Hírek
23448 hír az adatbázisban
Mi az, amit a porcelán héjról tudnod kell? (x)
Marketinginfo.hu - 2022-03-21 11:02
Egészségmarketing

Gyönyörű fehér fogsorok, csillogó mosolyok, kifogástalan forma - vajon mi a sztárok titka? Ők ilyen tökéletes fogakkal születtek? Nem. Ilyen tökéletessé tették.

Szerencsére ma már ez nemcsak a híres emberek privilégiuma: bárki számára elérhető. Neked is.

Mosolyszépítés kerámia héjakkal

A kerámia héjak elhelyezése a fogakon napjaink egyre jobban felkapott fogászati kezelésévé vált. Újfajta technológiának számít, ezért sokak számára még ismeretlen. Pedig az eljárás segítségével megszépülnek a mosolyok - esztétikus, modern, de mint mindennel, ami új - sok kérdés merül fel vele kapcsolatban.

Sokakat foglalkoztat, hogy milyen jellegű esztétikai hibákat tudnak vele korrigálni? A kezelések mennyi ideig tartanak? Mennyire lesz tartós a végeredmény? Okoz-e fájdalmat a beavatkozás? Ezer és egy kérdés, amire érdemes minél hamarabb megtalálnod a választ neked is, annak érdekében, hogy nyugodt szívvel vágj bele a mosolyszépítő "hadműveletbe". Hisz tudod: az önbizalomnövelés is egy mosollyal kezdődik.

A porcelánkerámia héjjal milyen esztétikai hibákat lehet korrigálni?

A porcelán héjat általában a frontfogaknál alkalmazzák: a repedt, sérült, letört, elcsavarodott vagy esztétikailag zavaró fogaknál. Alkalmazható gyökérkezelés után is, ha fogfehérítéssel nem gyógyítható az elszíneződött fogbelső. A technológiát emlegetik a fogszabályozás alternatívájaként, mert a segítségével 1-2 ülés alatt tökéletesen egyenes fogsor érhető el vele.

Mi a jobb választás: a direkt héj vagy a fogszabályzó?

Fontos tudni, hogy a két beavatkozás eltér egymástól és nem egyenrangú. A kerámia héjjal a kusza fogakat csak esztétikai szempontból szüntetik meg. A fogszabályozás során viszont a fogak egymáshoz való viszonya, elrendezése és a harapás is megváltozik. A kerámia héj már 18 éves kortól is ajánlott.

Mennyi időbe telik a kerámia héj felhelyezése?

A porcelán héj elkészítése leginkább két ülésben történik. A budapesti Jildent Clinique szakemberei is az első alkalommal a fog elülső oldalát munkálják meg, majd a csiszolás után lenyomatot vesznek. Ennek alapján készíti el a fogtechnikus a porcelán héjat. Az első kezelés során felrakják az ideiglenes héjakat, a második alkalommal pedig rögzítik őket. Ez kb. 40 percet vesz igénybe foganként.

Van eltérés az E.max és a gradia héj között?

Igen: a gradia héj kompozitból, vagyis műanyagból készül. Előnye a puhasága, így a saját fogakat koptatja. A legmagasabb esztétikai eredmény az E.max préskerámiával érhető el, ami nagyon tartós és szép. Megfelelő szájhigiénia mellett akár több évtizedig is a mosolyod garanciája lehet. Természetesen az extrém mechanikai hatások, mint a pisztáciatörés vagy fogcsikorgatás, ezt az időt jelentősen csökkentheti.

A kerámia héjak megőrzik eredeti színüket megfelelő szájhigiénia mellett. A helytelen életmód, a rossz szájhigiénia következtében a fogpótláson is megjelenhet a lepedék, ami leszedhető fogkő-eltávolítás során.

Tökéletes mosolyt szeretnél? Akkor válassz te is esztétikus porcelán héjakat!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Mit lehet kezdeni a letört foggal? (x)
  Hova vezethet egyetlen fog hiánya? (x)

További hírek ebben a kategóriában

Autista fiatalok támogatására in...
A Mályvavirág Alapítvány és a Bi...
A Decathlon a tavaszi fáradtság ...
Az Egészség Hídja Összefogást se...