Hírek
22818 hír az adatbázisban
Így válassz pelenkázó alátétet (x)
Marketinginfo.hu - 2022-04-13 10:21
PR

A pelenkázó alátét egy olyan kiegészítő, amire nap mint nap szükség van. Az első néhány évben a babánkat minden nap tisztába kell tenni annak érdekében, hogy mindig higiénikus és tiszta környezetben tudhassuk.

Ezt a célt szolgálja a pelenkázás.

Maga a művelet nagyon egyszerű, összesen két részből áll. Az egyik, amikor levesszük a piciről a bepiszkolódott pelenkát és bedobjuk a kukába vagy a szennyesbe. A másik pedig, hogy ráadunk egy tisztát. Az első 1-2 alkalommal lehet, hogy úgy érezzük, hogy ezt még gyakorolnunk kell, ám idővel már rutinfeladat lesz.

A pelenkázáshoz érdemes néhány dolgot használni, ami a baba kényelmét szolgálja. Közülük az egyik a pelenkázó alátét, aminek a hiánya azonnal feltűnik. Pontosan mi célt szolgál és milyen szempontok szerint érdemes kiválasztani? Mostani írásunkban erről lesz szó.

Mi az a pelenkázó alátét?

Mint ahogy a nevében is benne van, a pelenkázó alátét a baba alá kerül a pelenkázás alkalmával. Ez nem más, mint egy puha textilanyag, amit a pelenkázópultra vagy szivacsra kell rátenni.

Bárhol is történik a pelenkázás, az alátét puhább felületet biztosít hozzá. Pult használata esetén pedig megakadályozza, hogy a baba valamelyik testrésze a hideg bútorlappal érintkezzen. Másik funkciója pedig az, hogy megóvja a pultot vagy a szivacsot a beszennyeződéstől.

Láttad már, hogy a Baby Inside Babatermékeknél a pelenkázó alátéteket is megtalálod? Itt igazán különleges darabok közül választhatsz, amik nemcsak praktikusak, hanem szépek is.

Mire érdemes odafigyelni?

Az egyik legfontosabb szempont a méret. Az alátétnek szélességben és hosszúságban is passzolnia kell ahhoz a felülethez, amin pelenkázzuk a babánkat. Ahhoz, hogy jól tudjunk dönteni, precízen le kell mérnünk minden oldalát.

Az alátét mindig egy kicsit kisebb szokott lenni, mint a pelenkázólap, -pult vagy -szivacs. Ugyanakkor arra is figyelni kell, hogy ne legyen túl kicsi, ez esetben ugyanis nem fér rá a babánk.

Mivel az alátét közvetlenül érintkezik a pici bőrével, így a méret mellett az anyag is lényeges. A babák bőre rendkívül könnyen irritálódik az első hetekben, hónapokban. Így kizárólag a kellemes tapintású, lehetőleg 100%-ban pamutból készülő anyagok jöhetnek számításba.

A pamutból készülő pelenka alátét puha, ráadásul jól szellőzik, így még az izzadósabb babák számára is tökéletes választás.

Ezt se felejtsd el!

Bár az alátét alapvetően egy használati tárgy, nem pedig dekoráció. Ugyanakkor miért ne lehetne olyat választani, ami jól illik a babaszoba hangulatához, stílusához? Ha számodra is fontosak a részletek, akkor olyat válassz, ami színben, mintában is elnyeri a tetszésedet.

A pelenkázó alátét kiválasztása nem ördöngösség, csak néhány dologra kell odafigyelni. A méreten és az anyag összetételén túl azt is érdemes szem előtt tartani, hogy színben és mintában passzoljon a babaszobához.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Pelenkázókkal szereltek fel férfi illemhelyeket

További hírek ebben a kategóriában

Titkok a korrektor használatával...
Így történjen a gésagolyó tisztí...
Hogyan csökkenti a műanyag ablak...
Válasszuk ki a nappalink központ...