Hírek
23448 hír az adatbázisban
Miért jó sport a kamaszoknak a bringázás?
Marketinginfo.hu - 2022-08-12 09:36
Egészségmarketing

A modern kor egyik legnagyobb problémája a mozgásszegény életmód, ami alól sajnos a kamaszok sem képeznek kivételt.

A digitális oktatás óta talán még rosszabb a helyzetük, hiszen még kevesebb lehetőség kínálkozik nekik a közösségi sportélmények megélésre.

Gondos szülőként biztosan téged is gyötör, hogyan tudnál segíteni kamasz fiadnak vagy a lányodnak, hogy minél többet mozoghasson, hiszen az az egészséges életmód egyik alappillére, valamint az iskolában ülve töltött órák hatékony ellenszere, hiszen sokkal könnyebb neki úgy jól teljesíteni a tanulásban, hogy némi mozgással felfrissíti az agyát és a testét.

Hogy milyen sportot érdemes választanod, abban nyújt segítséget a KerékpárCity kerékpár webshop ötletbörzéje. Mert valójában nagyon nem mindegy, merre tereljük a kiskamaszunkat!

Hol és mikor sportoljon a gyerek?

Ez általában a kardinális kérdés minden sportágválasztás előtt, hiszen nagyon meg kell fontolni, hogy hogyan, mikor és hol lesz reális esélye annak, hogy a gyerek rendszeresen tudjon sportolni.

Vegyük például a kajakot! Nagyszerű sport, nem vitatjuk, ellenben nagy hátránya, hogy csak időszakosan végezhető, és legtöbb esetben a városon kívül, de legalábbis sok utazással jár, ami valljuk be, minden család napját nagyon meg tudja bolygatni.

Aztán nézzük a csapatsportokat! Sok előnnyel jár, ha megtanul a gyerek csapatban dolgozni, de viszonylag nehéz beilleszteni a fix edzésidőpontokat a sok szakkör és különóra mellé, és nem mellesleg a gyerek egyedül nem is tudja soha űzni a kedvenc sportját, így csak az edzések és meccsek alkalmával lenne lehetősége mozogni.

Persze akadhat olyan egyéni sport, mint amilyen a küzdősportok java része, de ez őszintén szólva a veszélyessége és a sérülések súlyossága miatt csak fanatikusoknak ajánlott.

De akkor mégis mit válasszunk?

Mielőtt eluralkodna rajtad a teljes kétségbeesés, hogy mégis mit válasszatok, szép lassan begurítjuk a képbe a biciklit, ami szinte mindenki szemében a szabadságot, a féktelen jókedvet és a nagyszerű közösségi élményeket szimbolizálja! Gondolj csak bele, milyen klassz volt gyerekkorodban a többiekkel a ház körül tekerni, vagy épp az osztálytársaiddal bringatúrázni, vagy simán egy péntek délutánon áttekerni a barátodhoz, barátnődhöz, hogy együtt töltsétek a délutánt!

Miért fosztanád meg a gyermekedet ettől az élménytől? Hiszen bármikor bicajra pattanhat, egyedül vagy társaságban, szinte bármely évszakban, és garantáltan minden bringázás más és más élményt fog jelenteni neki.

De ha ez még nem lenne elég, haszna is lesz a kerékpározásnak!

Legyen a kamaszod menő!

A környezettudatosság jegyében a harmadik évezred hajnalán elég menőnek számít az, aki bringával jár suliba vagy munkába, így akár naponta kétszer is mozgásra bírhatod a gyermeked. Így aztán nemcsak a bérleten spórolhatsz, de még a reggeli és délutáni logisztika is könnyebben abszolválhatóvá válik.

Itt az ideje gép elé ülni a kamaszoddal együtt, és közösen kiválasztani egy szuper bringát a
KerékpárCity kínálatából!

(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Ez lehet a fogyókúrázók adu ásza
  Minden mozgás számít - üzeni a BioTechUSA
  A fogaskeréksor szerepe a bringázásban (x)
  Adományforintokat ért a bringázás
  Bringázás a buszmegállóban

További hírek ebben a kategóriában

Autista fiatalok támogatására in...
A Mályvavirág Alapítvány és a Bi...
A Decathlon a tavaszi fáradtság ...
Az Egészség Hídja Összefogást se...