Hírek
22871 hír az adatbázisban
Rakj rendet az íróasztalod körül! (x)
Marketinginfo.hu - 2022-07-20 12:30
PR

Azokban a családokban, ahol iskolás gyerekek vannak, még a szülők is home office-ban dolgoznak, gyakoriak a papírkupacok az étkező- és íróasztalokon és a lakás különböző pontjain, valljuk be, nem mutat túl jól.

Szekrények, fiókok hiányában jól jönnek ilyenkor az egyszerűen használható iratrendezők, irattartók. Különféle anyagokból, műanyagból, papírból, fából, parafából, filcből is készülhetnek, így mindenki megtalálhatja a megfelelő darabot.

Rend a lelke mindennek!

Kellemetlen, amikor egy fontos iratot, bizonyítványt, bankszámlakivonatot, más egyéb személyes vagy hivatalos iratot keresel, és hosszas keresgélés után sem találod.

Mindez kivédhető, ha mindennek helyet csinálsz, és rendszerezed a papírokat, így a szükséges pillanatban azonnal tudni fogod, hova nyúlj. A Mesés cuccok iratrendezői, tárolói segítségével gyerekjáték lesz rendet teremteni és tartani.

Érdemes témánként, vagy akár családtagonként is szétszedni, lefűzni a fontos iratokat, feliratozni az irattartókat, így ha Te épp nem vagy a közelben, a család többi tagja is könnyedén rátalál a keresett dokumentumokra.

Ma már számos formájú, mintájú, minden stílusnak megfelelő tárolók közül válogathatsz, így az ízlésed szerint, a dolgozó- vagy tanulósarok stílusához illeszkedve rendezheted el a papírokat, füzeteket, egyéb írószereket.

A rendszerezés csak egyszer igényel több időt

Elsőre sokszor idegőrlő feladatnak tűnik a rendrakás, rendteremtés, amikor az össze-vissza dobált papírhalmok között próbálsz eligazodni. De ha egyszer alaposan rászánod az időt, és megteremted a rendszerezés szabályait, beszerzed a hozzávaló tárolókat, feliratozol, és utána tartod magad a rendhez, már könnyű dolgod lesz.

Persze az is lehet, hogy amikor elkezded, élvezed majd a pakolást, főleg, ha tetszetős tárolókat szereztél be hozzá. Jó néha elmélázni egy-egy dokumentum kapcsán régi emlékeken, felidézni a hozzá kapcsolódó történéseket, életed egy-egy pillanatát.

Tanítsd meg a rendre a gyerekeket is!

A csemetéket is könnyebb rávenni a rendrakásra, ha azt látják, hogy körülötted rendezettség uralkodik. Persze még egyszerűbben ráveheted őket a pakolásra, ha nekik tetsző, kedvenc állat- vagy mesefigurával ellátott menő irattartókat szerzel be.

Az irattartó papucsokon belül is jól jöhetnek különféle dossziék, lefűzhető genothermek, gumis mappák. Szánjatok rá egy borús, esős hétvégi délelőttöt, közös programnak is jó lehet, hiszen közben fel lehet idézni az emlékeket, vicces történeteket, fontos pillanatokat.

Amikor csak egy dolgozósarok a munkahelyed

Nem kell ahhoz külön irodahelyiség, hogy otthonosan és rendezetten érezd magad munka közben. Ha csak egy íróasztal áll a rendelkezésedre a nappali sarkában, akkor is teremthetsz mutatós környezetet: használj egymáshoz illő, ízléses iratrendezőket, amelyeket akár egymáshoz is ragaszthatsz, vagy más módon rögzíthetsz, akár egy fiókos szekrénykében.

Kis kreativitással nagy dolgokat alkothatsz, ötletekért érdemes lehet átböngészni a képmegosztó oldalakat.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Szeretsz kényelmesen vásárolni? Most itt a lehetőség! (x)
  Ilyen a munkahelyi étkezési rutinunk
  Iskolakezdési akció az Auchanban
  Nem figyelünk a kontaktok archiválására

További hírek ebben a kategóriában

Miről ismerhető fel egy luxuskat...
Mit jelent a 6200-as csapágy? (x...
Miért késő ősszel állj neki a fe...
Miért találkozunk az ízvakság je...