Hírek
23430 hír az adatbázisban
A legjobb match orsók kulcsfontosságú jellemzői (x)
Marketinginfo.hu - 2022-10-21 10:22
PR

Ebben a bejegyzésben a match orsók kiválasztásához igyekszünk biztosítani néhány számottevő tényezőt.

Vagyis megnézzük, hogy mely sajátosságok nyomhatnak igazán sokat a latban akkor, amikor match orsó keresésében vagyunk. Ennyit előzetesen, most pedig következzenek maguk a részletek.

Mi mindent kell tudnia egy igazán minőségi match orsónak manapság?

A dolgot érdemes onnan megközelíteni, ahogyan a matchbotos horgászat jellemzően felépül. Úszós horgász módszerről van szó ugyebár, aminél az eredményesség kulcsa a minél precízebb etetés és horgászat.

Ezért a TackleBait.hu horgász webáruház match orsó választékában elérhető modelleket is érdemes úgy megfigyelni, hogy ezeket az alapvető igényeket miként tudják kiszolgálni. Egy match orsó jellemzően kisebb méretű, finoman és precízen dolgozó szerkezetnek számít.

A precizitás pedig egyaránt jelentkezhet a dobások kivitelezésekor, illetve fárasztásnál is. Ezáltal elősegítve, hogy a peca végére a lehető legtöbb halat sikerüljön megszákolni. Mindjárt rátérünk arra is, hogy milyen sajátosságok segíthetik elő mindezt.

A legfontosabb kritériumok match orsó után keresve

Ugyebár utaltunk már rá fentebb is, hogy egy match orsó alapvetően kisebb, könnyebb szerkezet. A 20-as, 30-as méret bőven elegendő ugyanis ahhoz, hogy a jellemzően 40-50 méteres táv meghorgászásához szükséges zsinórmennyiség elférjen az orsó dobján.

Match orsónál számít a csapágyak mennyisége és minősége is. Mivel maga a szerelék is jellemzően finomabb, érzékenyebb, ezért egy-egy beeső komolyabb ponty fárasztása közben nélkülözhetetlen az orsó precízen dolgozó fékrendszere.

Ezzel együtt a strapabíró jelleg sem éppen elhanyagolható szempont. Hiszen az úszós matchbotos módszer sok dobással és kitekeréssel jár együtt. Ezáltal a szerkezetnek bizony fontos bírni ezt az egyébként fokozott terhelést.

Egy match orsó esetében az alábbiaknak is kiemelt jelentősége lehet

A gyártó és a márkanév kilétéből majdhogynem egyenesen következnek azok a sajátosságok, amelyekre a fentiekben kitértünk. Hogy egy példát említsünk, a méltán népszerű Daiwa match orsók hozzáadott értékében nem véletlenül nem szoktak csalódni a horgászok.

Egy másik kiemelten fontos szempont, hogy a választott orsónak mindenképp szinkronban kell lennie a felszerelés összes többi elemével. Vagyis a matchbot, az orsó, a főzsinór, az előke, az úszó, az ólmozás és a horog összhangja nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a felszereléssel hatékonyan tudjunk működni.

Mindezzel együtt a választott match orsó anyagainak, illetve az összeállításának is kiemelt jelentősége van. Hiszen minél inkább minőségi anyagokból áll össze egy match orsó és minél precízebb az összeszerelés, annál inkább számíthatunk a megbízható funkcionalitásra.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Pergetőzsinórok a ragadozó halas horgászatokhoz (x)
  Ezt keresik a vásárlók a Sziget Fesztivál idején

További hírek ebben a kategóriában

Tippek a műkörmös kiválasztásáho...
Lesz támogatás 2024-ben fürdőszo...
Melyek most a legnépszerűbb onli...
Korszerű klímatechnika – h...