Hírek
23434 hír az adatbázisban
Ezeket a dolgokat érdemes mérlegelni, mielőtt kerti bútort vásárolunk (x)
Marketinginfo.hu - 2022-07-11 09:34
Outdoor/indoor

A jó idő beköszöntével mindenki szeretne több időt tölteni a szabadban, elsősorban pihenéssel és kikapcsolódással fűszerezve.

A legjobb, ha ezt saját otthonunkban, a szépen kialakított kertünkben vagy a barátságos teraszunkon tehetjük meg. Ezek a terek kiváló helyszínül szolgálnak a baráti borozgatásoknak, a családi ebédeknek, de olvashatunk, vagy egyszerűen csak egy kellemeset beszélgethetünk kényelmes ülőhelyeinken megpihenve.

De hogyan érdemes kerti bútorokat vásárolni? Számos webáruházban, például a BestMarkt oldalán is találhatunk garnitúrákat és szetteket kifejezetten a szabadtérre. Bármelyiket is választanánk, pár hasznos tanácsot érdemes megfontolni vásárlás előtt.

Elsődleges szempont a minőség

A különböző kerti garnitúrák akár komolyabb befektetést is jelenthetnek, pláne akkor, ha igényes, szépen kidolgozott bútorokat szeretnénk választani. Ebből a szempontból érdemes a valódi minőséget keresni, hiszen ezeket a szetteket hosszú-hosszú évekre vásároljuk meg. Senki sem örülne, még a garancia ellenére sem, ha egy év elteltével a kedvenc kerti garnitúrán esztétikai hibák jelennének meg például az időjárás viszontagságai miatt.

Mérlegeljünk méretek tekintetében is!

Mindig gondoljuk át, hogy valójában mekkora helyünk van a garnitúra számára! Hiába szeretnénk egy tízszemélyes szettet, ha csak egy picike erkéllyel rendelkezünk. Ha elegendő terünk van, azt is fontoljuk meg, hogy általában hány fő részére kell helyet biztosítanunk.

Ha nem gyakoriak a nagyobb létszámú, szabadtéri összejövetelek nálunk, akkor teljesen felesleges egy hatalmas és drága szettet vásárolnunk. Ha néha kicsit többen gyűlünk össze, a plusz vendégeknek kiváló lesz egy-egy összecsukható kempingszék a garázs mélyéről. Másrészről nem kötelező minden talpalatnyi helyet "beépíteni". Hagyjunk teret a szabad és kényelmes mozgásnak, vagy éppen a gyerekek játékának és a kültéri dekorációnak is!

Mire szeretnénk használni a garnitúrát?

Ha rendszeresen kihelyezzük a családi ebédet, vacsorát a teraszra, akkor minden bizonnyal hagyományos szettre lesz szükségünk, nagy, magasított asztallal, kényelmes székekkel. Ha inkább szeretnénk a szabadban pihenni, relaxálni, könyvet olvasni vagy beszélgetni, akkor válasszunk szabadtéri ülőgarnitúrát, kisebb méretű, kintre tervezett dohányzóasztallal!

Karbantartás

A különböző anyagok más-más formájú karbantartást és odafigyelést igényelnek. Ha nincs erre túl sok időnk, az olajozást igénylő keményfa bútorok helyett válasszunk műfa, polyrattan vagy alumíniumbútorokat! Ezek nem "kérnek" különösebb ápolást, és egész évben a szabadban maradhatnak.

Mindezek mellett ne feledkezzünk meg a megjelenés fontosságáról sem! Mindig igazodjunk saját stílusunkhoz és a meglévő dekorációhoz! A bőséges kínálat megengedi, hogy bátran válogassunk a különböző garnitúrák között.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hogyan válasszon kültéri asztalt? (x)
  Az ültető hasznossága a kertben (x)
  Miért késő ősszel állj neki a felülvetésnek? (x)
  Tippek a kerti garnitúra vásárlásához (x)
  Letisztult bútorok a harmonikus konyháért (x)
  Milyen bútor kerüljön a fürdőszobába? (x)
  Így lesz hatékonyabb az irodai tárolás (x)
  Tehertaxi, avagy így szállíttassa el egyetlen bútorát (x)
  Négy oktatási intézmény nyert az MVM okosbútor-pályázatán
  Kétezer nevezés érkezett az Alkotó Energia pályázatra
  Újrahasznosított reklámponyvából készült bútorok
  Designer iroda a budai villamos remíz helyén

További hírek ebben a kategóriában

2319 műanyag kupakból rakták ki ...
Különleges taxi járja Budapest u...
Csekk helyett tej
Amit az előszoba sugall a lakás ...