Hírek
23447 hír az adatbázisban
Részletes útmutató a kutyák gluténintoleranciájának kezeléséhez (x)
Marketinginfo.hu - 2022-08-16 10:46
Egészségmarketing

A gluténintolerancia az elmúlt években igazán felkapott téma lett. De tudtad, hogy ez az állapot a kutyákat is ugyanúgy érinti?

A gluténintolerancia - vagy más néven lisztérzékenység - nagy fokú pusztítást végezhet a négylábú pajtásod bélrendszerében. Ez az egész jelenség igazából egy reakció a gabonákban, például a búzában, a rozsban és az árpában található fehérje elemre, és számos, a cöliákiához hasonló krónikus tünethez vezethet.

Melyek a glutén intolerancia tünetei a kutyáknál?

Bár a kutyák gluténérzékenységére nem létezik kimondott gyógymód, a jó hír viszont az, hogy hatékonyan kezelheted ezt az állapotot, ha kihagyod a glutént az étrendjéből. Például úgy, hogy Profine kutyatápok és snackek gabona mentes verzióit választod számára.

Kíváncsi vagy, hogy kutyád allergiás-e a gluténre? Íme egy felsorolás a legfontosabb tünetekből, amelyekre figyelni kell.
 
  • Gyomorproblémák: Hányás vagy az olyan gyomorproblémák, mint például a hasmenés, a laza széklet, a gázképződés vagy a túlzott nyálkaképződés a székletben lehet az első jele annak, hogy kölyökkutyádnak bizony problémája van a gluténnel.
  • Bőrbetegségek: Ügyelj a száraz és hámló bőr jeleire, a dudorokra és a kiütésekre! Ezek ugyanis mind az ételintolerancia klasszikus kórisméi, bár ezek olyan dolgokkal is összefüggésbe hozhatók, mint a szezonális allergiák.
  • Lábrágás: A vörös és gyulladt mancs szintén a gluténérzékenység egy másik figyelmeztető jele lehet. Ennek eredményeként az ehhez hasonló intoleranciában szenvedő kutyák többször megnyalhatják vagy megrághatják a mancsukat.
  • Fogyás: A gluténérzékeny kutyák nehezen tudják felvenni a tápanyagokat a kapott ételeikből. Amennyiben tehát ugyanannyi táplálékot biztosítasz a kutyusodnak, mint általában, de azt tapasztalod, hogy a súlya fokozatosan csökken, akkor a glutén lehet a bűnös a dologban.


Honnan tudhatod, hogy kutyád allergiás vagy érzékeny-e a gluténra?

A fent felsorolt tünetek bármely kombinációja annak jele lehet, hogy a kutyád allergiás a gluténra. Ha erre gyanakodsz te is, akkor mindenképpen tanácsos minél előbb átállni a gluténmentes étrendre. Abban az esetben, ha ez enyhíti a tüneteket, nagy valószínűséggel gluténintolerancia okozza a kutyádnál jelentkező kényelmetlenséget.

Amennyiben viszont még mindig bizonytalan vagy, tesztelheted a gluténintoleranciát otthon egy erre megfelelő készlettel vagy egy kutya táplálkozási szakértővel.

Mivel etesd a gluténérzékeny kutyádat?

Ha már tudatában vagy annak, hogy a kutyádnál ez a probléma áll fenn, ideje beszerezni a megfelelő eleséget.

Köszönhetően a kutyák étkezésével kapcsolatos növekvő tudatosságnak, ma már sokkal több választási lehetőség áll rendelkezésre az allergiának megfelelő állateledelek terén. Válassz kiváló minőségű termékeket, amelyekben a gabona helyett burgonyát és más keményítőtartalmú zöldségeket használnak!

A gabonamentes étrendnek és a hozzáadott zöldségeknek köszönhetően a kutyusod bélrendszere garantáltan virágzásnak indul majd.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Kényeztesd kedvenced egészséges kutyakeksszel! (x)
  Kutyaeledel-kisokos kezdő gazdik számára (x)
  A speciális étrendet követőkre is figyel a Lidl
  McDonald’s a lisztérzékenyekért
  Kutyapékséget nyitott egy családi cég
  Bio vonalon bővít a Tesco
  Tolltartók és kutyaitatók készülnek a chips-es zacskókból
  Utcai kampány a Pedigree-től

További hírek ebben a kategóriában

Autista fiatalok támogatására in...
A Mályvavirág Alapítvány és a Bi...
A Decathlon a tavaszi fáradtság ...
Az Egészség Hídja Összefogást se...