Hírek
23447 hír az adatbázisban
Az angol lakberendezési stílus alapjai (x)
Marketinginfo.hu - 2022-05-11 12:37
Design

A romantikus angol lakberendezési stílus sok ember szívét rabul ejti. Ennek a stílusnak a kulcsa a finom, házikós megjelenés. Hogyan néz ki a gyakorlatban az angol vidéki stílus? Ennek járunk most utána.

Angol stílusú lakásdekoráció

Ha el szeretnénk képzelni az angol vidéki stílust, elsősorban a klasszikus kosztümös filmekben látottakra kell hagyatkoznunk. Természetesen ezeknek a stíluselemeknek megjelentek a modern változatai. Nézzük, milyen elemekből építkezhetünk, ha ezt a megjelenést szeretnénk elérni saját otthonunkban!

Hagyományos teáskészletek és étkészletek

Az angolok imádnak teázni. Ehhez pedig aranyos virágos étkészleteket szoktak használni. Ha ilyen hagyományos díszítésű konyhai kiegészítőket vásárolunk, magunk is átélhetjük a vidéki életérzést a teakortyolgatás közben.

Klasszikus plüss angol kanapé

Ez tekinthető a legklasszikusabb kanapéváltozatnak az Egyesült Királyságban. Az amerikai tervezők is előszeretettel másolták ezt a kecses vonalvezetésű, kényelmes és puha ülőalkalmatosságot. Vastagon párnázott, hívogató hangulatával kiváló választás lehet bárkinek.

A fodros szoknyás kanapé

A másik nagy klasszikust a Jane Austen-rajongóknak biztosan nem kell bemutatni. Általában hagyományos mintájú huzattal vannak ellátva, és szintén magukban hordozzák az angol klasszikus stílus jegyeit.

A hagyományos brit étkezőszékek

Ezek a darabok a tizennyolcadik században kezdtek elterjedni a szigetországban. Ma már világszintű népszerűségnek örvendenek. Klasszikus, ívelt háttámlájukkal tökéletes angol hatást vihetnek az étkezőnkbe.

Az ottomán asztal

A hagyományos dohányzóasztalt hívják ottománnak. Ez az angol vidéki nappalik hagyományos kelléke. Egyes esetekben könyvtárolásra használják, de az is előfordul, hogy egy fa tálcát helyeznek rá, és így helyet adhat a teáskannának és a teáscsészéknek.

Hosszú asztal

Gyakran megfigyelhető az angol otthonokban, hogy a konyha közepén egy hosszú, rusztikus fa asztal helyezkedik el. Ezt általában klasszikus étkezőszékek fogják közre. Ezeken az asztalokon a bonyolultabb ételek is könnyedén elkészíthetők, majd a nagyobb családok számára is lehetővé teszi, hogy együtt fogyasszák el az elkészült finomságokat.

A világos színek is segíthetnek

Két-három világos, élénk szín felhasználásával könnyedén feldobhatjuk a belső tereinket. Angliában erre nagy szükség is van, hiszen, mint köztudott, arrafelé nagyon sokat esik az eső. A sötét, esős napokon rá is fér a belső terekre, hogy feldobjuk őket egy kicsit.

A lambéria

A lambéria egy hagyományos brit burkolástechnika. A tizenhatodik század óta használják. Gyakran előfordul, hogy csak a fal alsó harmadán használják, de egyes helyzetekben teljesen a plafonig is felérhet.

Bátran ajánlható bárkinek ez a stílus, aki szereti a finom részleteket és a vidék hangulatát.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Mennyibe kerül manapság egy ágyazható sarokkanapé? (x)
  Egyedi megjelenést biztosító díszcsomagoló fóliák (x)
  A XXXLutz megvette a Kikát
  Modernizálja áruházait a Praktiker
  A bátor önkifejezésre szólít fel az IKEA
  Nőtt a Diego árbevétele
  A mömax és a Rex közös kampánya
  IKEA együttműködésben a stylisttal
  A kínai horoszkóppal befolyásol az IKEA

További hírek ebben a kategóriában

Hogyan legyen a kis lakás is diz...
Milyen a tökéletes alap egy make...
3D szobrok – térlátás és k...
Varródobozok és varrókosarak a h...