Hírek
23202 hír az adatbázisban
A nemzetközi E.ON Csoport 1 millió eurót adományoz
Marketinginfo.hu - 2022-03-04 09:18
CSR

Az E.ON Hungária Csoport 100 millió forinttal támogatja a háború elől menekülők ellátását.

Továbbra is döbbenten és elborzadva figyeli a világ a háborút Ukrajna ellen. A nemzetközi E.ON Csoport valamennyi tagvállalatával együtt elítéli a háborút és az erőszakot.
Az elkövetkező hetekben az ENSZ arra számít, hogy a szomszédos államok határain mintegy négymillió ember menekül majd hazájából a háború elől, ha a helyzet továbbra is romlik.

A nemzetközi E.ON csoport első lépésként 1 millió eurót adományoz a menekültek és a háború által érintettek megsegítéséért küzdő segélyszervezeteknek. Emellett folyamatosan érkeznek magánadományok, egyéni felajánlások az E.ON munkatársaitól Európa-szerte a vállalatcsoport által létrehozott adományozási platformon.

A vállalatcsoporton belül példaértékű a szolidaritás, a szándék és az akarat az ukrajnai emberek megsegítésére. A Lengyelországban, Romániában, Szlovákiában, Csehországban és Magyarországon működő regionális leányvállalatok munkatársai Ukrajna közvetlen szomszédságában nap mint nap látják a háború szörnyű humanitárius hatásait.

A vállalatcsoport konkrét helyszíni segélyintézkedései már megkezdődtek. Így például Magyarországon az E.ON Hungária Csoport azonnali, összesen 100 millió forintos támogatást nyújtott az Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak: mindkét szervezet munkájához 50-50 millió forinttal járult hozzá és folyamatosan egyeztet a két szervezettel a további segítségnyújtás lehetőségeiről.

Zajlik a menekültszállások energetikai infrastruktúrájának kiépítése is az ukrán-román határon, valamint Csehországban az E.ON céges szabadidős és rekreációs szállásainak biztosítása is megkezdődött a menekültek számára. Lengyelországban az E.ON ottani központjában pedig hálózsákokat, kötszereket és matracokat gyűjtenek, melyeket a Lengyel Vöröskeresztnek juttatnak el az energiavállalat munkatársai.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Energiatudatosság és fenntartható szemlélet a megújult E.ON EnergiaKalandtól
  Új elnök-vezérigazgató az E.ON Hungária Csoport élén
  Az energiavilág jövőjére készülnek
  Lezárult az E.ON EnergiaKözösségek program
  Az E.ON Hungária támogatása az orosz-ukrán háború elől menekülőknek
  Első digitális, zöld iránytűje az E.ON támogatásával
  A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az E.ON Hungária Zrt. mintaprogramja
  Új e-töltőállomásokat nyitott Zalaegerszegen az E.ON
  ALDI és az E.ON együttműködése
  Az ELTE és az E.ON a szabadtéri laboratóriumban
  4 343 fészektartóval várja az E.ON a gólyákat
  Új E.ON e-töltőállomások Székesfehérváron
  Együttműködik az Audi Hungaria és az E.ON

További hírek ebben a kategóriában

A Shell 2023-ban is támogatja a ...
Stratégiai együttműködést kötött...
A S.Pellegrino Young Chef Academ...
Folytatódik az együttműködés a D...