Hírek
23424 hír az adatbázisban
Hogyan csökkenti a műanyag ablak a zajszintet? (x)
Marketinginfo.hu - 2022-07-26 09:36
PR

Egy jól funkcionáló nyílászáró megőrzi otthonunk optimális hőmérsékletét, biztosítja a levegő cseréjét, emellett pedig nem engedi a kellemetlen zajokat beszűrődni.

Akiknek nem adatott meg (vagy nem is szeretnék), hogy egy erdő közepén vagy szélén éljék mindennapjaikat, azok pontosan tudják, hogy milyen, amikor reggel beindul az autós forgalom, a vonatközlekedés, vagy útépítés van a környéken.

Mentális egészségünk érdekében azonban fontos, hogy legalább otthon egy kis időre le tudjunk csendesedni. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan tud ebben a műanyag ablak segíteni.

Bent a csend, kint a zaj

Jó esetben, ha becsukja az ablakot, ha nem is síri csönd üli meg a szobát, de minimálisra csökkennek a beszűrődő hangok. Ez azonban tényleg csak akkor valósul meg, ha az épület homlokzata teljes összhangban van a nyílászáróval. Az ablak teljes szerkezete kiváló minőségű elemekkel és tökéletesen beszerelt állapotban garantálja a megfelelő hangszigetelést. Az RS Ablak műanyag ablak és ajtó kínálata megfelel mind a hőszigetelésben, mind a hangszigetelésben elvártaknak.

A gyártók a több légkamra kialakításával, több rétegű üvegezéssel és a rétegek közötti nemesgázzal igyekeznek a legmagasabb szintre emelni a hangszigetelést. Mindegyik ablak más és más zajszűrő képességgel rendelkezik, ezért nézzen utána alaposan, hogy azon a környéken, ahol Ön lakik, milyen a zajterhelés, illetve a személyes igényeit figyelembe véve megfeleljen az ablak az elvárásoknak.

Mi az ideális decibel?

A hangerő tulajdonképpen az a légnyomás rezgés, ami a dobhártyán keresztül eljut az agyba, és ott információvá változik. Mértékegysége a decibel (dB). Az emberi fül számára az 50 dB még a kellemes tartományba esik, a 100 dB már zavaró, a 110-120 dB pedig fizikai fájdalommal is járhat. Az idegrendszer megfelelő pihenéséhez nyugalomra van szükség, nézzük, melyik helyiségben hány decibel (lenne) az ideális!
 
  • A hálószobában 30-35 dB
  • A nappaliban 40-45 dB
  • Dolgozósarokban 45-50 dB
  • Tanuláshoz: 35-40 dB


A vonat, fűnyíró vagy hevesebb vihar 90 dB. A motor zaja 80 dB, a beszélgetés, a madárcsicsergés pedig 60 dB. Ha közel lakik a vasútállomáshoz, akkor úgy kalkuláljon, hogy 90-ből vonja ki annak a szobának a hangerőegységét, amelyik arra néz, és a különbözetet kell az ablaknak biztosítania.

Óvakodjon a halláskárosodástól

A dobhártyánk meglehetősen érzékeny, és a huzamosabb ideig tartó zajok maradandó károsodást okozhatnak benne. Ezért, ha van lehetősége, akkor a TV-t, a fülhallgatóját a minimum szinten tartva hallgassa. Amikor hangos rendezvényre megy és szükségét érzi, fogja be a fülét vagy használjon füldugót. Otthon pedig hagyjon magának időt, amíg megérkezik, lecsendesedik, megnyugszik.

Nézzen körül az RS Ablak kínálatában, és vásároljon olyan nyílászárót, ami támogatja a lakás legjobb hangszigetelését.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A műanyag ablak megfizethető! (x)
  Fokozza otthona kényelmét redőnyökkel és kiegészítőkkel! (x)
  Milyen hatással van a zaj az egészségünkre?
  Sportklubokat támogat a VELUX
  Ablakos kampánnyal állt elő az eBay
  Karácsonyi ablakdíszekkel promóciózik a Kraft
  Kézilabdát támogat a VELUX
  Rendhagyó ablakcsere
  Kereskedői hűségprogram a Veluxtól

További hírek ebben a kategóriában

Lesz támogatás 2024-ben fürdőszo...
Melyek most a legnépszerűbb onli...
Korszerű klímatechnika – h...
Időtálló, gyönyörű kerítés WPC-b...