Hírek
23434 hír az adatbázisban
Titkok a korrektor használatával kapcsolatban (x)
Marketinginfo.hu - 2022-08-19 09:09
PR

A legtöbben, ha karikás szemekkel ébrednek vagy egy pattanást szeretnének elfedni, csak előveszik a korrektort és máris magukra kenik.

A használat ennél azért jóval bonyolultabb. Az alábbiakban megnézzük, hogy mire kell figyelni a korrektor használata során!

Két korrektor egy helyett?

Ha nem rendelkezel önmagában is tökéletes, állandóan ragyogó bőrrel, legalább 2 korrektorra szükséged van. Ellenkező esetben természetesen elegendő lehet egy kiegyenlítőkorrektor is. Mindkét fajtából számos darabra bukkanhatsz a SzépségCenter webshop korrektor választékában!

A kiegyenlítőkorrektor célja, hogy kiemelje arcod bizonyos részeit, vagy kiegyenlítse a bőr egyenetlenségeit. Többnyire ecsetes korrektorokról van szó, amelyek speciális pigmenteket tartalmaznak. Használatukkal egyenletes, feltöltött és ragyogó lesz a bőr. Képesek optikailag feltölteni az apróbb ráncokat is, valamint alkalmasak a szem alatti területek élénkítésére. Pattanások és hegek fölé azonban nem használhatóak, hiszen csak jobban felhívják a figyelmet ezekre a hibákra.

A kiegyenlítőkorrektorok úgynevezett szoft fókuszhatással rendelkeznek, amely egyszerre alkalmas a kiemelésre és az elrejtésre. Mivel folyékonyak és könnyedek, megfelelőek a szem alatti nem túl látványos karikák eltüntetésére.

A korrigálókorrektorok szerepe

A korrigálókorrektorok már jól fedik a pattanásokat, májfoltokat és a hegeket is. Jól fednek, kiválóan tapadnak, ugyanakkor nehezebb textúrájuknak hála vékonyan is elég őket felvinni. Stiftes vagy sűrű, krémes formában kaphatóak. Ezek azok a kozmetikumok, amelyeket általánosságban korrektorként ismernek a hölgyek.

A pattanás elfedése azonban korántsem egyszerű. Nagy gyakorlat és tapasztalat szükséges ahhoz, hogy valóban észrevehetetlen legyen. A legjobb, ha a pattanásra vékonyan felviszed a korrektort egy sűrű ecsettel. Ha ez megvan, a pattanás alján dolgozd össze az átmenetet a bőrrel, de a tetejéhez ne nyúlj! A művelet végén végezd el a fixálást porpúder segítségével, a felesleget pedig távolítsd el!

A kiegyenlítő- és a korrigálókorrektor kombinálása

A szem alatti karikák lehetnek jelentősek is, ekkor már nem elegendő önmagában a kiegyenlítőkorrektor alkalmazni, a korrigálókorrektorra is szükséged lesz. A korrigálókorrektort vidd fel a karika teljes felületére, de csakis oda, valamilyen halvány, lazacszínű árnyalatban! Ezt követően a belső és a külső szemzug, valamint az orrcimpa háromszögébe vidd fel a kiegyenlítőkorrektort is! Végül alkalmazz púdert a szem alá, pár perc száradás után pedig söpörd le a felesleget!

Ha a megfelelő eszközöket a lehető legjobb technikával alkalmazod, az elért eredmények valóban látványosak és tökéletesek lesznek. A minél nagyobb hatékonyság érdekében gyakorolj rendszeresen, és szerezz be jó minőségű korrektorokat, valamint ecseteket is!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A bőrápolás a férfiak esetében is fontos (x)
  Szérumokkal a hosszan tartó szépségért (x)
  Arcpermetek a The Body Shopban (x)
  A világ első okos arctisztítója megérkezett
  Drogériában fogy a legtöbb test- és arcápoló

További hírek ebben a kategóriában

Egy jó szakember mindent megcsin...
Kerti növények, melyek mediterrá...
Tippek a műkörmös kiválasztásáho...
Lesz támogatás 2024-ben fürdőszo...