Hírek
22817 hír az adatbázisban
Miért lényeges, hogy az öntapadó etikett címke megfelelő legyen? (x)
Marketinginfo.hu - 2022-04-19 09:20
PR

Ahhoz, hogy a címkézési feladatokat Ön is maradéktalanul teljesíteni tudja, meg kell találnia a megfelelő öntapadó etikett címkét a kivitelezéshez.

Hiszen a végeredmény nemcsak a címkenyomtató képességétől függ, hanem az etikett címkék minőségétől is.

Az öntapadó etikett címke jellegzetességei

Napjainkban a termékcímkéken található kötelező információkkal szemben minimális elvárás, hogy azok jól olvashatóak legyenek. Ez azonban nagymértékben függ a nyomatminőségtől. Ahhoz, hogy ez kiváló színvonalú lehessen, nélkülözhetetlen a megfelelő kellékanyagok kiválasztása.

Ilyen kellékanyagok azok az öntapadós etikett címkék is, amelyek cimke-nyomtato.hu széles kínálatában is megtalálhatóak. Laikusok számára minden címke egyforma: fehér, sima felületű és öntapadós - maximum csak a méretbeli különbségekben térnek el. Nos, ez nem így van - számos szempontot kell a kiválasztáskor Önnek is figyelembe vennie!

Először el kell döntenie, hogy hol szeretné használni az etikett címkét?

Erre azért van szükség, mert korántsem mindegy, hogy az adott címkéket milyen körülmények között szeretné alkalmazni. Normál, irodai környezetben? Külső helyszínen? Hűtőházban? Termékeket, raklapokat vagy nagyon értékes elektronikai eszközöket akar címkézni vele?

Ugyanis a felhasználás jellege alapvetően meghatározza azt is, hogy a feladat elvégzésére milyen anyagú címke lesz legalkalmasabb. De mit jelentenek a "szakszavak", melyiket válasszuk?

Tudnia kell, hogy az információnak meddig kell a címkén látszania!

Végig kell gondolni, hogy a címkének milyen hosszú ideig kell fennmaradnia az adott terméken, és mennyi ideig kell maradéktalanul informálni a vásárlót. Léteznek olyan termékek, amelyeken erre hosszabb ideig (akár évekig) van szükség, míg vannak olyanok, amelyek esetén ez nem elvárás.

Az etikett címke lehet:
 
  • Direkt-termál eljárással nyomtatható, thermo etikettek - ezekhez nincs szükségünk festékszalagra. A legismertebb fajtái: a thermo eco címke - ez száraz, normál hőmérsékletű környezetbe, leginkább rövid élettartamú termékek címkézésére alkalmazható. A másik fajtája a thermo top címke: ennek a felülete különleges bevonattal kezelt, emiatt sokkal ellenállóbb a hővel, nedvességgel, súrlódással szemben.
  • Thermál-transzfer eljárással nyomtatható etikett címkék - a nyomtatásukhoz festékszalagra lesz szüksége. Ez sokkal ellenállóbb a tűző napsütéssel, súrlódással szemben.
  • Szintetikus vagy műanyag etikett címke - a szélsőséges körülményeket tűrő területeken alkalmazhatók. Ellenállnak a nedvességnek, hőnek, sőt, a vegyi anyagoknak is, a mechanikai sérülések, az UV sugárzás és az időjárás változásai sem fognak ki rajta.


A ragasztó kiválasztásánál is körültekintőnek kell lennie, mert figyelembe kell vennie, hogy a címkének milyen felületre kell tapadnia. Ez alapján létezik: normál, visszaszedhető, erős és hűtőházi ragasztós etikett címke.

Válasszon Ön is a körülményeinek legmegfelelőbb öntapadós etikett címkét!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Nyomtatható és fénymásolható etikett címke (x)
  A vásárlók csekély része érti az élelmiszercímkén írtakat
  Mi van az élelmiszereinkben, mi van a címkén?
  Terjed az elektronikus polccímke
  Cimkék nélkül kampányol a Cola
  Címkeadatbázis segíti a tudatos vásárlást
  A fogyasztók neve kerül a Coca-Cola címkéjére
  Megtévesztő címkézés a 'pamut' ruhákon

További hírek ebben a kategóriában

Titkok a korrektor használatával...
Így történjen a gésagolyó tisztí...
Hogyan csökkenti a műanyag ablak...
Válasszuk ki a nappalink központ...