Hírek
23200 hír az adatbázisban
Családi egészségbiztosítás – védjük meg szeretteinket is (x)
Marketinginfo.hu - 2022-03-21 09:28
Egészségmarketing

A rohanó életmód és az egészségtelen étkezési szokások miatt egyre többen betegszenek meg és szorulnak orvosi ellátásra. Azonban ezek a költségek sajnos folyamatosan emelkednek.

Az egyszerű ember számára így lehetetlenné válik, hogy maga fizesse az esetleges egészségügyi vészhelyzetben felmerülő kiadásokat. Ezért keresik sokan az egészségbiztosítási kötvényeket, hogy az orvosi költségek jelentős részét fedezni tudják.

Némely csomagok esetében olyan lehetőség is fennáll, hogy az egészségbiztosításunkat kiterjesszük a házaspárunkra, a gyermeikeinkre, a szüleinkre vagy az anyósunkra és az apósunkra is. Ezek az opciók rendkívül népszerűnek számítanak az általuk nyújtott előnyök miatt.

Előnyei

Nagy általánosságban is igaz, de járvány idején főleg, hogy egy esetlegesen felmerülő egészségügyi probléma esetén nehéz elérni a háziorvosokat. A családi egészségbiztosítási csomagok keretein belül azonban egy 24 órás call center egészségügyi személyzete segít nekünk a megfelelő szakorvos felkutatásában és az időpont lefoglalásában is.

Továbbá, amennyiben ez a biztosítás a tarsolyunkban van, akkor nem függünk majd a kiszámíthatatlan állami egészségügytől, mivel kérhetünk időpontot magánorvoshoz is. Arról nem is beszélve, hogy ha sürgős kezelésre vagy vizsgálatra van szükségünk nekünk vagy a családtagjainknak, akkor elkerülhetjük a várólistát.

Milyen feltételekkel és anyagi vonzattal jár?

Manapság a magánorvosi úton történő kezelések komolyan megterhelhetik a pénztárcánkat, ugyanis akár már egy konzultációért is több tízezer forintot elkérnek az orvosok. De amennyiben egy családi egészségbiztosításra esik a választásunk, akkor egy havi fix összegért (néhány tízezer forint) élvezhetjük ennek minden előnyét.

Általában a biztosítás megszűnését a 63-70 éves kor elérése jelenti. Ezek felett pedig már egyáltalán nem köthető meg. Időtartam alapján kétféle szerződést különböztethetünk meg. Az egyik a fix, amelynél a biztosított fél bármikor határozhat úgy, hogy felbontja a megállapodást, míg a biztosítónak nincsen lehetősége elállni a dologtól. Illetve vannak azok a szerződések, amelyeket tartam nélkül kötnek meg. Ezek esetében már a biztosítónak is vannak jogai a felmondás tekintetében.

Hogy mekkora a befizetett biztosítási díj mértéke, az nagyon eltérő lehet, és több mindentől függ. Az életkorunk, az életmódunk, a korábbi betegségeink, de a családi csomag esetén a biztosításba bevont egyének száma is fontos tényező lehet. Amennyiben kíváncsiak vagyunk, hogy ez mekkora összeget is takarhat, akkor érdemes megnézni a családi egészségbiztosítás kalkulátort.

Vásároljuk meg a családi egészségbiztosításunkat online!

A gyors és kényelmes tranzakció érdekében azt javasoljuk, hogy inkább online vásároljuk meg a biztosításunkat. Ha nem vagyunk 100%-ig biztosak abban, hogy a megfelelő orvosokhoz kerülünk, akkor érdemes élni az ingyenes tájékoztatás lehetőségével is, például a Biztosításszakértő segítségével.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Dolgok, amiket tudnod kell, mielőtt nyugdíjbiztosítást kötsz (x)
  Díjmentes elemek az autód kötelező biztosításában? Miért is ne? (x)
  A legnépszerűbb kgfb-biztosítók az év végi kötelezőkampányban
  Átlagosan 820 forint idén a síbiztosítás napidíja
  Félidős adatok az idei síbiztosítási szezonban
  Tavaly 580 forint volt az utasbiztosítások átlagos napidíja
  DOOH kampány a biztosítás nélkül autózás veszélyeiről
  Tavaly is lassan bővült az utasbiztosítási piac
  Alig számít a brand, ha biztosítást kötünk

További hírek ebben a kategóriában

A „Kikelet” lett Mag...
A Momentán Társulat és a Diageo ...
Rengeteg múlik kedvencünk táplál...
Spotify kampány a tudatos alkoho...