Hírek
23088 hír az adatbázisban
Szőrös hű barátod áldott állapotban (x)
Marketinginfo.hu - 2022-09-20 09:18
Egészségmarketing

Mikor gyanítod, hogy imádott szőrös barátnőd anyai örömök elé néz, akkor érdemes mielőbb időpontot kérned az állatorvoshoz. Nem minden az ugyanis, ami annak látszik a kutyusok esetében.

Nagyon gyakran előfordulhat ugyanis, hogy "csak" álvemhességet állapít meg a szakember, és nem fejlődnek pici kis kutyusok a mama méhében.

Kis testű ebeknél általában már a fogamzást követő 20. nap környékén megállapítható a vemhesség, míg a nagyobbacska kutyáknál ez csak később jelenthető ki nagy bizonyossággal. De ugyanúgy, mint nálunk, embereknél, már ultrahangos vizsgálattal lehet a legpontosabban megállapítani, hány kiskutya is fejlődik odabent.

Mikor gyanakodj kis szőrmókok érkezésére?

A Falatozoo.hu állateledel webáruház vitaminok gazdag választékát kínálja, amelyekkel kiegészítheted a vemhesség időszakában sokkal több tápanyagra és nyomelemre szoruló, anyai örömök elé néző kutyamamád étrendjét. Ezzel biztosíthatod, hogy a kis barátnőd szervezetében a cseperedő kiskutyusok a lehető legjobban fejlődhessenek, és később majd igazán eleven kis rosszcsont kutyusokká cseperedhessenek.

Mivel bizonyára jól ismered kedvencedet, feltűnhet majd a viselkedésének a megváltozása a tüzelési időszakot követően. Ha változik az étvágya, azaz sokkal többet fogyaszt, mint azt korábban megszokhattad, már el is kezdhetsz gyanakodni. Persze étvágytalanná is válhat. Ez ugyanígy lehet nálunk, embereknél is. Szóval semmi sem biztos.

Milyen változásokra számíthatsz?

Mint minden emlősállatnál, a kutya pocakjánál is változásokat láthatsz a vemhesség időszakában: általában alul szélesebbé válik a hasa és mélyül. Ha nem sok kiskutyus fejlődik odabent, akkor még az is előfordulhat, hogy alig van látható jele a vemhességnek. Ilyen esetben pedig megmaradhat a kutyusod "lányos alkata". De ilyenkor is vannak ám olyan viselkedésbeli változások, amit egy, a kutyusát jól ismerő és szerető gazdi minden esetben észrevesz.

Nyugodtabbá válhat az anyává érő szőrös barátnőd, és elkezdenek megduzzadni a később majd az életet jelentő anyatej forrásai, az emlők is. Utóbbi az álvemhesség esetén is előfordulhat azonban. Ilyen esetben arra érdemes figyelned, hogy ne etesd túl őt.

Nagyon vigyázzunk rájuk a vemhesség idején!

A várandósságot másállapotnak is szokás nevezni nálunk, embereknél. Ez ugyanígy igaz kutyatársainkra is. Ezek a velünk már nagyon régóta együtt élő és minket nagyon sok esetben segítő csodálatos és kedves lények is megérdemlik a kiemelt figyelmet ebben az érzékeny időszakban. Érdemes inkább kerülni az oltások és orvosságok, így a féreghajtók adását is vemhesség alatt.

Persze amikor végre eljön az a pillanat, hogy kibújnak e világra a kis szőrmókok, az kihagyhatatlan élmény mindenkinek. Gondoskodj arról, hogy nyugalomban teljenek a friss kutyacsalád mindennapjai, és a kutyamama megkapja a megfelelő támogatást tőled, tőletek, a családjától, hogy a kutyababáit megfelelően táplálhassa.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Virtuális kölyökkutya segít a gyerekeknek megismerni Magyarországot
  A mömax és a Rex közös kampánya
  Érzelmes film a Lenovo-tól
  A kutya hozza a vevőket

További hírek ebben a kategóriában

Az elhízás lerövidíti a gyerekek...
A CBD olaj szervezetre gyakorolt...
Mit lehet kezdeni a letört fogga...
Hogyan jelzi a tested a szerelem...