Hírek
22946 hír az adatbázisban
Ezt érdemes tudnod az akril tömítőkről (x)
Marketinginfo.hu - 2022-08-23 09:16
PR

A felújítási, átépítési munkák során gyakran szükség van a különböző segédanyagok használatára. Ezek olyan alapanyagok, amik lehetővé teszik, hogy gyorsan és igényesen oldjunk meg egy-egy problémát.

Sok esetben nélkülözhetetlen, hogy jó minőségű tömítéseket hozzunk létre a lakáson belül vagy azon kívül. Ez viszont csak úgy lehetséges, ha rendelkezésünkre állnak a jó minőségű tömítők, amikkel precízen ki tudjuk tölteni a hézagokat, repedéseket.

Ebben a cikkünkben az akril tömítőket fogjuk górcső alá venni. Szó lesz róla, hogy mik ezek az anyagok, hol, illetve hogyan lehet használni őket. Végül pedig elmondunk még néhány fontos dolgot, amit mindenképp tudnod kell, mielőtt nekiállsz dolgozni velük. Ha pedig nem csak olvasnál róluk, hanem meg is vásárolnád őket, akkor a Bíborfesték Üzletház akril tömítők menüpontjában találod őket. Itt olyan termékeket találsz, amikkel könnyen tudsz dolgozni, és profi végeredményt érhetsz el.

Mik azok az akril tömítők?

Az akril tömítők valójában speciális alapanyagok, amik a felhasználást követően megszilárdulnak a felületen. Remek megoldást jelentenek a repedések, illesztések kitöltésére beltéren, kültéren egyaránt.

Hol és hogyan tudod használni őket?

Az akril tömítők használata nagyon egyszerű, könnyen fel lehet hordani őket, és az eldolgozásuk is gond nélkül megoldható. Csak néhány fontos dologra kell odafigyelni annak érdekében, hogy végül szép végeredményt kapjunk. Például arra, hogy ne érje őket víz a teljes száradásig, ha ugyanis ez megtörténik, akkor a tömítés nem lesz tökéletes.

Amennyiben erősen nedvszívó felületekre használod őket, akkor alapozással kell kezdeni a munkát. Nagyon fontos, hogy figyeld a hőmérsékletet, ezeket a tömítőanyagokat ugyanis +5 és +40 fok között lehet eredményesen használni.

Remek választásnak bizonyulnak a falak, illetve a gipszkartonok tömítése során, de akár az ajtó melletti hézagok eltüntetésére is kiválóan alkalmasak.

Mit kell még tudnod róluk?

Az akril változatok mellett szilikon tömítők is léteznek, amik eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek. A rugalmasság tekintetében egyértelműen a szilikon típusok győznek, az akriloknak ugyanis 5-10%-kal nagyobb a formatartása.

Az akrilok viszont átfesthetőek, szemben a szilikonokkal. Sőt, nemcsak átfesteni tudjuk őket, hanem tapétát is ragaszthatunk rájuk. Ami a fagyérzékenységet illeti, az akrilok a szilikonokhoz képest érzékenyebben reagálnak rá, de vannak kifejezetten kültéren használható változataik is. Ilyen például a Mester esőálló akril tömítő, amit nem mos ki az eső és az UV-sugárzásnak is kiválóan ellenáll.

Láthatod, hogy az akril tömítők nagyon hasznos alapanyagok, amik sok esetben remek szolgálatot tesznek. Tulajdonképpen bármikor számíthatunk rájuk, amikor repedéseket vagy hézagokat szeretnénk megbízhatóan tömíteni. A használatuk nagyon egyszerű és praktikus, csak az a lényeg, hogy jó minőségű termékeket válassz a munkádhoz.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Bársonyosan elegáns - A tojáshéj festék az új kedvenc (x)
  Díjazták a magyar kreativitást
  Ismét elszürkült közösségi terek újulnak meg
  Lakásfűtő falfestéket fejleszt a Poli-Farbe
  Várost szépítettek a műegyetemisták
  Word-of-Mouth kampány a Duluxtól
  Sport ambient a Coral-tól
  Új ragasztókat vezet be Magyarországon a 3M

További hírek ebben a kategóriában

Fokozza otthona kényelmét redőny...
A rejtőzködő ellenség: milyen él...
2023-ban is folytatja fejlesztés...
Mindig válasszunk megfelelő csis...