Hírek
23268 hír az adatbázisban
Időmegtakarítás digitális HR segítségével
Marketinginfo.hu - 2022-08-11 10:32
Digitális

Az időrabló és frusztráló teendők jelentős terhet rónak a HR osztályra. Ezzel együtt kevesebb idő jut a vállalkozások szempontjából fontosabb, értékteremtő feladatokra.

Az üzenetek keresgélése, és az információk utáni kutakodás helyett választhatunk egy hatékonyabb, digitális megoldást is.

A HR folyamatok digitalizációjának előnyei


Amellett, hogy növeli a munka hatékonyságát, számos előnye van a HR folyamatok automatizálásának. A segítségével az információáramlás torzulásmentessé, irányítottá és mérhetővé válik. A mérhetőség és a visszakövethetőség lehetőséget teremt a hatékony dokumentálásra, illetve általa könnyebbé válik az üzenetek kereshetősége.

A CHEQ digitális HR megoldása révén biztosítható a kétirányú információcsere a HR és munkavállalók között. A hivatalos iratok kiküldése is egyszerűsödik, például a bérpapírok, munkáltatói igazolások. A dolgozók zökkenőmentesen és gyorsan jelezhetik szabadságigényüket, illetve bejelenthetik a váratlan vészhelyzeteket.

A rendszer legnagyobb előnye, hogy multiplatform működésű, vagyis használható tableten, okostelefonon, laptopon, Viber, Teams és saját felületen keresztül egyaránt. Elsőként átgondolandó, hogy mely folyamatok esetén válna szükségessé a digitális átállás. Legfőképp azon a részlegen nyújtana hatalmas segítséget, ahol az adminisztratív teendők személyes kontaktot kívánnak.

A HR osztály tehermentesítése

Akár több napos munkamennyiség is megspórolható a bérpapírok digitális kiküldésével. Az alkalmazáson keresztüli megoldások révén sorbanállás nélkül, biztonságosan, azonnal hozzáférhetnek havi dokumentumaikhoz. A nyomtatás kiiktatásával energia, idő és pénz takarítható meg.

A digitális HR által növelhető a dolgozói elégedettség, hiszen kérdőívek, felmérések is lebonyolíthatók, emellett kiválóan alkalmazható ötletegyűjtéshez is akár. A munkavállalói elégedettség növekedésével pedig a cég iránti elkötelezettségben is pozitív változások tapasztalhatók. Ez a cégek sikerességének és nyereségességének alapja.

Digitális megoldások pozitív hozadéka


A segítségével kiküszöbölhetők a pletykák, a félrevezető információk, ezáltal egy kedvezőbb munkakörnyezet teremthető meg. A torzításmentes kommunikáció révén fokozható a teljesítmény, javítható a dolgozói légkör. Több idő fordítható vállalatfejlesztési feladatokra, mivel a legtöbb rutinfolyamat automatizálható.

Dokumentálhatók az üzenetek célbaérése, látható, hogy a címzett olvasta-e a neki szánt információt. Különböző telephelyen dolgozók elérése sem okoz problémát, ugyanis helyszíntől függetlenül használható, és futtatható a program bármely eszközön.

A HR tehermentesítése döntő fontosságú minden vállalat életében, mely számos pozitív változást hordoz magában. A cégek sikeres jövőjét nagymértékben a modern digitális fejlesztések határozzák meg, melyekkel érdemes élni.

(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Stratégiai HR szolgáltatásokkal bővíti portfólióját a Roche
  Drasztikus változás előtt a HR szakma
  Online tamagocsin gyakorolhatnak a jövő HR-esei
  A HR szakma veszélyben lehet
  A szabadságok kiadása okozza a legtöbb munkahelyi konfliktust
  A vállalatok nem állnak készen a jövő HR-kihívásaira
  Képzések és tréningek hatékonyságának kutatása

További hírek ebben a kategóriában

Követeléskezelés okosan, elektro...
Ezt az 5 szempontot vedd figyele...
Hol hasznosítható igazán a ChatG...
Digitális követeléskezelési szol...