Hírek
23469 hír az adatbázisban
Okosóra, avagy egy praktikus eszköz a mindennapokra (x)
Marketinginfo.hu - 2022-10-17 10:51
Digitális

Az órák hosszú ideig csak egyetlen feladattal rendelkeztek: mindig minden körülmények között a pontos időt kellett mutatniuk. Évtizedeken keresztül csak ezzel az egy céllal készültek az újabbnál újabb termékek.

A funkció olykor kiegészült például a dátum kijelzésével is, de összességében mindegy volt, hogy prémium vagy olcsó példányról van szó, a fő feladat az idő mutatása volt.

Pár év alatt több évtizednyi fejlődés

Ha az elmúlt 10 évet vizsgáljuk az órák piacán, egyértelmű, hogy ennyi idő alatt többet fejlődtek a termékek, mint előtte 100 év alatt összesen. Mind technológiában, mind megjelenésben hatalmas felhozatal. Elég csak megnézni a legújabb okosórákat a hellowatch.hu webáruházban, és egyből látni fogod, miről is beszélünk.

Az okosórák fejlődése kéz a kézben járt a mobiltelefonok piacán érzékelhető robbanással, ugyanis az érintőképernyő elterjedése, annak méretbeli flexibilitása azonnal megnyitotta a kapukat a csuklón hordozható "miniszámítógépeknek".

Ebből is látszik, hogy egy okosóra szolgáltatásainak felhozatala sokkal nagyobb, mint egy hagyományosé. Nem elég, hogy az időt is többféleképpen tudja jelezni, emellett még a mindennapos hatékonyságunkat növelő funkciókat is találunk benne.

Miért hasznos egy okosóra?

Melyek azok a funkciók amik elsőre eszünkbe jutnak, ha valaki azt mondja, okosóra? Pulzusmérés, lépésszámláló. Ezek már szinte minden okosórában megtalálhatóak, de ez csupán csak a jéghegy csúcsa.

Mellette még rengeteg hasznos funkció érhető el, mint például a hívás indítása, fogadása, vagy az értesítések megjelenítése, de már az SMS írása is megoldható, valamint a prémium kategória több népszerű alkalmazást is tud futtani, mint amilyen a Messenger is.

Specializált termékeket is találhatunk a piacon, amivel például a sportolói hatékonyságunkat növelhetjük vagy a telefonunk márkájához legjobban illő okosórát. Ha már a sport szóba került, itt szinte az összes sportággal találkozhatunk.

Mérhetjük a teljesítményünket úszás, síelés, futás, kosárlabdázás során, de ez csak pár példa a regenteg sportágból. A szolgáltatások, funkciók sora évről évre növekszik, nem hiába az egyik leggyorsabban fejlődőt elektronikai eszközről van szó.

Az okosóra öltöztet

Nem kell aggódnunk amiatt, hogy nem találjuk meg az ideális okosórát, ami passzol a stílusunkhoz. Ahogy már említettük, az okosórák felhozatala hatalmas: klasszikus, modern, minimalista és prémium luxus kiadással is találkozhatunk. Maga az óra ideális kiegészítő lehet öltözetünkhöz és amiatt sem kell aggódnunk, hogy nem fog minden alkalomhoz illeni.

Lehetőség van arra, hogy az okosórához különböző kiegészítőket vásároljunk (például szíjat), így nemcsak az öltözékünket tudjuk változtatni, hanem az óránk megjelenését egy napon belül akár többször is.

Mint minden elektronikai vagy okoseszköz vásárlás előtt, itt is érdemes alaposan tájékozódni, véleményeket olvasni, mivel nagy a felhozatal, így könnyen belefuthatunk kellemetlenségekbe is, ha óvatlanok vagyunk.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Ilyen egy népszerű óramárka (x)
  Íme egy modern és sportos óra, ami sokkolni fog (x)
  Okos zárbetétek - dobd el a kulcsot te is! (x)
  Valentin-napi online vásárlási trendek az Extreme Digitalnál
  Okosóra a Scania-tól
  Már a Nike-nál és az Adidas-nál is tombol az okosóra láz
  Itt a Samsung okosóra reklámja
  A Samsung nyerte meg az okosóra-versenyt

További hírek ebben a kategóriában

Prémium webtárhely a maximális g...
Te mit kezdesz azokkal, akik nem...
Megvannak ‘Az Év Honlapja&...
Már minden hetvenedik dolgozóra ...