Hírek
22945 hír az adatbázisban
Elektromos autók és költségek (x)
Marketinginfo.hu - 2022-06-24 09:16
PR

Egy új autó vásárlása minden család vagy akár még egy vállalkozás életében is jelentős beruházásnak minősülhet.

Jelenleg olyan megismételhetetlen korban élünk, amikor egyszerre vannak a piacon hagyományos motorral szerelt autók és az elektromos hajtást használó típusok. Emellett említést érdemelnek az átmeneti, hibrid típusok is, amelyekben mindkét erőforrás megtalálható.

Ez a sokszínűség egyrészt a választás lehetőségét is nyújtja a vásárlónak, másrészt viszont bonyolultabbá is teszi a döntés meghozatalát.

A vásárláskor fizetendő összeg csak egy része a költségeknek

Ha valaki csak felületesen tekinti át az aktuális árlistákat, akkor láthatja, hogy az elektromos autók még lényegesen drágábbak a belsőégésű motorral szerelt társaikhoz képest, így a vételár alapján el is lehetne dönteni a kérdést, ám a tisztán látás érdekében feltétlenül érdemes a költségek több szemszögből történő megvizsgálása is.

Az eautotoltokabel.hu oldalon mindenre kiterjedő tájékoztatással és a töltéshez szükséges tartozékok széles választékával találkozhat a látogató, így villanyautó vásárlása előtt feltétlenül érdemes áttekinteni az oldalt.

A megvásárláskor kifizetendő ár egy egyszeri tétel, míg a használat közben jelentkező költségek hosszú ideig folyamatosan megjelennek a kiadási oldalon. Persze jogos a felvetés, hogy ezek a kedvező tételek csak később jelennek meg, azonban több olyan költség összetevőt is találni, amelyek már az első pillanattól mérséklik a kiadásokat.

Gazdaságos üzemeltetés

Először is érdemes áttekinteni a forgalmazók akcióit, valamint az állami pályázati lehetőségeket. Ezekkel szerencsés esetben máris jelentős árelőny érhető el, és szintén azonnal megjelenő kedvező tétel a költséglistában, hogy elektromos autó vásárlása esetén nincs regisztrációs adó, nincs átírási illeték és gépjárműadó sem.

Minden fenti kedvezmény igénybevétele esetén máris akár milliókkal is csökkenthetők a kiadások, amennyiben a kiszemelt autó elektromos meghajtású. Azonban ahogy használatba vesszük új szerzeményünket, garantáltan nap mint nap szembesülni fogunk azzal a ténnyel, hogy minden egyes megtett kilométerrel, minden egyes megtakarított szervizlátogatással, töltéssel jelentős összegeket takarítunk meg ahhoz képest, mintha hagyományos meghajtású autót használnánk.

Korszerű megoldások

Tudvalevő, hogy a villanymotorok hatásfoka nagyságrendekkel magasabb, mint a belső égésű motoroké és ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy működése sokkal gazdaságosabb és még tisztább üzemű is. A költségeket tekintve, különböző paraméterek figyelembevételével számtalan számítást el lehet végezni és nagyságrendileg, jó közelítéssel lehet úgy számolni, hogy egy villanyautó annyi üzemanyagot fogyaszt, mintha egy 1,5-2 literes fogyasztással rendelkező benzines autóval járnánk.

Ez pedig olyan érv, amely mellett már szinte eltörpülnek az olyan hozzáadott értékek, mint a behajtási vagy parkolási költségek, a megszűnő szervizszámlák, a csendes utazás vagy éppen a környezetbarát közlekedés.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Mindig válasszunk megfelelő csiszológépet! (x)
  Nyersanyaghiány és az ellátási lánc megszakadása – hogyan változik az elektromos iparág?
  Két tipp elektromos autó vásárlásához (x)
  Elektromos autókat kapott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat
  A Volkswagen első teljesen elektromos autójának sorozatgyártása
  A magyarok 29 százaléka már elektromos autót venne
  A Ford 2022-re egymillió elektromos autó értékesítését tervezi Európában
  Elektromos autók a 89. Genfi Autókiállításon
  Növelte elektromos autó eladásait tavaly a Renault
  Elektromos autó értékesítés a BMW-nél

További hírek ebben a kategóriában

Fokozza otthona kényelmét redőny...
A rejtőzködő ellenség: milyen él...
2023-ban is folytatja fejlesztés...
Mindig válasszunk megfelelő csis...