A kínálat az alsókategóriás daraboktól egészen a luxuskivitelű termékekig terjed, ez utóbbiaknak pedig akad néhány sajátságos tulajdonsága, amikről könnyedén fel lehet ismerni őket.

Egyedi megjelenés

Aki luxus nyílászárót vásárol, az aligha akar bármiben is kompromisszumot kötni. Egy prémium anyagokból készült egyedi bejárati ajtó azonban kielégít minden igényt. Ebben a szegmensben már nem tömeggyártott termékekről beszélünk, hanem egyedileg, a megrendelő elképzelései alapján készített darabokról.

Ilyenkor ugyanis a leendő vásárló szabad kezet kap: választ egy alap ajtótípust (hisz nem mindegy, hogy a nyílászárót bel- vagy kültéri használatra szánjuk), majd ennek minden tulajdonságát személyre szabja.

Oldalanként eltérő szín vagy mintázat, faborítás, üvegbetét, bevilágító, de még a kilincsek és rozetták megjelelése is külön kiválasztható. Ezektől lesz egy luxusajtó igazán egyedi.

Kimagasló betörésvédelem

A bejárati ajtó egyik fontos funkciója, hogy meggátolja, hogy illetéktelen személyek is bejuthassanak az ingatlanba. Persze a betörők is egyre rafináltabbak, egy gyenge szerkezetű vagy silány zárral felszerelt nyílászáró aligha fog ki rajtuk.

Ám egy luxuskategóriás terméknél már olyan alapanyagokat használnak, mint a tömör acéllemez, a szénacél zártszelvény, illetve több biztonsági zár is található rajta, így sem feltörni, sem megrongálni nem lehet egykönnyen.

A Nívó ajtók például MABISZ minősítéssel is rendelkeznek. Ez tulajdonképpen egy olyan tanúsítvány, amely igazolja, hogy az ajtót alávetették egy betörési tesztnek, amit sikerrel kiállt. Ez garancia a valódi betörésvédelemre.

A beépítés nem igényel nagyobb átalakítást

Mégis miféle luxusajtó lenne az, ahol a falat ki kell bontani vagy megtoldani ahhoz, hogy be lehessen építeni, mert a méretei nem egyeznek a nyíláséval? Nem, ilyesmiről szó sem lehet, ugyanis egy prémium terméknél alapvető, hogy nem a nyílást igazítjuk az ajtóhoz, hanem fordítva.

Tehát a megrendelést követően a cég munkatársai kimennek a helyszínre, leveszik a pontos méreteket, majd ezek alapján gyártják le a nyílászárót. Így maga a beszerelés csak egy 2-3 órás művelet, ami minimális kosszal, zajjal és felfordulással jár.

A beépítés nem a vásárló dolga

Ha egy barkácsáruházban vásárolunk egy ajtót, akkor maximum házhozszállítást kérhetünk, az ajtócseréről már nekünk kell gondoskodni, ami nem kevés fejtörést okozhat manapság, amikor ekkora szakemberhiány van.

Aki viszont luxusajtót vesz, annak erre nem lesz gondja, hisz az ilyen nyílászárókat gyártó cégek általában a kivitelezést is vállalják. Amikor az ajtó elkészült, egy előre megbeszélt időpontban kiszállítják, majd ott helyben kibontják a régit és beszerelik az újat. A megrendelőnek csak annyi dolga lesz, hogy gyönyörködjön a szép új bejárati ajtajában.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Fokozza otthona kényelmét redőnyökkel és kiegészítőkkel! (x)
  Segítség! Nem tudom bezárni az ajtót! (x)
  A beltéri ajtók esetében is fontos a tervezés! (x)
  Milyen dísz kerüljön a falra és az ajtóra? (x)
  Miért van szükség szervizajtóra a légkezelő rendszerekben?
  A biztonsági ajtók szerepe (x)
  Hogyan fokozhatjuk a motorikus nyílászárók előnyeit?

További hírek ebben a kategóriában

Kerítésépítés és teraszburkolás ...
Mire való a balesetbiztosítás, é...
Egyedülálló elismerésben részesü...
A dongó motorok karbantartása (x...