Hírek
23025 hír az adatbázisban
Miért praktikus az okosórákhoz való tok? (x)
Marketinginfo.hu - 2022-02-24 10:31
PR

A különböző esések, ütések, karcolások, szennyeződések következtében az okosóránk igencsak megsérülhet, koszolódhat, megrepedhet vagy rosszabb esetben akár el is törhet.

Nem beszélve arról, hogy az okosóránkat a mobiltelefonunkkal ellentétben a csuklónkra rögzítve hordjunk, így az jóval nagyobb veszélynek van kitéve, mint a többi készülékünk.

Képzeljük el, hogy éppen egy fontos beszéd közepén tartunk egy tárgyaláson, amikor gesztikulálás közben egyszer csak véletlenül hozzáütjük az okosóránkat az asztalhoz. Máris kész a baj.

Az okosórákhoz való tokok típusai

Napjainkban az okosórák a legkülönbözőbb funkciókkal rendelkezhetnek, mint például fordítóprogrammal vagy lépésszámlálóval. Bizonyos okosóráknak komplett operációs rendszerük is van vagy éppen csatlakoztathatóak azokhoz, így még nagyobb kár lenne, ha bármi történne velük.

Erre fejlesztették ki a különböző tokokat, amelyek nemcsak ütésállóak és megakadályozzák a törést és karcolást, hanem rendkívül elegánsak is. Ilyenek lehetnek például az aun.hu webáruház elsőrangú okosóratokjai is.

Stílus és méret

Védőtokot kaphatunk fekete, kék, piros vagy akár átlátszó változatban is, attól függően, hogy éppen melyik áll hozzánk a legközelebb. Vannak szénszálas tokok is, amelyek még vonzóbb megjelenésű textúrát eredményeznek.

A méretet természetesen elsősorban az adott órához érdemes igazítani. Hiába tetszik meg nekünk egy apróbb, visszafogottabb típus, ha az okosóránk márkája és nagysága nem engedi meg, így nem fogjuk tudni használni.

Anyag

Az anyagot tekintve is hatalmas kínálatot találhatunk a piacon. Léteznek acélból, szilikonból, sőt még alumíniumból készült tokok is. Értelemszerűen az anyag fontos szerepet játszik abban, hogy mennyire lesz ellenálló a tok a különböző külső behatásokkal szemben.

Így például az acélkeretű tokok jóval strapabíróbbak lesznek, mint a műanyag modellek, ez azonban egyúttal azt is jelenti, hogy az acélszerkezetű nehezebb lesz, mint a műanyagból gyártott változatok.

Komfort

Végül, de nem utolsó sorban természetesen a kényelem is meglehetősen fontos és alapvető szerepet játszik egy-egy tok kiválasztása során. A pontos és stabil illeszkedés elengedhetetlen.

Képzeljük csak el, hogy futás közben egy erdei ösvényen vagy erősítés közben az edzőteremben hirtelen megbotlunk. Még éppen az utolsó pillanatban meg tudunk kapaszkodni, az okosóránk azonban lecsúszik a kezünkről. Persze nincs nagy baj, ha megfelelő védelemmel van ellátva, de még jobb, ha ez meg sem történik.

Egyéb kiegészítők

Nemcsak az okosórákhoz, de a tokokhoz is számtalan kiegészítőt találhatunk. Léteznek akár kijelzővédővel, akár szíjjal ellátott változatok is.

Természetesen a kijelzővédő és a szíj anyagát is javasolt figyelembe venni. Van lyukacsos szíj, ütésálló, kopásálló, vízálló vagy éppen kijelzővédő fóliával felszerelt tok is.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Okos zárbetétek - dobd el a kulcsot te is! (x)
  Valentin-napi online vásárlási trendek az Extreme Digitalnál
  Okosóra a Scania-tól
  Már a Nike-nál és az Adidas-nál is tombol az okosóra láz
  Itt a Samsung okosóra reklámja
  A Samsung nyerte meg az okosóra-versenyt

További hírek ebben a kategóriában

Az üzemanyag-ellátó rendszer az ...
PRO PR GLOBE-díjat kapott Bánheg...
A Hyatt globális portfóliójának ...
Hogyan válasszunk energetikai ta...