Hírek
23448 hír az adatbázisban
Védekezzünk hatékonyan az élősködők ellen bolhanyakörvvel! (x)
Marketinginfo.hu - 2022-03-25 10:31
Egészségmarketing

A kutyagazdik jól tudják, hogy a bolhanyakörv nélkülözhetetlen kellék a bolhák és kullancsok elleni harcban.

Ebben a cikkben kitérünk a használatára, a működésére, hiszen nagyon fontos, hogy kedvencünktől távol tartsuk az élősködőket, és védjük az egészségét.

A bolhanyakörvek működése

Az évek folyamán jelentős újításokon mentek keresztül. Egyre korszerűbb és kényelmesebb változatok születnek, növekszik az igény a bolhanyakörvek használatára. A modernebbek sokkal hatékonyabbak a prevencióban. Amellett, hogy biztonságos és praktikus egy bolhanyakörv, léteznek olyan típusok is, melyek hosszabb távon is védelmet nyújtanak.

Az újabbak felhelyezése is egyszerűsödik, és jóval kényelmesebbek, mint a korábbiak. Hatóanyagot biztosítanak a bolhák riasztásához és elpusztításukhoz. Egyes nyakörvek érintés hatására oszlatják el a hatóanyagot az állat testén, míg az újabb változatok hasonlóan működnek egy gáthoz, vagyis a magas koncentrációjú helyről az alacsonyabb felé áramolnak, tehát a kiindulási pontról terjed az állat szőrzetéhez. A lassú kibocsájtásnak köszönhetően a bolhák elhalnak, miközben találkoznak a kémiai vegyülettel.

A bolhanyakörv használata, alkalmazása

Elsőként egy tévhitet oszlatnánk el, mely szerint csak a tavaszi és őszi időszakban kell védelmet biztosítani. Ezekben az évszakokban valóban gyakoribb a fertőződés kockázata, de ettől függetlenül egy gondos, felelősségteljes gazdi egész évben óvja kedvencét. Amiatt is, mert ezek az élősködők különféle betegségeket terjeszthetnek.

Ugyanúgy igaz ez a lakásban tartott állatokra is, hiszen náluk is megtelepedhetnek ezek a paraziták, így tehát a megelőzésre folyamatosan figyelni kell. A használat során a legfontosabb, hogy a nyakörv megfelelően illeszkedjen, és bizonyos időközönként megtörténjen a cseréje. Érdemes rendszeresen ellenőrizni, és igazítani, ha esetleg nem megfelelő. Legfőképp a fejlődő, gyarapodó kutyusoknál kell erre kiemelt figyelmet fordítani.

A legtöbb nyakörv nem csupán a bolhák ellen nyújt védelmet, hanem távol tartják a kullancsokat és a szúnyogokat is. A kutya számára hasznos kiegészítők, élősködők elleni kellékek, készítmények megtalálhatók a Grandopet.hu webáruházban.

Hogyan érdemes nyakörvet választani?


A bőséges választék lehetővé teszi, hogy több szempont alapján válogassunk, azonban meg is nehezíti a döntést. Az alábbiakat mindenképpen fontos átgondolni:
 
  • A hatékonyság intervalluma, tehát mennyi ideig szeretnénk, hogy védelmet biztosítson.
  • Mely paraziták ellen nyújtson védelmet. A legjobb, ha több élősködőre specifikusat választunk, vagyis kombináltat.
  • Benti vagy kertben lakó állatnak szeretnénk.


Nagyrészt azonosak a hatóanyagok a különböző bolhanyakörvekben, de léteznek testméretre, fajra speciális nyakörvek is. A méretének kiválasztásához figyelembe kell venni kedvencünk nyakának körkerületét és a teljes testsúlyát. Gondos gazdiként folyamatosan szem előtt kell tartani a megelőzést, hogy elkerülhetők lehessenek a paraziták általi betegségek.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hogyan gondoskodj az idős kutyádról? (x)
  A rejtőzködő ellenség: milyen élősködők jelentenek veszélyt a cicádra? (x)
  A kutya a magyaroknál is teljes jogú családtag lett
  A kutyaférgesség természetes módon is gyógyítható (x)
  Kényeztesd kedvenced egészséges kutyakeksszel! (x)
  Kutyaeledel-kisokos kezdő gazdik számára (x)
  Virtuális kölyökkutya segít a gyerekeknek megismerni Magyarországot
  Hétmillió forint a Kutyaszemmel program keretében
  Kutyaellenes kampány Iránban
  Valóra váló álmokkal futott be a Sberbank reklámfilmje
  Kutyabarát munkahellyé vált a Telenor

További hírek ebben a kategóriában

Autista fiatalok támogatására in...
A Mályvavirág Alapítvány és a Bi...
A Decathlon a tavaszi fáradtság ...
Az Egészség Hídja Összefogást se...