Hírek
23371 hír az adatbázisban
Mit jelent a 6200-as csapágy? (x)
Marketinginfo.hu - 2022-11-18 11:55
PR

A csapágyaknak nagyon sokféle fajtája létezik, hiszen számtalan külön helyzetre kell tudniuk megoldást nyújtani.

Sokszor szakemberként is bele kell kicsit ásni magunkat a témába, hogy ráleljünk a tökéletes változatra, nemhogy laikusként. Pedig bárkivel előfordulhat, hogy csapágyat kell vásárolnia. Pontosan ebben szeretnénk segíteni ezzel a cikkel.

A 6200-as csapágy

Mint a legtöbb eszköznél, a csapágy esetében is vannak olyan standardek, amik segítenek eligazodni a rengetegben. Habár ez nem nemzetközi, mégis segít aban, hogy a számunkra legtökéletesebb változatra leljünk rá. Az onlinecsapagybolt.hu mélyhornyú golyóscsapágy kínálatában találhatjuk meg a 6200-as csapágyakat is. Mit lehet tudni erről a csapágytípusról?

Típusba sorolás

A csapágyak alapvető felépítése igen hasonló, hiszen belső és külső gyűrűből, valamint a köztük futó gördülőtestekből, továbbá a korásból állnak. Az egyik csoportba sorolás azon alapul, hogy milyen típusa van ezeknek a gördülőtesteknek, hiszen ezek lehetnek golyók vagy görgők is. Ahogy a neve is mutatja, a mélyhornyú golyóscsapágyak a golyós csapágyak közé tartoznak. A golyós csapágyak közé tartozik még az axiális, valamint a ferde hatásvonalú csapágy is. A görgős modellek között tarthatjuk számon a tűcsapágy, a hengercsapágy, a hordógörgős csapágy és a kúpcsapágy különböző változatait.

A másik fontos szempont, a gördülőtestek fajtáján túl az, hogy milyen típusú erőhatással boldogul az adott szerkezet. Eszerint különböztetjük meg az axiális és a radiális csapágyakat. De lehet különbség abban is, hogy a gyűrűk fixek vagy lehúzhatjuk őket, hogy az erőhatások csupán egyirányúak vagy többirányúak is lehetnek, továbbá hogy egysoros vagy többsoros gördülőtestek kaptak helyet a szerkezetben.

A mélyhornyú golyóscsapágyak főbb jellemzői

A mélyhornyú golyóscsapágy felépítése alapvetően nem bonyolult, többek között ennek is köszönhető az, hogy széles körben alkalmazzák, hiszen a kedvező ár-érték arány lehetőséget kínált arra, hogy széles körben elterjedjen ez a típus. A felépítés következménye az is, hogy gyakorlatilag nem szükséges karbantartási feladatokkal számolnunk az alkalmazása közben.

Gyakran használják mezőgazdasági gépekben, robogókban, valamint motorkerékpárokban is, alapvetően ezek javításakor szembesülhetünk azzal, hogy mélyhornyú golyóscsapágyra van szükségünk az eredeti alkatrészek cseréjének érdekében. Hiszen mint minden mozgó-forgó összetevő, a csapágy is ki van téve annak, hogy idővel elkopik, és aktuálissá válik a pótlása.

Hogyan érdemes választani?

Amennyiben cseréről van szó, akkor érdemes megvizsgálni az elhasználódott csapágyat, s levenni a pontos méreteit, valamint a rajta található azonosításra alkalmas jelöléseket is bevetni annak érdekében, hogy megfelelő típusra cseréljük az eredetit. A 6200-as csapágy a mélyhornyú golyóscsapágyak egysoros modelljei közé tartozik, de a fajtán belül találhatunk kétsoros modelleket is. Nézzen körül a kínálatban, és döntsön igényei szerint.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Csapágy, szimering, seeger gyűrű, és amit róluk tudni érdemes (x)
  Csökkent a Harley-Davidson nyeresége
  Suzuki-motorkereskedés nyílt Rákosmentén
  100 millió eurós BMW beruházás

További hírek ebben a kategóriában

Ipari járműhöz strapabíró tömlő ...
Hang- és hőszigetelés egyetlen l...
A kardántengely pontos beállítás...
Hívd segítségül a hajfesték-eltá...