Hírek
23448 hír az adatbázisban
Hogyan sminkelj nyáron? (x)
Marketinginfo.hu - 2022-07-11 11:25
Egészségmarketing

A nyári forróságban egészen máshogyan kell ápolni és sminkelni a bőrödet, mint az év többi részében.

Az alábbiakban megnézzük, mire kell figyelni az év legmelegebb évszakában a kozmetikumok kiválasztása és használata terén.

Hidratálás mindenekelőtt

Még egy jó minőségű, a DOUGLAS webshopban kapható sminkkészlet használatának eredménye sem mutat jól a túlságosan száraz vagy zsíros bőrön. Épp ezért a sminkelés megkezdése előtt mindenképpen, de leginkább rendszeresen gondoskodni szükséges a bőr megfelelő hidratálásáról. Használj a bőrtípusodhoz passzoló hidratálókrémet vagy szérumot minden reggel és este, valamint ne feledkezz el a bőséges folyadékfogyasztásról sem!

Fényvédelem nem csak nyáron

A megfelelő fényvédelemről nyáron és minden más évszakban is gondoskodni kell, nyáron azonban nyilvánvalóan még fontosabb. Érdemes fényvédővel ellátott sminktermékeket és arckrémeket használni.

Ha munka után rohansz is haza, elegendő egy könnyed UV-védős BB krém, ha azonban sokat tartózkodsz a napon, használj fizikai fényvédőt, amely képes megvédeni a leégéstől. Napozás után alkalmazz bőrnyugtató testápolót, amely jótékony hatást gyakorol az igénybevett, lebarnult bőrre.

Könnyed alapozás

A nehéz, vastag alapozás ideje nem nyáron van. A melegben elegendő egy könnyű BB krém. Az esetleges bőrhibák, egyenetlenségek elfedésére alkalmazz (folyékony) korrektort, de ennél többre nincs szükség, maximum egy kis bronzosításra.

A legfontosabb, hogy lélegezni tudjon a bőr. A pórusok eltömődése rengeteg probléma kialakuláshoz vezethet, amely hibákat aztán még nehezebb elfedni. A legfontosabb ebben az esetben a megelőzés, törekedj ezért minden esetben a megfelelő, könnyed fedést biztosító sminktermékek használatára.

Vízálló termékek

Nincs annál kellemetlenebb, mint mikor a nagy forróságban lefolyik a szemfesték, elkenődik a szempillaspirál és végül úgy nézel ki, mint egy szomorú pandamaci. Ennek elkerülésére alkalmazz vízálló szempillaspirált, tust, szemhéjfestéket és szemceruzát.

A sminkelés végeztével fújj sminkfixálót is az arcodra, így garantáltan nem kell tartanod az elmaszatolástól. Ha primert is használsz a sminkelés megkezdése előtt, az eredmény csodálatos és rendkívül tartós lesz.

Arcápolási rutin reggel és este

Fontos, hogy még egy fárasztó nap vagy egy buli után se feledkezz meg a smink eltávolításáról és az arctisztításról. Minden esetben válassz a bőrtípusodhoz passzoló terméket és végezz arctisztítást, valamint ápolást minden reggel és este. Ha sminkben alszol el, eltömődnek a pórusaid és máris megjelennek a nem kívánt pattanások.

A nyári melegben fontos a megfelelő arcápolási- és sminktermékek használata. Ezzel nem csak a bőr egészsége biztosítható, de a gyönyörű, ellenálló és rendkívül tartós smink is garantált!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Létezik bőrünk menopauza miatti változására is kezelési mód (x)
  Tavaszi sminkeléssel köszönti a nőket Bridgestone
  Véget ért a a Max Factor Make-up Academy kampány
  Sikeres a L'Oréal virtuális sminkese
  Terjeszkedni készül a Douglas
  Prémium sminkes céget vásárol a L\'Oréal
  A luxusvásárlók is lehetnek árérzékenyek
  Smink események a dm üzletekben
  Sajátmárkás kozmetikumot vezet be a dm

További hírek ebben a kategóriában

Autista fiatalok támogatására in...
A Mályvavirág Alapítvány és a Bi...
A Decathlon a tavaszi fáradtság ...
Az Egészség Hídja Összefogást se...