Hírek
23434 hír az adatbázisban
Nyakpárna alkalmazása megelőzésként, és a nyakfájás enyhítése céljából (x)
Marketinginfo.hu - 2022-11-18 10:15
Egészségmarketing

A nyakfájdalom gyötrelmei a legtöbbünk számára ismerős jelenség, sokaknak mégis szinte ismeretlenek a speciális párnák, melyekkel az esetek többségében enyhíthetők a panaszok.

A nyakpárnák alkalmazási köre igen sokrétű, megelőzésként, fájdalom enyhítésére és alváshoz egyaránt használhatók.

A komfortosabb utazás eszközei, a nyakpárnák

Egy hosszadalmas utazás során elkerülhetetlen, hogy egy kicsit el ne álmosodjunk. Bármilyen járművel indulunk is útnak, egy nyakpárna elengedhetetlen eleme a kényelmes kiruccanásnak. A segítségével megelőzhető a helytelen alvási pozíció miatti nyakfájdalom. A Rehaker.hu nyakpárnák kínálatában bőséges a választék. Beszerezhető memóriahabos gél nyakpárna, standard nyakpárna, illetve a QMED termékcsaládba tartozó flex - és nyakpárna.

Ezeknek a segédeszközöknek az a szerepük, hogy a nyaki gerincszakaszt kellően megtámasszák, a nyak természetes formájához illeszkedve. Az ideális alátámasztásnak köszönhetően komfortos pihenést biztosítanak az utazások során. Remekül használhatók fekve olvasás esetén, valamint tévénézéshez. A praktikus termékek segítségével elkerülhető, hogy utazás közben a fejünk oldalra billenjen, ezáltal megelőzhetők a sérülések és az ebből fakadó fájdalom.

Igen népszerű a QMED nyakpárna, mely az optimális támasztás révén tökéletesen alkalmazható hosszabb autó-, repülő- és vonatutakhoz egyaránt, mivel gátat szab az izomfeszülésnek és kibillenésnek.

A memóriahabos nyakpárna előnyei

Az ergonómiai párnák kifejlesztése gondos tervezés és szakemberek hozzáértő munkájának eredménye. Ezen termékek előnye, hogy követik a nyak formáját, teljes mértékben idomulva hozzá.

A memóriahab géllel ötvözve egy hűvösebb, komfortosabb érzetet nyújt, ami a nyári időszakban kifejezetten kellemes. A levehető bambuszszálas huzata antibakteriális, és kitűnő nedvességkezelő tulajdonsággal is rendelkezik.

Mit tehetünk a nyaki fájdalom ellen?

A nyakfájás az esetek javában megelőzhető, amennyiben nagyobb figyelmet fordítunk a napközbeni ideális testtartásra, és megfelelő párnát alkalmazunk.

A munkába merülve sajnos könnyedén elfeledkezhetünk a helyes tartásról, pláne a fokozottabb rizikójú munkakörök esetén, mint az irodai, informatikai körökben.

A nyaki panaszok mögött számos ok állhat, kezdve a nem megfelelő párnától a rossz testtartáson át egészen a tévézés közbeni alvásig. Problémát okozhat, ha gyakran elalszunk olvasás közben. Ilyenkor ugyanis kényelmetlen pozíciókban szenderedünk el, a fejünk elbillen, és ez sérülésekhez vezethet, ami pedig fájdalmas tünetekben mutatkozik meg. A gyakori izomfeszülés szintén a rossz helyzetből adódik, ugyanúgy panaszokat okozhat. A jó hír viszont, hogy speciális nyakpárnával megelőzhetők a panaszok többsége.

A praktikus nyakpárnák stabil tartást garantálnak olvasás, tévézés, utazás közben is, sose feledkezzünk meg róluk, hiszen jó szolgálatot tehetnek a legtöbb helyzetben!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Díszpárna, ami életre kelti nappalinkat (x)
  ENSZ kezdeményezéshez csatlakozott az Unilever
  A méret mögött a lényeg

További hírek ebben a kategóriában

A Decathlon a tavaszi fáradtság ...
Az Egészség Hídja Összefogást se...
Mit tehetünk, ha túl száraz a le...
A Semmelweis Egyetem és a BioTec...