Hírek
23465 hír az adatbázisban
A beltéri ajtók esetében is fontos a tervezés! (x)
Marketinginfo.hu - 2022-03-21 13:39
PR

Elsősorban építkezésnél okozhat fejtörést a falnyílások és a nyílászárók mérete.

Adott esetben - például több különböző méretű falnyílás esetén - akár felújításnál is felmerülhet kérdésként a falnyílások és a nyílászárók mérete, illetve az, hogy mire és mikor érdemes odafigyelni ahhoz, hogy mindig minden passzoljon.

Milyen méretekről lehet szó?

Egyrészt vannak adott szabványméretek a beltéri ajtók esetében, amelyek gyakorlatilag általánosak, ezért lehetővé teszik az ajtók előre történő legyártását is. Ez több előnnyel is járhat a vásárlókra nézve, például rövid időn belül hozzájuthatnak a kívánt nyílászárókhoz, s kedvező áron tehetik mindezt.

Természetesen ez csak azok számára lesz üdvös megoldás, akiknek megjelenésükben is megfelelnek az előre legyártott termékek, illetve el tudnak tekinteni attól, hogy egyéni igényeket érvényesítsenek az ajtó stílusát tekintve.

A legfontosabb, hogy a nyílászárók semmiképpen ne legyenek nagyobbak, mint a számukra rendelkezésre álló tér, mert ezt a hibát valóban nagyon nehéz javítani.

Mire és mikor figyeljünk?

Általánosságban az a jellemző, hogy az új építésű épületeknél a tervezők, építészek betartják a szabványméreteket, ugyanakkor arról is gondoskodnak, hogy ne okozzon gondot például egy nagyobb méretű kanapé beállítása a nappaliba.

A szabványméret magával hozza azt az előnyt, hogy gyakorlatilag bármilyen árú és bármilyen minőségű ajtót nyugodtan választhatunk, hiszen az átlagos méretekben mind az előre gyártott nyílászáró fajták, mind az utánrendelt típusok elérhetőek.

Sokkal inkább megköti a kezünket az a helyzet, ha eltérő méretű nyílászárók vannak az otthonunkban, ami nem is olyan ritka, mint hinnénk, sőt, a polgári jellegű ingatlanokban nagyon gyakori jelenség! Ebben az esetben egyébként egy teljes beltéri ajtócserénél, amely az ingatlan minden belül található ajtaját érinti, érdemes megfontolni az egységes méret kialakítását, persze elfogadva, illetve átgondolva azt a tényt, hogy egyáltalán nem biztos, hogy az egységes méret egyben szabványméretet is fog jelenteni.

A megrendelhető termékek előnye, hogy képesek alkalmazkodni minden megrendelői igényhez, még akkor is, ha azok teljesen egyediek vagy esetleg korábban még senki nem találkozott velük. Ez az állítás vonatkozik a méretekre, de az ajtó stílusára, megjelenésére is!

Milyen stílusú ajtót válasszunk?

Az Ajtóház beltéri ajtajai között többféle minőségű ajtótípust érhetünk el, kezdve a dekorfóliástól, a CPL ajtónkon keresztül, egészen a festékszórt változatokon át a luxus minőséget képviselő nemesfa ajtókig!

A megjelenés azonban nem csupán a szerkezet kérdése! Hiszen választhatunk többféle minőségű beltéri ajtóból is hagyományos, klasszikus megjelenésű változatot, modern, minimalista vagy vintage hangulatot kifejező nyílászárókat és akár üvegbetétes vagy üvegajtók is elérhetőek, nem is beszélve a falba futó vagy fal előtt futó tolóajtókról! Válassz mindig igényeid szerint!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Zárbetétek világa: hova jó választás a félbetét? (x)
  Fokozza otthona kényelmét redőnyökkel és kiegészítőkkel! (x)
  Miről ismerhető fel egy luxuskategóriás bejárati ajtó? (x)
  Segítség! Nem tudom bezárni az ajtót! (x)
  Milyen dísz kerüljön a falra és az ajtóra? (x)
  Miért van szükség szervizajtóra a légkezelő rendszerekben?
  Miért hasznosak a táblásított fenyőlapok? (x)
  A biztonsági ajtók szerepe (x)
  Hogyan fokozhatjuk a motorikus nyílászárók előnyeit?

További hírek ebben a kategóriában

Kerítésépítés és teraszburkolás ...
Mire való a balesetbiztosítás, é...
Egyedülálló elismerésben részesü...
A dongó motorok karbantartása (x...