Hírek
23437 hír az adatbázisban
Grafikus képzés nem csak művészeknek (x)
Marketinginfo.hu - 2022-09-12 12:29
DM

A grafikus képzésekre jelentkezők száma évről évre egyre növekszik.

Hiszen olyan szakma alapjait kínálja ez a tanfolyam, amelyet home office-ban, vállalkozóként is tudsz művelni, így nem kell az alkalmazotti-irodai munkát választanod.

Ahhoz azonban, hogy jól fizető új szakmád legyen, az alapok elsajátításán túl némi művészi beállítottságra is szükséged lesz, ez az, amit a képzésen nem fogsz tudni megkapni. Azonban ha az alapok megvannak, bátran vágj bele, kamatoztasd kreativitásodat, és nem mellesleg tanulj ki egy jól fizető szakmát.

Mivel foglalkozik egy grafikus?

A DevAkadémia online grafikus képzésén számítógépes grafikus végzettséget kapsz, az alapok elsajátítása után plakátokat, meghívókat, kiadványokat tervezhetsz, webdizájnnal, valamint logó- és arculattervezéssel foglalkozhatsz.

A grafikus szakma rendkívül szerteágazó, egyes ágaihoz több, másokhoz kevesebb művészi affinitás szükségeltetik. Két fő ágát szokás megkülönböztetni, a képi és az elektronikus ábrázolást. Sok szakmához, feladathoz kapcsolódóan van manapság szükség grafikusokra, online és offline, és egyik grafikus sem érthet mindenhez. Meg kell találni azt a területet, amely a leginkább közel áll hozzád, és amelyre szakosodva évek kitartó munkájával profivá válhatsz. A legismertebb területek, amelyre szakosodhatsz: tervezőgrafika, arculattervezés, tipográfia, webdizájn, illusztráció, animáció, médiatervezés.

Hol és hogyan dolgozhatsz grafikusként?

A szakmai alapok megszerzése után szabadúszóként megbízóknak dolgozhatsz, önállóan építheted a karrieredet, a saját időbeosztásod szerint dolgozva. Persze ennek is megvannak a hátrányai, hiszen a megbízásoktól függsz. De vállalhatsz munkát tervezőstúdiókban, reklámügynökségeknél, kiadóknál, nyomdáknál, így akár komolyabb szakmai tapasztalatokat is szerezhetsz.

Bármelyik utat is válaszd, a legfontosabb ebben a szakmában a színvonalas és egyre bővülő szakmai portfólió, amelyet akár saját weboldalon is bemutathatsz. Persze nem hátrány, ha megfelelő kapcsolati tőkével is rendelkezel. Az ajánlások nagyot lendíthetnek a karriereden.

Hasznos, ha népszerűsíted magad a különféle kreatív platformokon (Behance, Dribbble), így akár külföldi megrendelésekhez is juthatsz.

Milyen képességek szükségesek grafikusként?

Alapvetően kreativitásra, némi művészi gondolkodásra, szépérzékre van szükség ahhoz, hogy ebben a szakmában gondolkozz. A kezdeti lépések után folyamatos megújulást, inspirációt és innovációt igényel a fejlődés érdekében.

Akár szabadúszóként, akár alkalmazottként dolgozol - kezdetben ezt az irányt javasoljuk, hiszen a kreativitás és egy végzettség, egy papír birtokában még nem rendelkezel elegendő gyakorlati tapasztalattal -, elengedhetetlen, hogy jó kapcsolattartó képességgel, együttműködési, kommunikációs készséggel rendelkezz.

Az online grafikus képzés jó alapot ad ahhoz, hogy grafikusként elindulj, és továbbképezve magad egy lokációfüggetlen, jövőbiztos karriert tudhass magadénak.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Neves kreatív szakemberek az Artvertising csapatában
  Megvannak a Finlandia kreatív pályázatának győztesei
  Művészeti iskola hallgatói terveznek a Carlsbergnek
  Prospektusok grafikus nélkül
  Eredményt hirdetett a Kempinski
  Magyar döntős a Heineken dizájnversenyén
  Tervezőgrafikusokat díjaztak Aranyrajzszöggel
  Képző: 'A magányos grafikus ideje lejárt'

További hírek ebben a kategóriában

Duettezik a Baileys és az Euroví...
Ezek a világ legetikusabb vállal...
Add el először a személyiséged, ...
A Suzuki Vitara az Elviszlek mag...