Hírek
22945 hír az adatbázisban
A műanyag spirál cipzár, a diszkrét megoldás (x)
Marketinginfo.hu - 2022-10-21 11:52
PR

Nem is gondolnánk elsőre, hogy egy cipzár mekkora segítséget jelent a mindennapokban.

Általában csak akkor veszünk tudomást róla, ha nem látja el alapfeladatait: például nehézkesen, akadozva tudjuk fel- vagy lehúzni, vagy nem zár rendesen, legrosszabb esetben már meg sem mozdul. Viszont a cipzár ennél sokkal többet tud nyújtani!

A cipzárok végtelen alkalmazási módja

Belegondoltunk már, hogy hány eszközünkön található cipzár? Nem valószínű, hisz egy annyira hétköznapi, szinte már "jelentéktelen" kiegészítőről beszélünk, ami alapvetés, hogy bizonyos ruhadarabban, táskában megtalálható, miért is foglalkoznánk vele jobban? Pedig rengeteg érdekességgel szolgál a történetük.

Elég csak megnézni, hány fajtája van például működés szerint. Ehhez érdemes ellátogatni egy ezzel foglalkozó oldalra, mint amilyen Cipzárnagyker.hu, ahol nyitható cipzár is kapható. Ez csak egy példa a fajtára, ezenkívül természetesen vannak zárt változatok, de találhatunk rejtett, folyamatos, sőt még vízálló típust is!

Vízállóakat általában munkaruhákra szokás rakni, ahol sűrűn kell a szabadban lenni, például esős körülmények között, de a búvárruhában is ugyanúgy vannak cipzárok. Természetesen nemcsak egyes ruhadarabon találhatunk vízálló kiegészítőket, hanem szemüvegtokokon, telefontokokon vagy táskákon is alkalmaznak ilyeneket.

A zárláncokról se feledkezzünk meg, hiszen ezek szélessége és típusa sem mindegy! Az említett munkaruhákon például erős fémből vagy öntött műanyagból találhatóak vannak, ezzel szemben a fehérneműkbe vékonyabb, műanyag spirálos változat kell.

Mindez csak a jéghegy csúcsa, hisz eddig csak a különböző funkciókról beszéltünk. Nagy szín- és méretválasztékkal találkozhatunk, ha elmerülünk a cipzárok világában. A felhozatal hatalmas, nagyon könnyű elveszni benne, így mindig érdemes erre specializált oldalakat felkeresni. Természetesen az ember nem minden nap cseréli le a cipzárt egy adott eszközön, de ha erre kényszerül, érdemes a lehető legjobb helyről tájékozódni és vásárolni.

Mikor van szükség műanyag spirál cipzárra?

Ahogy már az előzőekben említettük, a vékony változatot leginkább fehérneműknél szokás alkalmazni. Összességében elmondható, hogy minden ruházati cikknél ez a legjobb megoldás. Itt gondolhatunk pulóverre, kabátra, dzsekire, nadrágra, szoknyára, de ritkább esetben még táskákon és bőröndökön is találhatunk ilyet. Ha egy elegáns, alig észrevehető megoldás kell, akkor ez az egyik legjobb erre a célra.

Egy apró kiegészítő, mégis az egyik legfontosabb

A cipzárjainkra mindig figyeljünk oda, hisz elég egy kis minőségi romlás, máris észre fogjuk venni a mindennapokban. Elég egy kis akadozás, és rögtön elkezd minket bosszantani, valamint a gondolat kerülgetni, hogy "most vehetek új ruhát".

Ezt csak végső megoldásnak tudjuk javasolni, érdemes inkább megelőzni a kellemetlenségeket és megfelelően ápolni cipzárunkat. Ha mégis baj van, akkor még mindig dönthetünk a csere mellett.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Scania visszahívja plüss mackó termékét
  Újraértelmezi a cipzárt a Nike

További hírek ebben a kategóriában

Fokozza otthona kényelmét redőny...
A rejtőzködő ellenség: milyen él...
2023-ban is folytatja fejlesztés...
Mindig válasszunk megfelelő csis...