Hírek
23360 hír az adatbázisban
Tudtad-e? – A kiválasztott keresztnév kihat a jövőbeli jellemünkre! (x)
Marketinginfo.hu - 2022-06-14 10:32
PR

Vannak, akik az egész terhesség alatt a leendő gyermekük megfelelő keresztnévre vadásznak. Sokszor hallunk olyan történeteket, hogy csak a születése napján dől el a gyerek neve.

Nem jó ötlet a felmenők nevei közül választani, ezzel ugyanis a gyermek továbbviheti az ősei tulajdonságait, sorsát.

Minden keresztnév személyiségjegyeket, életutat hordoz magában, így nagyban kihat a gyerek sorsára. A következő pár sorban most utánajárunk a legnépszerűbb keresztnevek mögött rejtőző üzeneteknek!

Végre nem szappanoperákból válogatnak neveket az emberek!

Mindenki szeretné tudni, hogy hogyan alakul a sorsa, s egyesek szerint a nevünknek ebben is nagy szerepe van. A Névnap Infó weboldalán te is válogathatsz kedvenc névjelöltjeid közül!

Volt egy olyan időszak, amikor szinte mindenki a kedvenc dél-amerikai szappanoperáiból választotta ki a neki tetsző nevet. Meglehet, hogy ezek a sorozatok elég szenvedélyesek, ugyanakkor azt se feledjük el, hogy sok bennük a dráma is.

Lassan, de felültünk mi a "no drama" vonatra, tehát a népszerű nevek listája is megváltozott. A Huaniták és Eszmeraldák helyett például a Jázmin, az Anna, a Nóra, a Levente, a Máté és a Bence szerepel a kedvencek között.

Most meg is nézzük néhány név konkrét jelentését!

Női és férfi nevek mögött rejlő személyiségek

A perzsa eredetű Jázmin név óriási női energiával ruházza fel tulajdonosát, hiszen egy Jázmin nevű hölgynek szinte minden férfi a lábai előtt hever majd. Sajnos a hangulatukat nagyban befolásolhatja mások véleménye, ők ugyanis csak akkor érzik jól magukat, ha a környezetükben mindenki szereti őket.

A héber eredetű Anna jelentése Isten kegyelme. Egy segítőkész, türelmes és érzékeny ember képe jelenik meg előtted. Életüket sokszor mások szolgálata határozza meg, küldetésüknek tartják, hogy segítsenek másoknak.

A magyar gyökerekkel rendelkező Levente név jelentése; levő, létező. Leventét nem könnyű zavarba hozni, tökéletes diplomáciai érzéke van. Nagyon jó férj és apa válhat belőle, hiszen higgadtságáról és türelméről híres.

Nevek, amelyek ma már nem olyan közkedveltek

Az idősebb korosztály körében nagyon sok Máriával, Lászlóval és Józseffel találkozhatunk, azonban ezek a keresztnevek ma már nem igazán tetszenek a szülőknek.

A Mária jelentése nem más, mint "úrnő, keserűség vagy csepp a tengerben". Számára a legfontosabb az otthon melege, bár kifejezetten szeretnek másoknak tanácsokat osztogatni. Imádják a gyerekeket, így sokszor ehhez mérten választanak szakmát is.

A László név mögött a "hatalom, dicsőség" kulcsszavak rejlenek. Ők nem szeretnek kockáztatni, nekik első a biztonság. Szeretik a rendet.

Látod? Minden névnek megvan a maga jelentése, így érdemes utánajárni ezeknek mielőtt döntést hoznánk. Álljon fényes jövő a baba előtt már a születésekor!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Névjegykártya: van még létjogosultsága?!

További hírek ebben a kategóriában

Hang- és hőszigetelés egyetlen l...
A kardántengely pontos beállítás...
Hívd segítségül a hajfesték-eltá...
Együttműködési megállapodást köt...