Hírek
23360 hír az adatbázisban
Több mint 1500-an fogtak össze: ismét égig érhet a bátorság
Marketinginfo.hu - 2022-06-15 09:02
CSR

Megújult ezernyi sikerélmény és sorsfordító kaland otthona: modern, kerekesszékkel is használható magaskötélpálya épült a Bátor Táborban.

Több mint 1500 magánszemély és csaknem 20 vállalat járult hozzá adományaival a "Lépd meg" elnevezésű adománygyűjtő kampányhoz, amelyhez az E.ON Hungária Csoport 10 millió forintos támogatása adta a kezdő lökést.

A Bátor Tábor 2001 óta kínál ingyenes élményterápiás programokat súlyosan és krónikusan beteg gyerekeknek és családjaiknak. A tábori élményterápiás programok fontos elemét képezi a Bátorkodópályának nevezett magaskötélpálya, ahol a táborozók nem csak a magasságot, de félelmeiket is legyőzhetik. Ezekből a sikerélményekből pedig erőt meríthetnek a betegséggel való küzdelemhez is.

Összesen 14 darab 12 méteres oszlop adja a pálya alapját, amelyek közé 9 és 6 méter magasan is egy-egy kör akadálypálya van kifeszítve. A hat méter magasban lévő pálya egy része akadálymentesített, valamint erről a platformról indul az erdőn keresztül vezető csúszópálya is, amelyet így a kerekesszékes táborozók is kipróbálhatnak. Több korábbi kedvelt elem is megújult, így az óriáshinta, amely akár 9 méter magasról is indítható, sőt egymás melletti tandem hintázásra is lehetőséget biztosít. Az új mászófalat drótkötelek tartják, így az is ad egy kis plusz izgalmat, hogy mászás közben mozognak a táblák. Újra lehet rekesztornyot építeni, sőt a táborban pelenkaoszlopnak becézett 8 méter magas oszlopot is újra építették, így azt is meg lehet mászni, majd onnan leugorva átélni a repülés szabadságát. Az újratervezett elemek mellett újdonság az is, hogy a Bátorkodópályát automata biztosítási rendszerrel szerelték fel.

"A Bátorkodópálya a táborunk egyik ikonikus helyszíne. Sokszor hangzik el az a mondat, hogy ott születik a bátorság. És valljuk be, nem kis bátorság kell ahhoz, hogy valaki felmásszon egy 8 méteres pózna tetejére, majd onnan leugorjon. Van, aki itt éli meg igazán, hogy szabadon dönthet, hogy milyen magasan szeretne hintázni, vagy éppen tériszonyát leküzdve hány lépést tesz meg a mászófalon. Ezek hatalmas dolgok a sokszor hónapokig, évekig tartó kórházi kezelések után" - mondta el Knecht Tamás, a Bátor Tábor Alapítvány ügyvezetője, majd hozzátette: "Amikor 2020-ban egyértelművé vált, hogy az előző pályát le kell bontanunk, és újat kell építenünk, nagyon sokan mellénk álltak, akiknek köszönettel tartozunk. Külön köszönjük az E.ON-nak, hogy főtámogatóként járultak hozzá ahhoz, hogy felépülhessen az új magaskötélpálya, majd az átadóhoz közeledve a használatához szükséges biztonsági eszközök beszerzésekor is számíthattunk rájuk."

"Itt voltunk és segítettünk az első, eredeti Bátorkodópálya létrejötténél is, sok-sok kollégánk építette nagy gonddal, saját kezűleg a később évekig használt élménypályát. Ugyanilyen örömmel adtuk az induló energiát ahhoz is, hogy megépülhessen az új Bátorkodópálya. Mi az E.ON-nál azt valljuk, hogy "Mi együtt nem ismerünk lehetetlent!", hiszünk az összefogás, a közösség erejében. Az új pálya építéséhez megvalósult összefogás is azt mutatja, nagyon sokan gondolják ezt ugyanígy. A Bátor Tábor korábbi önkénteseként is megtapasztaltam és hiszek abban, hogy a gyerekek számára az itt szerzett örömteli élmények tartósak és meghatározóak lesznek, egyben muníciót, lendületet adnak a későbbi kihívásokhoz. Ez a legfőbb célja és egyben jutalma annak az összefogásnak, amely révén a Bátorkodópálya most megújult" - mondta Kiss Attila, az E.ON Hungária Csoport elnök-vezérigazgatója.

A Bátorkodópálya felépítését több mint 1500 magánember és vállalat támogatta. A főtámogató E.ON Hungária Csoport mellett kiemelt segítséget nyújtott az Elektro Profi, a Future Fm, a Janssen-Cylag, a Nexperia, a Roche és a VBE Bioenergy Europe.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A dm jótékonykodott
  A VELUX önkéntesei csatlakoztak a Bátor Tábor Élménykülönítményéhez
  Adománnyal ünnepelt az UniCredit
  Évfordulós film az ACG-től a Bátor Tábornak
  A Bátor Tábort támogatja az Adecco
  Álláskeresők tekertek a beteg gyerekekért
  Tavaly 8,5 millió forintot adományozott az ALDI
  Elkészült az 1353 darab mézeskalács a TESCO és az E-On támogatásával

További hírek ebben a kategóriában

Új hajléktalanellátó központot n...
Az Unilever több márkája is a fo...
Több százmillió forint és több e...
Újra igényelhető a szőlő szerkez...