Hírek
23360 hír az adatbázisban
Energiatudatosság és fenntartható szemlélet a megújult E.ON EnergiaKalandtól
Marketinginfo.hu - 2022-10-14 09:37
CSR

Már óvodás kortól játszva tanítja a gyerekeket tudatos energiahasználatra és ismerteti meg az energia izgalmas világát az E.ON Hungária Csoport tanulási programja, az E.ON EnergiaKaland.


A tudástár célja, hogy modern és kreatív eszközökkel bővítse az 5-18 éves gyerekek energia- és környezettudatossággal kapcsolatos ismereteit. Érdemes az energiáról, annak felhasználásáról a gyerekekkel már egészen kicsi korban családi körben beszélgetéseket kezdeményezni, így segítve őket abban, hogy később felelősen és tudatosan döntsenek arról, hogyan használják a rendelkezésükre álló erőforrásokat. Az EnergiaKaland weboldal segítségével a szülők játszva bővíthetik gyermekük tudását energiatudatossági és fenntarthatósági ismeretekkel, a nagyobbak pedig egy okoseszközön egyedül is meg tudják oldani az itt elérhető kreatív feladatokat.

Az óvodásokhoz digitális képrejtvények, online memóriajátékok és modern mesék hozzák közelebb az energia világát, a kisiskolások interaktív térképen követhetik egy város energiafelhasználását vagy akár saját erőművet is építhetnek az online térben, de mindezt játékosan, kooperatív feladatokkal, széles körű rálátást szerezve a témára. A középiskolás korosztály fajsúlyosabb témákat, az éghajlatváltozást, az üvegházhatást, a jövő energiaforrásait ismerheti meg, az energia előállításával, elosztásával és felhasználásával kapcsolatos feladatokban pedig önálló, virtuális döntéseket is hozhatnak, és szembesülhetnek ezek hatásaival is.

Az E.ON 15 éve, 2008 óta segíti a szülőket és a pedagógusokat az energiatudatos nevelésben, az elmúlt időszakban közel 300 oktatási intézményben, több ezer kisebb és nagyobb gyerek vett részt az EnergiaKaland programokban, melyet az E.ON önkéntesei tartanak. Eddig több mint 160 E.ON-os munkatárs végezte el az energetikai tudásanyag átadásához szükséges alapképzést. Ők pszichológusoktól, tanároktól és sok éve energiakalandos képzést tartó előadótól kaptak plusz inspirációt, és közülük sokan ma már óvodákban, iskolákban és különböző rendezvényeken önkéntesként tartanak az energia világát bemutató interaktív órákat.

Az EnergiaKaland weboldal tudásanyaga bárki számára ingyenesen hozzáférhető, iskolai feldolgozása pedig egyszerű a szakértők által készített tanári kézikönyv, a részletes óravázlatok, és az egyes témákhoz kapcsolódó feladatok segítségével. Kisgyermekes szülőként, óvodapedagógusként, tanárként, de akár "nagytesóként" is érdemes az EnergiaKaland oldalra kattintani, családi programként vagy intézményi környezetben kipróbálni a játékos feladatokat a gyermekek energiatudatos, fenntartható szemléletének megalapozásához.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Az E.ON munkatársai tudásukat adták a jó ügyekhez
  Az energiavilág jövőjére készülnek
  Lezárult az E.ON EnergiaKözösségek program
  Az E.ON Hungária támogatása az orosz-ukrán háború elől menekülőknek
  A nemzetközi E.ON Csoport 1 millió eurót adományoz
  Első digitális, zöld iránytűje az E.ON támogatásával
  A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az E.ON Hungária Zrt. mintaprogramja
  Az ELTE és az E.ON a szabadtéri laboratóriumban
  4 343 fészektartóval várja az E.ON a gólyákat

További hírek ebben a kategóriában

Új hajléktalanellátó központot n...
Az Unilever több márkája is a fo...
Több százmillió forint és több e...
Újra igényelhető a szőlő szerkez...