Hírek
23360 hír az adatbázisban
Segítség! Nem tudom bezárni az ajtót! (x)
Marketinginfo.hu - 2022-07-11 12:35
PR

A zárproblémákra keresett legjobb megoldás az, hogy nem rohansz egyből egy másikat vásárolni.

Természetesen ha törött, akkor a csere elkerülhetetlen, de mielőtt a végletekbe belemennél, vess egy pillantást a zárproblémák megoldásának néhány lehetséges módszerére!

Legyen szó heveder, normál, vagy gombos zárbetétről a zar-zarbetet.hu kínálatából, többféleképpen is megpróbálhatod megoldani a felmerülő nehézséget.

Az ajtó nem zár megfelelően

Ha az ajtó nem zár megfelelően, az általában azt jelenti, hogy az ütközőlemez és a retesz nincsen egy vonalban.

Mit tudsz tenni? Először ellenőrizd, hogy a retesz érintkezik-e a lyuk feletti vagy alatti ütközővel! Ha nem így van, és több mint ⅛ hüvelykkel arrébb található, megpróbálhatod kissé kiszélesíteni a lyukat egy fémreszelő segítségével. Ha ez a módszer nem működik, vedd le az ütközőt, és mozgasd úgy, hogy megfelelően egy vonalba kerüljön a lyukkal! De az a biztos, ha inkább hívsz egy lakatost. Még akkor is, ha úgy gondolod, hogy saját magad is meg tudod javítani.

A zár merev és nehezen nyitható

A szennyeződés és a por néha bejuthat a zárba, és idővel felhalmozódhat. Ez eltömítheti a reteszelő mechanizmusát, ami megnehezítheti a fordulást. Ilyen esetben érdemes a zárba bekenni egy kis grafitsprayt vagy valamilyen szilikonalapú kenőanyagot, majd ezután helyezd vissza a kulcsot és néhányszor forgasd el! Viszont soha ne használj olajalapú termékeket, például a WD-40-et a kenésére, mert bár kezdetben segíthetnek, később eltömődési problémákat okoznak!

Ha az ajtó megfelelően fel van függesztve, az ütközők egy vonalban vannak, a kulcsok megfelelően vannak vágva, a reteszek működnek, és a zár továbbra sem akarja az igazat, akkor valóban zárprobléma lehet. Ebben az esetben érdemes egy hivatásos lakatost hívni a probléma megoldásához.

Sérült kulcs

Előfordulhat, hogy egy új kulcs nem illeszkedik a zárba, ha rosszul vágták vagy durva szélei vannak, amelyeket le kell reszelni. A sérült kulcs is beszorulhat az ajtóba és elpattanhat, ha túl nagy erővel próbálják elfordítani őket.

Törött kulcs a zárban

Egy nagyon gyakori javítás, amelyhez valószínűleg lakatosra lesz szükséged, egy törött kulcs a zárban. Ha ez megtörténik, nagyon nehéz lehet saját magad eltávolítani. Szükség lehet olyan eszközökre is, amelyek nincsenek a tulajdonodban. Tehát, ha ezt saját magad próbálod megtenni, de nem csinálod jól, akkor a zárban jelentős károkat okozhatsz.

Megfelelő segítséggel azonban nem kell aggódni. A lakatosok rendelkeznek a megfelelő szerszámokkal, és magasan képzettek az ajtózár javítások és problémák minden típusának kezelésére.

Tartsd tisztán a zárakat!

Végezetül pedig a fentebb felsorolt problémák elkerülésének egyik legjobb módja a zár tisztítása. Egyszerűen egy nedves ronggyal töröld le a külső felületét, hogy megóvd a szennyeződésektől!

Ne használj súrolóhatású, vegyi vagy kőolajalapú tisztítószereket, mert ezek károsíthatják! Plusz azt javasoljuk, hogy évente legalább egyszer vigyél fel kenőanyagot is az ajtózárakra!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Miről ismerhető fel egy luxuskategóriás bejárati ajtó? (x)
  A beltéri ajtók esetében is fontos a tervezés! (x)
  Milyen dísz kerüljön a falra és az ajtóra? (x)
  Miért van szükség szervizajtóra a légkezelő rendszerekben?
  Miért hasznosak a táblásított fenyőlapok? (x)
  A biztonsági ajtók szerepe (x)
  Hogyan fokozhatjuk a motorikus nyílászárók előnyeit?
  Átadták az Év terméke díjakat

További hírek ebben a kategóriában

Hang- és hőszigetelés egyetlen l...
A kardántengely pontos beállítás...
Hívd segítségül a hajfesték-eltá...
Együttműködési megállapodást köt...