Hírek
22946 hír az adatbázisban
Ilyen egy tökéletes olvasósarok! (x)
Marketinginfo.hu - 2022-06-13 09:35
PR

A nyugalom szigetének is nevezhetjük a lakás azon pontját, ahol félrevonulva a többiektől egy kis időt egyedül tudunk tölteni.

Egy ilyen csendes helyet, olvasósarkot néhány bútor segítségével könnyedén be tudunk rendezni magunknak. Lássuk, mi kell hozzá!

Az olvasósarok haszna

Egy csendes kis zug a lakásban mindig jól jön, hiszen a sok ingert, ami napközben ér minket, könnyebb feldolgozni egy kicsit magunkban elmélkedve. Nem ritkán ez egyben olvasósarok is, ahol kedvenc könyveinkben mélyedhetünk el.

Néhány egyszerű bútor, lakástextil felhasználásával egyedivé, meghitté varázsolhatjuk a lakás e pontját. Ha egy helyről szerezzük be a szükséges tárgyakat, akkor jól járunk, hiszen színben, stílusban harmonizálnak majd egymással. A Homelux lakberendezési webáruház nappali kategóriájában minden megtalálható, ami egy tökéletes olvasósarokhoz kell: polcos szekrény, fotel, dohányzóasztal, lámpa, de az igazán igényesek elektromos kandallót is választhatnak, ami mellett üldögélve biztosan a nyugalom szigetén érzik magukat.

A relaxáció, az elcsendesedés fontosságáról egyre többet hallani: a napi stressz egyik legjobb levezetési módja a pihenés. Üljünk hát be kedvenc fotelünkbe, vegyünk kezünkbe egy jó könyvet, és zárjuk ki néhány percre a külvilágot!

A könyvszekrény és a fotel kiválasztása

Az olvasáshoz szükséges könyvek tárolásához természetesen a legjobb egy stabil, magas polcos szekrény. Érdemes nagyobbat választani, mert az évek múltával valószínűleg gyarapodni fog a könyveink száma.

Akik szeretnék megóvni a könyveiket, válasszanak vitrines szekrényt, ahol az üvegajtó mögé tudják betenni a regényeket. Az is jó, ha fiók is van a szekrényen, mert ide a fontosabb iratok is eltehetők.

Díszeket is helyezhetünk el itt: számunkra kedves emlékek, fényképek, egy-egy cserepes virág megtöri a könyvek egyhangúságát.

A fotel kiválasztásánál a kényelem legyen az elsődleges szempont. Amiben jól érezzük magunkat, amiben akár több órán át szívesen üldögélünk, az lesz a tökéletes számunkra. Ez lehet relaxfotel, lábtartóval is rendelkező fotel, de sokan esküsznek a babzsákfotelre is.

Egyéb kiegészítők az olvasósarokhoz

Ha megvan, hol rendezzük be a lakásban az olvasósarkot, akkor a következőket gondoljuk még: valamilyen puha szőnyeg biztosan kell a lábunk alá. Itt is a szín, a stílus alapján válasszunk!

Egy kisasztal azért fontos, hogy magunk mellé tegyük a bögrét, poharat olvasás közben. Ma már nagyon szép, modern dohányzóasztalok is kaphatók, ezért is érdemes ellátogatni a Homelux honlapjára.

Ne feledkezzünk meg az olvasólámpáról sem! A megfelelő fényviszonyokra olvasáskor különös figyelmet fordítsunk! Így nem romlik a szemünk az akár pár óra hosszás tevékenység közben sem.

Párnákkal, takarókkal is készüljünk, főleg a hidegebb, esősebb napokon!

A bekuckózás élményét a szép környezet, a jól berendezett sarok tovább növeli, ezért tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy esztétikus, takaros kis zugot hozzunk létre magunknak!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Amit az előszoba sugall a lakás belteréről (x)
  Letisztult bútorok a harmonikus konyháért (x)
  Milyen bútor kerüljön a fürdőszobába? (x)
  Négy oktatási intézmény nyert az MVM okosbútor-pályázatán
  Újrahasznosított reklámponyvából készült bútorok
  Elkészültek a jövő strandbútorainak tervei
  A "jövő strandbútorai" a PLÁZSON
  Új generációs utcabútorok Manchesterben
  Rápörgött az internet népe a magyar dizájnbútorra

További hírek ebben a kategóriában

Fokozza otthona kényelmét redőny...
A rejtőzködő ellenség: milyen él...
2023-ban is folytatja fejlesztés...
Mindig válasszunk megfelelő csis...