Hírek
23446 hír az adatbázisban
Díszpárna, ami életre kelti nappalinkat (x)
Marketinginfo.hu - 2022-08-26 09:29
Design

Bátran állíthatjuk, hogy könnyű új életet lehelni szobánkba néhány új díszpárna használatával.

Mégsem egyszerű feladat a több ezerféle variáció közül megtalálni azt a 4-5 díszpárnát, mely biztosan feldobja lakásunkat. Néhány hasznos tudnivalót gyűjtöttünk össze cikkünkben, ami hozzájárulhat a helyes döntéshez.

Új stílus egyszerűen

Díszpárna vagy huzat cseréjével egyszerűen varázsolhatunk új stílust a nappalinkba, hálószobánkba. Az egyik nap még trendi, fiatalos külső, a következőn egy-egy plusz új kiegészítő segítségével már lehet klasszikus vagy rusztikus a hangulat.

A külsőségeken túl a praktikum is fontos díszpárnánk kiválasztásakor. Tökéletesen alkalmasak ezek a párnák arra, hogy a sarokgarnitúrán kényelmesen elnyúlva megtámasszuk fejünket, vagy a derekunk mögé téve élvezhessük a pihenést. Számtalan áruház, többek között a MÖBELIX is kínál számos díszpárnát, így a választásnál több szempontot érdemes figyelembe vennünk.

Tökéletes dekoráció

Miután a díszpárnák vagy huzataik cseréjének költsége elenyésző egy nagyobb lélegzetvételű esztétikai átalakításhoz képest, így könnyen mondunk igent néhány újabb párna beszerzésére. A választásunk egyik fontos szempontja az anyag és a mintázat, illetve ezek összhatása. Rengeteg különféle díszítésű párnát találunk a boltok polcain. A legújabb trendekhez igazodva a digitális nyomtatással készült modellek a legkelendőbbek között vannak.

Fiatalos, divatos, modern minták, mint például a trópusi növények vagy sokak kedvence a csillogó, flitteres színváltós párnák, mind olyan darabok, melyek csak átmenetileg fogják otthonunkat díszíteni, hiszen a következő években érkező újabb lakberendezési irányzatok más elemeket fognak igényelni.

A szimmetrikus elrendezést használjuk a párnák elhelyezésénél, mert ezzel is rendezettebb hatást érhetünk el. Szintén fontos a hasonló színárnyalatok összhangja.

Méretválasztás

Általánosságban elmondható, hogy sztenderd méretek közül tudunk választani, főként a következő hosszúságú és szélességű darabok kaphatóak az üzletekben: 45x45 cm, 40x40 cm, 40x60 cm, 40x80 cm. Mint látható, a négyzet alapú párnák és a hosszúkás szabású modellek a legfelkapottabbak, hiszen ezek a dekorációs funkción túl kényelmes pihenést is biztosíthatnak számunkra.

A méret megválasztásánál vegyük figyelembe a bútoraink nagyságát, íratlan szabály, hogy a kanapé belseje felé haladva kisebb méretű díszpárnák kerüljenek. Ne essünk túlzásba, ne zsúfoljuk tele a kárpitozott bútorainkat párnákkal, mert ezzel ellenkező hatást érhetünk el.

Praktikus huzat

Érdemes a díszpárnákat levehető huzattal választani, hiszen így a tisztítás is egyszerűbb, és a meglévő töltetre bármikor tudunk egy új huzatot választani. A díszpárnák karbantartása sokkal egyszerűbb, ha levehető a huzat, mert a textilek többsége mosható mosógépben kímélő programmal.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Nyakpárna alkalmazása megelőzésként, és a nyakfájás enyhítése céljából (x)
  Milyen dísz kerüljön a falra és az ajtóra? (x)
  Hagyj fel az ócska képkeretekkel, és válassz igazán modern fotófalat! (x)
  Egyre racionálisabbak a vásárlók

További hírek ebben a kategóriában

Hogyan legyen a kis lakás is diz...
Milyen a tökéletes alap egy make...
3D szobrok – térlátás és k...
Varródobozok és varrókosarak a h...