Hírek
23446 hír az adatbázisban
Ilyenkor nem megbízható az óvszer (x)
Marketinginfo.hu - 2022-11-14 09:10
Egészségmarketing

Az óvszer az egyik leghatékonyabb védekezési módszer, hiszen a nem kívánt terhesség mellett a nemi úton terjedő betegségektől is megvéd, ráadásul az alkalmazása is roppant egyszerű.

Ma már extra tulajdonságokkal rendelkező típusok is felfedezhetőek a piacon, amelyek még különlegesebbé tudják tenni az együttléteket. Van azonban néhány eset, amikor a használata rejt némi kockázatot magában. Vegyük most sorra, melyek ezek!

1. Helytelen használat

Minden, a Vágyaim.hu drogéria részlegén kapható óvszer esetén fontos, hogy megfelelően kerüljön alkalmazásra. Fontos például, hogy a csomagolásból való kivétel során ne ejts rajta sérüléseket a fogaddal vagy a körmöddel. Mindig a már teljesen merev péniszre kerüljön felhúzásra még az aktus előtt. Ekkor fogd össze a tetejét és görgesd le a pénisz egészén, figyelve arra, hogy ne maradjon benne levegő. Természetesen arra is figyelni kell, hogy ne fordítva kerüljön felhelyezésre, hiszen már az előváladék is tartalmazhat spermiumot, amellyel megvalósulhat a teherbeesés.

2. Megszakítással való védekezés

Rengetegen részesítik előnyben a megszakításos védekezést, ami azonban nem is nevezhető védekezésnek, hiszen egyáltalán nem biztonságos. Az ejakuláció előtt megjelenő előváladék már tartalmazhat spermát, megadva ezzel az esélyt a terhesség létrejöttére.

3. Nem megfelelő tárolás

Az óvszer esetén is fontos, hogy megfelelően legyen tárolva, hiszen igencsak érzékeny anyagból készül. Az elhelyezése során figyelj rá, hogy erős fénytől védett, sötét helyen legyen, ahol nem sérülhet meg, és nincs kitéve a páratartalom állandó változásának. A pénztárcában vagy a zsebben való tárolás sem igazán célszerű, hiszen mikrorepedések képződhetnek rajta.

4. Lejárt szavatossági idő

Használat előtt minden esetben vedd alaposan szemügyre az óvszer lejárati idejét, és ha azt már túllépte, dobd a kukába, esetleg alkalmazd leány- vagy legénybúcsús dekoráció gyanánt. Felhasználni meglehetősen kockázatos lenne. Az idő múlásával vékonyodik, gyengül az óvszer anyaga, ezáltal könnyen elszakadhat.

5. A dupla védelem nem biztonságos

Vannak, akik egyszerre két óvszert is egymásra húznak annak reményében, hogy így dupla védelemben részesülhetnek. Két óvszer azonban valójában rosszabb, mint egy, hiszen a súrlódás miatt könnyen elszakadhatnak vagy le is csúszhatnak, beragadva ezzel a hüvelybe vagy a popsiba. Soha ne használjatok egyszerre két óvszert, elég egyet, de azt helyesen.

A különböző márkák választéka ma már lehengerlő, hiszen a latexből készült termékek mellett a poliuretánból és a poliizoprénből készült óvszerek is felfedezhetőek a boltok polcain, de akár egy báránybőr anyagú mellett is leteheted a voksot. Ezenkívül különböző extrákkal is rendelkeznek, vannak például ízesített, világító vagy bordázott változatok is. Helyes alkalmazás mellett a védelem közel 100%-os, érdemes mindig magadnál tartani ezért néhány darabot belőle!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Az óvszerek használata és ellenőrzésük (x)
  A fesztiválozó fiatalok zöme bekészíti az óvszert
  Több védekező eszköz fogy a nyári fesztiválszezonban
  Láncmasszázs-rekordot döntött a Durex
  Új tulajdonosnál a Durex
  Tesztelőket keres a Durex

További hírek ebben a kategóriában

Autista fiatalok támogatására in...
A Mályvavirág Alapítvány és a Bi...
A Decathlon a tavaszi fáradtság ...
Az Egészség Hídja Összefogást se...