Hírek
23447 hír az adatbázisban
Ön tudja, hogy mi a gondtalan költöztetés alapja? (x)
Marketinginfo.hu - 2022-06-13 11:31
PR

A gondtalan költöztetés alapja nem más, mint a megfelelő partner kiválasztása.

Keresnünk kell egy olyan céget, amely megfelelő tapasztalattal, emberi erőforrással és infrastruktúrával rendelkezik. Ha ez megvan, akkor nem lesz baj!

Miért nehéz a költöztetés?

Egy sikeres költöztetés közel sem annyiból áll, hogy A ponton felpakolják a bútorokat a teherautóra, B ponton pedig leteszik őket. Sok mindennek kell működnie a háttérben, hogy mi, megbízók ennyit lássunk az egész folyamatból.

Fontos szervezőmunka, felkészítés, rengeteg tapasztalat és fejlett infrastruktúra áll minden ilyen sikeres fuvarozó cég mögött. Egyet fontos kiemelni ezekből, amit nem tud más helyettesíteni: a tapasztalat! Ettől lesz gördülékeny és biztonságos a szállítás, és emiatt lesz költséghatékony is, ami mindkét félnek jó.

A megfelelő munkatársak képzése

Ahhoz, hogy egy költöztető valódi szakemberré váljon a területén, nem elég csak elméleti oktatásban részesülnie. A legfontosabb a terepmunka, a szakma gyakorlati elsajátítása.

Amennyiben egy cégnek nincs ahhoz megfelelő gazdasági ereje, hogy megfelelően kiképezze az alkalmazottait, akkor ott előbb-utóbb gondok lesznek a költöztetéssel.

Ezért megsüvegelendő az olyan cégek hozzáállása, mint a Servitius és Partnerei költöztetésé, akik állandó munkatársakkal dolgoznak. Igen, akkor is, ha esetleg nincs annyi megbízásuk, mint amekkora a teljes létszám. Bár egy ennyire előrelátó és felkészült cégnél ez természetesen nagyon ritka.

Ha fix állománnyal dolgoznak, akkor az azt jelenti, hogy megfelelő tapasztalattal rendelkezik a brigád minden tagja. Így nem kell beugrósokra bíznunk értékes vagyontárgyainkat. És nem mellesleg a cég is be tud vállalni olykor SOS megbízásokat, mint pl. egy gyors tehertaxit.

A megfelelő telephely megléte

Nem elég egy parkoló a teherautóknak. Egy idő után a flotta mellé szükség lesz egy saját szervizműhelyre is. Valamint számos, a költözéshez szükséges eszköz és alapanyag tárolását is meg kell oldani. Ilyenek a békák, molnárkocsik, a különböző fóliák, dobozok, stb. És természetesen emellett kell egy iroda is.

Nagyon fontos a háttérmunka

Hogy minden flottul működjön, szükség van több olyan munkatársra is egy költöztető cégnél, akikkel személyesen nem fogunk találkozni. El kell intézni a papírmunkákat, de a hatékony fuvarszervezéshez is megfelelő szakember szükséges. És persze ne feledkezzünk meg az anyagbeszerzőről sem.

És ott van még ugyebár az ügyfélszolgálat is. Oda is olyan operátor kell, aki kedves, segítőkész, érti az embereket, és megoldásorientált. Őt fogjuk hívni, ha bármi problémánk vagy kérdésünk lesz, így nagyon felkészültnek kell lennie.

Szükség van egy humán igazgatóra is, aki megszervezi a beosztásokat, szabadságokat, betegségek helyettesítését. De ő felel az új munkatársak képzéséért is, ami, mint írtuk is, létfontosságú.

Ha mindez megvan, akkor az ügyvezető magas szinten foglalkozhat azzal, hogy minden ponton olyan kiszolgálást kapjunk, amilyet elvárunk. Így lehet igazán gondtalan a költöztetés.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Miért olyan nehéz egyetlen bútor költöztetése? (x)
  Házibulit csinált a Bacardi a költöztetésből

További hírek ebben a kategóriában

A vállalkozás sikerének titkos f...
Nagy lehetőségek a hőszivattyúba...
Így füvesítsd a kertet hatékonya...
Ha eddig halogattad, most már ne...